Bereken de dagwaarde van je auto in total loss staat

De dagwaarde auto total loss is een belangrijke indicator voor de restwaarde. Laat je auto gratis taxeren bij wijkopenautos.nl.

De dagwaarde is een schatting van de waarde van je auto in goede conditie. Maar wanneer je auto total loss is daalt deze waarde. Hoeveel de auto waarde daalt hangt af van de schade; laat daarom de wagen altijd taxeren door professionals.

Kom langs bij één van onze 25+ vestigingen voor een gratis taxatie en een vrijblijvend bod. Ga je akkoord? Dan ben je gelijk van je total loss wagen af.

Online
evaluatie
Verkoopafspraak
maken
Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Online taxatie van jouw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als jij dat wilt

1. Wat gebeurt er wanneer je auto total loss is verklaard?

auto total loss

Wat de reden ook mag zijn voor het total loss verklaren van je auto, je krijgt altijd met de verzekering te maken. De verzekering keert in het geval van een total loss namelijk de total loss dagwaarde uit, deze wordt gebaseerd op de restwaarde. De restwaarde is het bedrag dat een auto oplevert nadat opkopers een bod uitbrengen op de total loss verklaarde auto (het wrak). De dagwaarde is wat een vergelijkbare auto (merk, model, bouwjaar en type motor) op dit moment in goede staat nog oplevert. Als vervolgens blijkt dat het verschil tussen de restwaarde en de dagwaarde hoger is dan de schade aan de auto verklaart men de auto 'economisch total loss'. In dat geval krijg je de dagwaarde 'auto total loss' uitgekeerd. Deze wordt vervolgens bepaald door een expert vanuit de verzekering. Tenzij je een nieuwe auto hebt en de auto All Risk verzekerd is, dan wordt er vanuit de polis bepaald hoeveel je terugkrijgt voor de total loss auto.

Rekenvoorbeeld
Een BMW 520i, door de RDW op kenteken gezet in mei 2013. Na een ongeval met een vrachtwagen is de auto flink beschadigd/ De verzekering bepaalt de dagwaarde van de BMW op €25.500,-.* Na een aantal biedingen van opkopers wordt de restwaarde van het wrak bepaald op €7.500,-. Het verschil tussen de dagwaarde en de restwaarde is €18.000,-. Helaas is de auto dusdanig beschadigd dat reparatie te duur is. De auto wordt economisch total loss verklaard. Het motorblok moet vervangen worden, de wielophanging is vervormd en het is maar de vraag of het chassis teruggebracht kan worden naar de originele staat.
De eigenaar van de auto krijgt hiermee de dagwaarde auto total loss: €25.500

2. Economisch total loss en technisch total loss

9 van de 10 keer worden tweedehands auto's economisch total loss verklaard. Technisch gezien is het nog wel mogelijk ze te repareren, maar als repareren duurder is dan de auto zelf kiezen verzekeraars eieren voor hun premies en keren de dagwaarde uit. Dan is er ook nog de term 'technisch total loss'. Dit betekent dat de auto zoveel schade heeft opgelopen dat het technisch gezien niet meer mogelijk de auto te repareren. Zo kan de carrosserie of het chassis zodanig beschadigd zijn dat de auto herstellen naar de oorspronkelijke vorm geen optie meer is. Maar bijvoorbeeld auto's die te water zijn gegaan of ernstige brandschade hebben opgelopen komen hier ook voor in aanmerking. De technische total loss verklaring wordt dan ook voornamelijk vanuit een veiligheidsperspectief gedaan.
Is jouw auto technisch of economisch total loss verklaard? Zorg er in beide gevallen voor dat je de total loss dagwaarde berekent!

3. De dagwaarde auto total loss.

Als je auto total loss is, dan is dat ongunstig voor je portemonnee. Om de schade te beperken kun je gelukkig je auto total loss verkopen. Daarom is het aan te raden om te beginnen met de dagwaarde van je auto die total loss is te bepalen. De dagwaarde of restwaarde van je auto kun je berekenen met onze taxatietool. Je vult je kenteken, de huidige kilometerstand en je e-mailadres in. Daarna wordt de dagwaarde in een paar seconden berekend. Voor je auto die total loss is, is de dagwaarde niet representatief, omdat wordt uitgegaan van een nog volledig functionerende auto. Daarom is het van belang dat je je auto ook door ons laat taxeren.

Gratis online taxatie

Laat je auto door ons taxeren.

Nadat je de dagwaarde hebt berekend, maak je meteen een afspraak voor een taxatie. Dan kan onze taxateur de exacte waarde van je sloopauto bepalen. Hij onderzoekt altijd de gehele auto aan de hand van zijn checklist. Hij kan daarom de prijs van elke auto bepalen. Niet alleen van een auto die total loss is, maar ook van een schadeauto en een auto die nagenoeg nieuw is. In het geval van jouw auto waar het nodige aan mankeert, onderzoekt hij eerst de defecten. Daarna kijkt hij welke mogelijkheden je total loss auto nog heeft. Indien mogelijk maakt hij nog een proefrit. Daarna velt hij zijn oordeel en laat hij je weten wat je auto waard is. Deze waarde wordt omgezet in een bod op je auto. Ga je akkoord? Dan is je auto verkocht!

Bereken nu de dagwaarde van je total loss auto is en maak gelijk een afspraak voor een taxatie. Wij doen daarna niet alleen een mooi bod op je auto, wij regelen ook de afmelding en de vrijwaring. De koopsom wordt per bankoverschrijving overgemaakt en die staat na zo’n twee werkdagen op je rekening. Je auto total loss verkopen is nog nooit zo makkelijk geweest!

Hoe onze klanten onze service beoordelen

De site is duidelijk Maken afspraak online heel eenvoudig en duidelijk. Duidelijke bevestigingsmail met wat er op de afspraak meegebracht moet worden. De afspraal zelf verliep precies op tijd. Controle duurde ca 10 minuten. Gesprek om tot definitieve verkoop te komen verliep professioneel. Afahandeling van de verkoop ging geroutineerd. Geld op eerst volgende werkdag reeds op mijn bankrekening. Mijn contactpersoon vriendelijk en zakelijk. Kort samengevat, wijkopenautos kan ik iedereen aanbevelen.
Ernst W. | Den Haag | Volkswagen Passat, 2003 23.11.2017
Zeer tevreden. Snel en correct. Vriendelijke medewerkers.
Andries J. | Leeuwarden | Peugeot 307, 2002 30.07.2017

Gratis online taxatie