Auto total loss? Bereken de dagwaarde!

Vaak wordt er gedacht wanneer een auto total loss wordt verklaard dat deze niets meer oplevert. Niks is minder waar.

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Bereken de dagwaarde van jouw auto total loss en kijk wat je er nog voor kunt krijgen.

Door de kenteken check in te vullen krijg je een indicatie van de dagwaarde van jouw auto total loss.

Deze kenteken check houdt geen rekening met de schade van jouw voertuig. Voor een complete taxatie kom je naar wijkopenautos.nl.

Na de dagwaarde jouw auto total loss verkopen voor een eerlijke prijs? Daarvoor ben je ook aan het goede adres! Maak nu een afspraak.

Gratis een gegarandeerde prijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Auto total loss verklaard? Wat nu?

dagwaarde auto total loss

Als je auto total loss is dan heeft repareren vanwege verschillende redenen geen zin. Betekent dit dan dat hij niks waard meer is? Nee. Er zitten vaak nog veel goed werkende onderdelen aan die nog geld opleveren.

Bij een total losse auto check je eerst de autoverzekering, vergoed deze de schade? Laat een expert de schade bepalen.

Een auto die total loss is kun je wegbrengen bij de autosloop, maar levert dit het meest op? Vraag je eerst af: Wat is de dagwaarde van mijn auto bij total loss? Wij helpen je aan deze restwaarde en laten je zien dat je auto total loss verkopen een betere keus is.

Wanneer is een auto total loss?

Een auto is total loss als repareren geen nut meer heeft. Een auto kan economisch total loss of technisch total loss worden verklaard.

  • Is jouw auto economisch total loss dan kan de wagen vanuit technisch perspectief nog gerepareerd worden, maar zijn de reparatiekosten hoger dan de restwaarde van de auto. Oudere auto’s worden vaker economisch total loss verklaard omdat deze een lagere dagwaarde hebben.
  • Is jouw auto technisch total loss dan heeft de wagen zoveel schade dat deze technisch gezien niet meer gerepareerd kan worden.

Is jouw auto total loss?

Wat de reden ook mag zijn voor het total loss verklaren van je auto, je krijgt altijd met de autoverzekering te maken. De verzekering keert in het geval van een total loss vaak de total loss dagwaarde uit, deze wordt gebaseerd op de restwaarde.

Ben jij slechts WA verzekerd én is de schade aan jezelf toe te rekenen? Dan zal de verzekeraar niets uitkeren. Dan zit je in een lastige situatie! Wat kun je dan doen?

Rekenvoorbeeld - Auto total loss
De waarde van een auto voor een ongeluk wordt geschat op €20.000,-. Na het ongeluk is hij nog maar €5.000,- waard. De reparatiekosten van de auto komen neer op €15.000,-.
Zijn de kosten meer dan €15.000,-? Dan is de auto economisch total loss. Repareren is dan niet verantwoord.

2. Total loss auto verkopen

Wanneer de verzekeraar geen geld uitkeert omdat je slechts WA-verzekerd bent. Dan moet je op zoek naar de plek waar je het meeste voor je auto krijgt.

Vaak gaan mensen met hun total losse auto naar de autosloop. Dit is echter niet de plek waar je het meeste voor je auto krijgt! Het bedrag dat je voor je auto krijgt is hier slechts de oud ijzer prijs!

Bij wijkopenautos.nl krijg je wat je auto werkelijk waard is. Dat kan meer zijn dan de oud ijzer prijs omdat wij kijken naar de onderdelen aan jouw auto die wel werken.

Gratis online taxatie

Dagwaarde auto total loss berekenen

Als je auto total loss is, dan is dat ongunstig voor je portemonnee. Om de schade te beperken kun je gelukkig je auto total loss verkopen. Daarom is het aan te raden om te beginnen met de dagwaarde van je auto die total loss is te bepalen.

De restwaarde of dagwaarde van je auto total loss kun je berekenen met onze taxatietool. Je vult je kenteken, de huidige kilometerstand en je e-mailadres in. Daarna wordt de dagwaarde in een paar seconden berekend.

Voor je auto die total loss is, is de dagwaarde niet representatief, omdat er wordt uitgegaan van een nog volledig functionerende wagen. Daarom is het van belang dat je je wagen ook door ons laat taxeren in de vestiging.

De dagwaarde auto total loss berekenen wij aan de hand van een professionele taxatie door RDW erkende experts.

3. Auto total loss verkopen aan wijkopenautos.nl

Maak als je jouw auto wil verkopen snel een afspraak via de kenteken check en geef onze experts de kans een mooi bod te doen op jouw auto.

Voordelen van wijkopenautos.nl

  • Afspraak vaak al binnen 24 uur mogelijk
  • Restwaarde taxatie van jouw auto total loss binnen 30 minuten
  • Elke auto is welkom: total loss auto’s, schade auto’s, oldtimers en natuurlijk ook goed werkende
  • Een eerlijk bod op jouw auto
  • Overname van administratie bij verkoop
  • Geld wordt direct en veilig overgemaakt naar je bankrekening
  • Onze hele service is kosteloos en vrijblijvend

Maak nu snel een afspraak en laat je de dagwaarde auto total loss berekenen door onze experts. De verkoop kan al rond zijn binnen 24 uur! Je auto total loss verkopen is nog nooit zo makkelijk geweest!

Hoe onze klanten onze service beoordelen