Welke auto’s kunnen in waarde stijgen?

Veel autobezitters zien bepaalde soorten auto’s als een slim beleggingsobject. Bij wijkopenautos.nl ontdek je alles over de manier waarop deze auto’s in waarde stijgen.

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Er is een goede kans dat bepaalde voertuigen die slechts in een gelimiteerd aantal geproduceerd zijn, of voertuigen met (een) bijzondere (combinatie van) eigenschappen, in waarde stijgen door de jaren heen. Deze bolides hebben vaak veel zorg nodig om mettertijd waardevoller te worden.

Onze experts lopen de auto na en bepalen de exacte waarde auto. Daarnaast brengen we ook een direct een vrijblijvend bod uit op je auto. Het gehele proces is gratis en het ligt dus aan jou of je het bod aanneemt of afwijst!

Gratis een gegarandeerde prijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Oldtimers: klassiekers met waardetoename

Blauwe Oldtimer

Als je het hebt over auto’s met een zeker beleggingspotentieel, dan zullen de meeste mensen direct aan oldtimers denken. Deze sleeën zijn geliefd vanwege hun nostalgische charme. Anderen voelen zich eerder aangetrokken tot de aantrekkelijke financiële mogelijkheden van oldtimers.

Veel oldtimers zijn ondertussen een stuk meer waard dan vroeger. De belastingdienst doet er nog een schepje bovenop, want sommige oldtimers komen zelfs in aanmerking voor vrijstelling van de wegenbelasting. In dit geval geldt de volgende regeling: “Als uw motorrijtuig minimaal 40 jaar geleden voor het eerst in gebruik is genomen, krijgt u automatisch vrijstelling voor uw oldtimer”.

Er is daarnaast een overgangsregeling voor oldtimers, hier kun je bekijken of je in aanmerking hiervoor komt. Ook is het belangrijk dat het voortuig in goede en originele staat is. Het beste nieuws voor oldtimerbezitters? Je mag gewoon de weg op met je oldtimer, en er is zelfs een speciale regeling dat je slechts 25% van de belasting betaalt voor een jongere oldtimer, mits je belooft niet te rijden in de wintermaanden.

2. Youngtimers: de jonge honden die waarde najagen

Naast oldtimers, kan je ook altijd overwegen om een youngtimer aan te schaffen. Bij vele youngtimers is het ook realistisch om een aantrekkelijke waardeontwikkeling te verwachten. Van sommige oldtimers kan niet verwacht worden dat ze nog veel meer waard worden dan ze al zijn. Dan heeft het dus ook geen zin om deze aan te schaffen, en zal het lang duren voordat de verkoop zich ook echt loont.

De wetgeving voor oldtimers en youngtimers is in Nederland nog niet zo eenvoudig. Er zijn veel verschillende overgangsregelingen en voorwaarden verbonden aan het bezitten van een oldtimer, al kun je er eigenlijk alleen maar voordeel van hebben. De laatste wetswijzigingen zijn alweer een paar jaar geleden en deze maken het aantrekkelijk om eens te kijken of je gebruik wil maken van je rechten. Raadpleeg hiervoor het beste de website van de belastingdienst.

Ben je van plan om een youngtimer te kopen en te wachten tot deze onder de oldtimerregeling van de belastingdienst valt? Let er dan op dat deze ook aan bepaalde condities voldoet. Koop alleen youngtimers in goede en originele staat. Let ook goed op de regels van de belastingdienst en houd er rekening mee dat je tot de 40e ‘verjaardag’ van je nieuwe bolide (in ieder geval een deel van de) wegenbelasting moet betalen. Dit kan over een langere periode flink oplopen, hetgeen je investeringsplannen weer kan dwarsbomen.

Gratis online taxatie

Met youngtimers de weg op

Youngtimers hebben ook andere voordelen. Als je wegenbelasting betaalt, mag je ook gewoon de weg op. Zo kun je je youngtimer dus gebruiken voor je dagelijkse boodschappen of ritjes naar je werk. Je moet je natuurlijk wel afvragen of dit zinnig is. Rondrijden in een investeringsobject – en dus ook mogelijk waardeverlies accepteren – klinkt sommige automobilisten waarschijnlijk niet als muziek in hun oren. De volgende youngtimer-modellen zijn mogelijkerwijs aantrekkelijk voor alledaags gebruik:

  • Audi S2
  • Saab 9-3 Cabrio
  • VW Golf Country
  • Alfa Romeo 166
  • Opel Omega B
  • Volvo V70 I
  • Porsche 944 Turbo
  • BMW M3

3. Auto’s verkopen met winst?

De meeste autobezitters vinden het best lastig om hun dure auto door te verkopen, ook al verdienen ze er uiteindelijk op. Zelfs als een old- of youngtimer meer waard is geworden, dienen potentiële verkopers eerst over een paar dingen na te denken. Weegt de meerwaarde van de auto op tegen de investeringen die je erin hebt gestopt? Dan kan je overwegen de bolide weer van de hand te doen. Bij de investeringen moet je ook rekeningen houden met onderhouds- en reparatiekosten, het is dus handig deze kosten vanaf het begin bij te houden.

Heb je geen geschikte parkeerplek die je investeringsauto beschut voor de elementen? Dan kan je waarschijnlijk maar beter niet te lang wachten voordat je tot verkoop overgaat. Een hagelbuitje, roestlaagje of vochtschade beïnvloed natuurlijk de waarde van je young- of oldtimer. In Nederland mag je met oldtimers gewoon de weg op, wat natuurlijk weer compenseert voor de afschrijvingskosten. Die betaal je immers ook voor andere voertuigen.

4. Auto’s met waardestijging laten taxeren bij wijkopenautos.nl!

Als je bij wil houden hoeveel je auto in waarde toeneemt, is het erg belangrijk om deze regelmatig te laten taxeren. Als je dit bij een garage laat doen, kan je ervan uit gaan dat je een flinke smak geld kwijt bent door de jaren heen. Daarom raden wij aan eens een kijkje te nemen naar goedkopere alternatieven. Bij wijkopenautos.nl kun je altijd je auto laten taxeren om de waardestijging te weten. Gratis! Je hoeft enkel de basisgegevens van je auto op te geven, en wij geven je een op statistische berekeningen gebaseerde referentiewaarde.

Daarna kun je overal in de Benelux een afspraak maken in een van onze garages. Onze professionele monteurs bekijken de staat van je auto en schatten de waarde in. Een snelle taxatie-service, zonder verborgen kosten, die je een eerlijke inschatting geeft van de staat van je auto. Indien gewenst bieden wij ook een gratis en uitgebreide aankoopservice aan. De taxatiewaarde wordt dan ook direct onze verkoopprijs..

Hoe onze klanten onze service beoordelen