Gratis online taxatie van je auto
Onze hoofdlocaties

Amsterdam - Rotterdam - Utrecht - Zwolle - Arnhem - Eindhoven

Heb je nog vragen?

Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 09 tot 21 uur en op zaterdag van 09 tot 16 uur bereikbaar voor een persoonlijk gesprek.

Onze Hotline

085 - 888 77 99

 • Je ontvangt het geld direct na de verkoop.
 • Onze service is 100% gratis.
 • Wij melden je auto gratis en vertrouwd af en sturen je hiervan de bevestiging.

Auto total loss, en nu? Bereken de 'dagwaarde auto total loss'

Je hebt een ongeluk gehad met je auto. Gelukkig ben jij er goed van af gekomen, maar met je auto is het een stuk minder gesteld. Er moet veel aan gerepareerd worden en de verzekering heeft je auto total loss verklaard. Na deze nare ervaring wil je zo snel mogelijk van de auto af en een nieuwe kopen. Wat kun je het beste doen als je je auto snel wilt verkopen maar nog wel een goede prijs wilt krijgen? Wij raden je aan om de 'dagwaarde auto total loss' te checken. Dit doe je eenvoudig met onze taxatietool. Je vult een aantal gegevens in en de dagwaarde verschijnt op je scherm.

De dagwaarde is een schatting van de waarde van je auto in goede conditie. De 'dagwaarde auto total loss' valt hier helaas niet meer onder maar is wel een belangrijke indicator voor de restwaarde. Aangezien jouw auto economisch total loss is verklaard, is het belangrijk dat je je auto ook laten controleren door een professionele taxateur. Wij hebben 25 vestigingen verspreid over het hele land waar onze taxateurs 6 dagen per week voor je klaar staan. Maak daarom na het gebruiken van onze kenteken check een afspraak. De taxatie wordt in een half uur uitgevoerd en daarna doen wij een vrijblijvend bod op je auto. Ga je akkoord? Dan ben je meteen van je total loss voertuig af. Je krijgt het vrijwaringsbewijs thuis opgestuurd en teveel betaalde wegenbelasting wordt automatisch teruggestort. Je auto total loss verkopen is nog nooit zo gemakkelijk geweest.

Dagwaarde auto total loss berekenen en meer:

Gratis kenteken check
Total loss auto verkoop binnen 24 uur
RDW erkende taxatie
Geld wordt direct overgemaakt
5 dagen bedenktijd

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Fijn als je snel en zonder te veel moeite van je auto af wilt. (03-10-2016 door Antonius B. uit Tilburg)

Ik kreeg onverhoopt een ongeluk, mijn auto werd economisch total loss verklaard. De garage kon er niets mee, maar hier toch meer gekregen. (10-01-2016 door David B. uit Venlo)

De afwikkeling van zaken rond de auto waren goed geregeld netjes en eerlijk. (27-10-2015 door Dennis E. uit Eindhoven)
Dagwaarde € 3.625,-
Dagwaarde € 3.625,-
Dagwaarde € 4.867,-
Dagwaarde € 4.867,-
Dagwaarde € 13.676,-
Dagwaarde € 13.676,-
Laat je auto nu taxeren:
Onze locaties
Selecteer je stad:
 • » Amsterdam
 • » Rotterdam
 • » Utrecht
 • » Zwolle
 • » Eindhoven
 • » Groningen
 • » Arnhem
 • Alle 25 vestigingen
Beoordelingen van klanten
14-09-2016 door Maurice B. uit Arnhem

Netjes geholpen en redelijke prijs voor mijn total loss auto gekregen.

26-11-2015 Gertjan P. uit Groningen

Vriendelijk en deskundig personeel. Oog voor detail en oprechte inzet.

Wat gebeurt er wanneer je auto total loss is verklaard?

Wat de reden ook mag zijn voor het total loss verklaren van je auto, je krijgt altijd met de verzekering te maken. De verzekering keert in het geval van een total loss namelijk de total loss dagwaarde uit, deze wordt gebaseerd op de restwaarde. De restwaarde is het bedrag dat een auto oplevert nadat opkopers een bod uitbrengen op de total loss verklaarde auto (het wrak). De dagwaarde is wat een vergelijkbare auto (merk, model, bouwjaar en type motor) op dit moment in goede staat nog oplevert. Als vervolgens blijkt dat het verschil tussen de restwaarde en de dagwaarde hoger is dan de schade aan de auto verklaart men de auto 'economisch total loss'. In dat geval krijg je de dagwaarde 'auto total loss' uitgekeerd. Deze wordt vervolgens bepaald door een expert vanuit de verzekering. Tenzij je een nieuwe auto hebt en de auto All Risk verzekerd is, dan wordt er vanuit de polis bepaald hoeveel je terugkrijgt voor de total loss auto.

Rekenvoorbeeld
Een BMW 520i, door de RDW op kenteken gezet in mei 2013. Na een ongeval met een vrachtwagen is de auto flink beschadigd/ De verzekering bepaalt de dagwaarde van de BMW op €25.500,-.* Na een aantal biedingen van opkopers wordt de restwaarde van het wrak bepaald op €7.500,-. Het verschil tussen de dagwaarde en de restwaarde is €18.000,-. Helaas is de auto dusdanig beschadigd dat reparatie te duur is. De auto wordt economisch total loss verklaard. Het motorblok moet vervangen worden, de wielophanging is vervormd en het is maar de vraag of het chassis teruggebracht kan worden naar de originele staat.
De eigenaar van de auto krijgt hiermee de dagwaarde auto total loss: €25.500Economisch total loss en technisch total loss
9 van de 10 keer worden tweedehands auto's economisch total loss verklaard. Technisch gezien is het nog wel mogelijk ze te repareren, maar als repareren duurder is dan de auto zelf kiezen verzekeraars eieren voor hun premies en keren de dagwaarde uit. Dan is er ook nog de term 'technisch total loss'. Dit betekent dat de auto zoveel schade heeft opgelopen dat het technisch gezien niet meer mogelijk de auto te repareren. Zo kan de carrosserie of het chassis zodanig beschadigd zijn dat de auto herstellen naar de oorspronkelijke vorm geen optie meer is. Maar bijvoorbeeld auto's die te water zijn gegaan of ernstige brandschade hebben opgelopen komen hier ook voor in aanmerking. De technische total loss verklaring wordt dan ook voornamelijk vanuit een veiligheidsperspectief gedaan.
Is jouw auto technisch of economisch total loss verklaard? Zorg er in beide gevallen voor dat je de total loss dagwaarde berekent!

De dagwaarde auto total loss.

Als je auto total loss is, dan is dat ongunstig voor je portemonnee. Om de schade te beperken kun je gelukkig je auto total loss verkopen. Daarom is het aan te raden om te beginnen met de dagwaarde van je auto die total loss is te bepalen. De dagwaarde of restwaarde van je auto kun je berekenen met onze taxatietool. Je vult je kenteken, de huidige kilometerstand en je e-mailadres in. Daarna wordt de dagwaarde in een paar seconden berekend. Voor je auto die total loss is, is de dagwaarde niet representatief, omdat wordt uitgegaan van een nog volledig functionerende auto. Daarom is het van belang dat je je auto ook door ons laat taxeren.

Laat je auto door ons taxeren.

Nadat je de dagwaarde hebt berekend, maak je meteen een afspraak voor een taxatie. Dan kan onze taxateur de exacte waarde van je sloopauto bepalen. Hij onderzoekt altijd de gehele auto aan de hand van zijn checklist. Hij kan daarom de prijs van elke auto bepalen. Niet alleen van een auto die total loss is, maar ook van een schadeauto en een auto die nagenoeg nieuw is. In het geval van jouw auto waar het nodige aan mankeert, onderzoekt hij eerst de defecten. Daarna kijkt hij welke mogelijkheden je total loss auto nog heeft. Indien mogelijk maakt hij nog een proefrit. Daarna velt hij zijn oordeel en laat hij je weten wat je auto waard is. Deze waarde wordt omgezet in een bod op je auto. Ga je akkoord? Dan is je auto verkocht!

Bereken nu de dagwaarde van je total loss auto is en maak gelijk een afspraak voor een taxatie. Wij doen daarna niet alleen een mooi bod op je auto, wij regelen ook de afmelding en de vrijwaring. De koopsom wordt per bankoverschrijving overgemaakt en die staat na zo’n twee werkdagen op je rekening. Je auto total loss verkopen is nog nooit zo makkelijk geweest!

Hoe het werkt
1. Advies

Bij de vestiging zal één van onze technische experts uw auto taxeren.

2. Betaling

Onze prijs wordt bepaald naar aanleiding van de taxatie. Het geld wordt direct naar u overgemaakt.

3. Afmelding

De afmelding wordt door ons geregeld en je ontvangt hiervan een bevestiging.

Wat onze klanten stemmen
Wat onze klanten zeggen
Laat je auto nu taxeren: