Wat is de waarde van je sloopauto?

De auto waarde van een sloopauto is lastig te bepalen. Onze experts helpen u graag hiermee. Kom langs voor een gratis en vrijblijvende prijsevaluatie.

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Bij een sloopauto vallen de reparatiekosten hoger uit dan de dagwaarde. De beste optie is om uw wagen te verkopen of langs te brengen bij een sloperij. Bij de sloper hangt de sloopwaarde af van hoe hard u kunt onderhandelen.

wijkopenautos.nl daarentegen komt met een vast bod gebaseerd op de inspectie van onze taxateurs. Het bod is niet afhankelijk van onderhandeling maar van de actuele waarde van uw sloopauto. Maak nu direct online een afspraak en kom binnen 24 uur nog bij ons langs!

Gratis een gegarandeerde prijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Is mijn auto rijp voor de sloop?

Sloopauto

Om na te gaan of je schadeauto ook daadwerkelijk een sloopauto is, moet je weten wat de dagwaarde is. Met de taxatietool op deze website weet je binnen twee klikken wat deze waarde is. Je voert je voertuiggegevens in en klikt op 'nu taxeren'. Vervolgens geef je de kilometerstand van je auto en een geldig e-mailadres op. Klik op 'taxatie bekijken' en binnen enkele seconden staat de dagwaarde op je scherm. Als je auto total loss blijkt te zijn kan je contact opnemen met een aantal sloopbedrijven om de sloopwaarde van je auto te bepalen. Je kan via de taxatietool ook direct een afspraak plannen bij een van de vestigingen van wijkopenautos.be voor een gratis taxatie.

Verkopen of naar de sloperij

Als uw auto total loss verklaard is dan behoort uw wagen nu tot de sloopauto’s. En dat is heel vervelend want niemand zit te wachten op een auto die vrijwel niks meer oplevert. Er moet namelijk een nieuwe auto worden gekocht of het geld kan goed gebruikt worden voor iets anders.

Bij total loss wordt er onderscheid gemaakt tussen economisch total loss en technisch total loss.

  • Economisch total loss: Deze vorm van total loss is de meest voorkomende vorm. Hier is het financieel gezien niet handig om de schade te herstellen. De schade is in dit geval hoger dan de dagwaarde van uw auto.
  • Technisch total loss: Bij technisch total loss is er sprake van een voertuig dat niet meer gerepareerd kan worden. In deze situatie is onherstelbare schade ontstaan zoals bijvoorbeeld een vervormd chassis of carrosserie.

Een auto verkopen die eigenlijk rijp voor de sloop is? Dat wordt particulier een hele klus. Normaliter staat een gezonde auto ongeveer 6 weken op een advertentiesite. Een sloopauto particulier verkopen zal u dus meer moeite en tijd kosten dan dat het wat opbrengt. Dan heeft u altijd nog de sloperij. Uw auto is snel verkocht. Maar let wel, het enige wat u bij de sloop voor uw auto krijgt is de restwaarde van het oude ijzer op uw auto. Zonde, want ook aan uw sloopauto zitten nog onderdelen die opnieuw te gebruiken zijn. wijkopenautos.nl kan uw sloopauto ook taxeren voor u. Onze experts kijken naar alle dingen die nog wél werken aan uw auto en onder andere op basis hiervan doet de expert een bod op uw auto.

Gratis online taxatie

2. Een taxatie in onze vestiging

wijkopenautos.nl heeft vestigingen door het hele land. Je vindt dus altijd wel een vestiging bij jou in de buurt. Tijdens een taxatie zal een taxateur de waarde van je sloopauto bepalen. Natuurlijk is je auto niet meer in de beste staat denkbaar. De taxateur zal zich echter voornamelijk focussen op de positieve kanten van je auto. Hij zal bijvoorbeeld controleren of de motor nog zonder problemen draait en of de schade aan het chassis te repareren is. De taxatie neemt ongeveer een half uur in beslag. Als het mogelijk is maakt onze taxateur ook een testrit om een volledig beeld te krijgen van de kwaliteiten van de auto. Hierna kan de taxateur de balans opmaken en de waarde van je auto bepalen. Op basis van het deskundige oordeel van onze taxateur doen wij vervolgens een bod op je auto.

Verkoop je auto aan wijkopenautos.nl

Als je ervoor kiest om het bod te accepteren, is je auto direct verkocht. Je kan je auto dan gelijk met een gerust hart bij ons achterlaten. Wij zorgen ervoor dat de schrapping en de afmelding in orde komen. Ook over de financiële afhandeling van de verkoop hoef je je geen zorgen te maken. Wij maken de koopsom direct over, zodat het geld na twee werkdagen op je rekening staat. De auto sloop is niet je enige mogelijkheid meer. Maak een afspraak bij één van onze vestigingen en laat de waarde van je sloopauto berekenen!

Hoe onze klanten onze service beoordelen