Wat is de marktwaarde van mijn auto?

De marktwaarde van je auto is het bedrag waarvoor de auto in de markt verkocht wordt. Wij helpen je de marktwaarde van je auto berekenen.

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

De marktwaarde van je auto berekenen? Dan ben je op de goede plek. Een indicatie van de dagwaarde van je auto krijg je via koerslijsten of via onze kenteken check.

Voor een indicatie van de marktwaarde op basis van merk, model, bouwjaar en kilometerstand vul je deze kenteken check in. De marktwaarde berekenen wij door de gegevens bekend over jouw auto te vergelijken met vergelijkbare modellen waar wij informatie over hebben.

Voor verkoop van je auto raden wij aan om de marktwaarde te laten bepalen door middel van taxatie. Maak snel een gratis afspraak via de kenteken check en laat onze experts jouw wagen taxeren en ontvang na een half uur jouw auto waarde en een vrijblijvend bod.

Gratis een gegarandeerde prijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. De marktwaarde auto berekenen

marktwaarde auto

De marktwaarde van je auto vertelt je wat de auto nu waard is. Hou er rekening mee dat de marktwaarde bepalen voor elke auto uniek is. Via onze kenteken check krijg je een indicatie, er wordt uitgegaan van een goed werkende auto en tevens worden extra’s niet meegerekend.

Waarom de marktwaarde van je auto berekenen?

Kennis over de marktwaarde van je auto kan je in veel situaties helpen. Weet jij wat de marktprijs is, dan sta je bijvoorbeeld sterker in je schoenen tijdens onderhandelingen met potentiële kopers. Waarom is de marktwaarde auto nog meer interessant?

  • Als je je auto verkoopt moet je een geschikte prijs vragen voor je auto. Niet te hoog, want dan schrik je potentiële kopers af, maar je wilt je auto ook niet van de hand doen voor een weggeefprijs.
  • Bij de aankoop van een occasion is het aan te raden de marktwaarde op te vragen.

Hoe de marktwaarde auto bepalen?

Je kunt gebruik maken van online kenteken checks om de marktwaarde te berekenen. Onze kenteken check is daar zeer geschikt voor. Je vult slechts je kenteken en de kilometerstand in en je ontvangt een indicatie van de marktwaarde.

De marktwaarde is de restwaarde van jouw auto. Via de kenteken check krijg je en grove schatting op basis van de gegevens bekend bij de RDW en de ingevoerde gegevens.

De marktwaarde door professionele auto taxatie

Er is een veel preciezere manier om de marktwaarde te bepalen. Je kunt je marktwaarde auto opvragen via professionele taxatie. Tijdens taxatie wordt er ook rekening gehouden met de staat en extra’s.

Maak via de kenteken check een afspraak bij wijkopenautos.nl en laat een van onze RDW erkende taxateurs gratis de marktwaarde van je auto bepalen.

2. Marktwaarde auto opvragen via professionele taxatie

marktwaarde auto opvragen

Op zoek naar de echte marktwaarde van je auto? Laat onze experts je helpen! Je maakt al een afspraak voor gratis taxatie binnen 24 uur - tevens doen wij een vrijblijvend bod op je auto, die gelijk is aan de marktwaarde van je auto!

Onze taxateur neemt de restwaarde van je auto als uitgangspunt bij de taxatie. Aan de hand van de staat van je auto kan hij de marktwaarde auto bepalen.

Wil je ervoor zorgen dat je auto een goede indruk maakt bij de taxatie of bij een verkoop in het algemeen? Volg dan deze tips:

  • Maak het interieur en exterieur grondig schoon
  • Haal vlekken uit de bekleding en poets alle kunststof onderdelen
  • Haal persoonlijke spullen uit de auto
  • Stofzuig de auto en klop de vloermatten uit
  • Spuit bandenzwart op de banden
  • Verwijder nare geurtjes uit de auto
Gratis online taxatie

Hoe bepalen wij de marktwaarde?

De taxateur inspecteert je auto volledig. Zowel het interieur, exterieur, als het motorische gedeelte van je auto worden volledig onder de loep genomen. Na ongeveer een half uur heeft hij een goede indruk van jouw auto. Vervolgens maakt hij een proefrit om de wegligging en de prestaties van de motor te testen.

Dan is het tijd voor een bod op je auto en weet je wat de marktwaarde auto is. Onze service is vrijblijvend. Daarom ben je niet verplicht om je auto te verkopen. Bovendien worden er nooit kosten in rekening gebracht. Je weet in ieder geval de marktwaarde van je occasion. Als je besluit om je auto aan ons te verkopen dan regelen wij verder alles voor je!

Wij betalen de marktwaarde auto

Je wilt natuurlijk dat de verkoopwaarde van je auto altijd gelijk is aan de marktprijs van je auto en geen geld verliezen op de verkoop. Laat ons daarom de marktwaarde berekenen en bepaal zelf of je je auto aan ons verkoopt. Als je dit wel doet, dan garanderen wij een zeer uitgebreide service.

Daarnaast regelen wij alle administratieve handelingen voor je en wij maken de betaling veilig via de bank over. Je verkoopt je auto razendsnel, soms al binnen 24 uur, en het geld maken wij veilig en direct over naar je bankrekening.