Marktwaarde auto berekenen

De marktwaarde van je auto is het bedrag waarvoor de auto in de markt verkocht wordt. Logisch als dit klinkt, zit er meer achter dit bedrag dan in eerste instantie lijkt.

Via onze eenvoudige taxatietool doe je een snelle waardebepaling, waarna de waarde auto meteen op je scherm verschijnt. Deze marktwaarde is een ruwe inschatting, omdat de staat van je wagen niet is meegenomen in deze berekening. Die is uiteraard van invloed op de prijs die je voor je auto krijgt.

Door middel van deze gratis taxatie stelt onze taxateur de marktwaarde auto vast. Aan de hand van deze vrijblijvende taxatie kun je je auto particulier verkopen.

Online
evaluatie
Verkoopafspraak
maken
Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Online taxatie van jouw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als jij dat wilt

Marktwaarde auto berekenen

marktwaarde auto

Als je je auto verkoopt moet je een geschikte prijs vragen voor je auto. Niet te hoog, want dan schrik je potentiële kopers af, maar je wilt je auto ook niet van de hand doen voor een weggeefprijs. Je kunt zelf een inschatting maken door op auto verkoop sites te kijken wat gevraagd wordt voor auto’s van hetzelfde model uit hetzelfde bouwjaar. Dat is een niet erg accurate manier en bovendien zijn er veel betere alternatieven.

Zo kun je gebruik maken van een koerslijst om de waarde van je auto te bepalen, maar dan moet je wel veel gegevens doorgeven: het merk, het type, het bouwjaar, de bouwmaand, het type brandstof, het type transmissie én het aantal deuren. Dat kan veel makkelijker en sneller! Als je de restwaarde via onze kenteken check berekent vul je alleen je kenteken, de kilometerstand van je auto en je e-mailadres in en de restwaarde van je auto verschijnt onmiddellijk op je scherm.

De restwaarde is een grove inschatting van de waarde van je auto, omdat er geen rekening wordt gehouden met de onderhoudsstaat van je auto. Uiteraard hebben slijtage, de toestand van de motor en krassen en deuken ook invloed op de waarde van je auto. De marktwaarde van je auto berekenen vergt een daadwerkelijk onderzoek naar de staat van je auto door een professionele taxateur. Maak daarom meteen na de waardebepaling een afspraak voor een taxatie, zodat onze taxateur de marktwaarde van je auto kan bepalen.

Wij bepalen de marktwaarde auto

Onze taxateur neemt de restwaarde van je auto als uitgangspunt bij de taxatie. Aan de hand van de staat van je auto kan hij de marktwaarde auto bepalen.. Wil je ervoor zorgen dat je auto een goede indruk maakt bij de taxatie of bij een verkoop in het algemeen? Volg dan deze tips:

  • Was je auto zorgvuldig of rijd door de wasstraat en neem het uitgebreide programma. Zorg ook dat de velgen goed schoon zijn
  • Haal vlekken uit de bekleding en poets alle kunststof onderdelen
  • Leeg het dashboardkastje en alle andere vakjes
  • Stofzuig de auto en klop de vloermatten uit
  • Spuit bandenzwart op de banden
  • Verwijder nare geurtjes uit de auto

De taxateur inspecteert je auto volledig. Zowel het interieur, exterieur, als het motorische gedeelte van je auto worden volledig onder de loep genomen. Na ongeveer een half uur heeft hij een goede indruk van jouw auto. Vervolgens maakt hij een proefrit om de wegligging en de prestaties van de motor te testen. Dan is het tijd voor een bod op je auto en weet je wat de marktwaarde auto is. Onze service is vrijblijvend. Daarom ben je niet verplicht om je auto te verkopen. Bovendien worden er nooit kosten in rekening gebracht. Je weet in ieder geval de marktwaarde van je occasion. Als je besluit om je auto aan ons te verkopen dan regelen wij verder alles voor je!

Gratis online taxatie

Wij betalen de marktwaarde auto

Je wilt natuurlijk dat de verkoopwaarde van je auto altijd gelijk is aan de marktprijs van je auto en geen geld verliezen op de verkoop. Laat ons daarom de marktwaarde berekenen en bepaal zelf of je je auto aan ons verkoopt. Als je dit wel doet, dan garanderen wij een zeer uitgebreide service. Daarbij regelen wij alle administratieve handelingen voor je en wij maken de betaling veilig via de bank over. Je verkoopt je auto razendsnel, soms al binnen 24 uur, en het geld staat na ongeveer 2 werkdagen netjes op je bankrekening.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Snelle service (ca. 30min). Vriendelijk ontvangst
Kamran H. | Roermond | Nissan Almera, 2001 26.11.2017
Prima service. De prijs die we kregen was ook goed.
Hilbert v. | Utrecht | Peugeot 307, 2005 03.08.2017