Objectieve koerslijst auto

wijkopenautos.nl geeft je binnen 30 seconden de dagwaarde. Deze objectieve waarde auto is gebaseerd op gegevens van je wagen, net zoals bij de koerslijst.

De koerslijst geeft aan wat de auto op dit moment waard is en geeft de verschillen waarden van jouw wagen aan. Zo kun je de inruilwaarde, de verkoopwaarde en de meeneemprijs bekijken. Maar waar het voornamelijk om gaat bij de koerslijst auto is de dagwaarde.

Bij ons ontvang je de dagwaarde gratis online zonder dat je ergens aan vast zit. Vul onze kenteken check in en je auto gegevens. Bevalt de dagwaarde? Kom dan langs onze vestiging voor een professionele taxatie.

Online
evaluatie
Verkoopafspraak
maken
Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Online taxatie van jouw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als jij dat wilt

1. Wat is een koerslijst?

koerslijst auto

De berekening van de afschrijving is niet zomaar een optelsom van de leeftijd en de kilometerstand. De waardeverlies van ieder merk verloopt anders. Soms lopen bepaalde auto's tegen bekende problemen aan bij een bepaalde kilometerstand. Zo is het bij relatief nieuwe modellen nog lastig te zeggen wat de koerslijst gaat zeggen en kan het verschil met onze auto koerslijst groot zijn.

Objectieve koerslijst
Waar je wél zeker van kunt zijn, is dat onze auto koerslijst dagelijks bij wordt gehouden, actueel en gratis is. Gebruik daarom onze koerslijst om op de hoogte te blijven van veranderingen in je auto waarde!

Auto koerslijsten geven via een eenvoudige kenteken check een handig overzicht van richtprijzen van auto's. Een kenteken is hierbij niet per sé nodig aangezien de koerslijsten berekend worden op basis van auto merk, model en bouwjaar. Ook de kilometerstand is belangrijk voor deze berekening. De belangrijkste waarde in de koerslijst auto is met name de auto dagwaarde. Dit is een rationele benadering van de auto waarde. Het grootste verschil tussen de dagwaarde in de auto koerslijst is dat de staat van de auto niet is meegerekend. Krassen in de lak, onderhoud door RDW erkende garages of de APK keuring is geen onderdeel van de koerswaarde auto.

2. Koerslijst dagwaarde. Wat kun je ermee?

De dagwaarde uit de auto koerslijst kan op verschillende manieren geïnterpreteerd worden. Zo kun je deze gebruiken om online prijzen van tweedehands auto's te vergelijken. Zo ook de verschillende auto koerslijsten met elkaar! Meer bedragen uit meer koerslijsten geven een accurater gemiddelde. Ook kan de kentekencheck uit de koerslijst gebruikt worden voor de verzekering. Bij het afsluiten van een autoverzekering wordt de premie gebaseerd op dagwaardes. Zo kun je bijvoorbeeld bij een Wegenwacht of Brancheorganisatie/Branchevereniging ook een autoverzekering afsluiten. Opnieuw raden we hier ook aan om meerdere auto koerslijsten met elkaar te vergelijken. Ga bijvoorbeeld niet zomaar op de eerste beste aanbieding af. Koerslijsten onderling kunnen bijvoorbeeld ook misleidend zijn.

Kies daarom voor onze Koerslijst Auto

wijkopenautos.nl koerslijst

 • Dagwaarde auto
 • Gratis autoverkoopservice
 • Auto waarde updates
 • Geen andere auto waardes
 • Taxatie oude auto's
 • Auto koerslijst prijs voor merk/model

ANWB koerslijst

 • Dagwaarde auto
 • Geen gratis autoverkoopservice
 • Geen auto waarde updates
 • Andere auto waardes
 • Geen taxatie oude auto's
 • Auto koerslijst prijs voor merk/model

3. Koerslijst auto versus persoonlijke taxatie

Gratis online taxatie

Omdat onze auto koerslijst geen rekening houdt met de staat van jouw occasion, betreft de dagwaardebepaling uit de koerswaardelijst slecht indicatief. Als je auto schade of andere mankementen heeft wijkt deze waarde af. Dit is soms lastig in te schatten, vandaar dat de koerslijsten auto verschillende waardes en uitleg geven. Mede daarom hebben wij een team van RDW erkende taxateurs in dienst die een professionele autotaxatie gratis uitvoeren. Een dergelijke taxatie kan tot 100 euro kosten en je auto verkopen via overige autoverkoopservices kost ook al gauw €29,95 bij verkoop. wijkopenautos.nl biedt hem, samen met de gratis koerslijst auto, gratis aan. Maak via de taxatietool een afspraak door plaats, datum en tijd aan te geven die jou uitkomen. Wij hebben 25+ vestigingen in Nederland, je kunt altijd binnen 24 uur terecht!

De taxatie na de koerslijst check bestaat uit twee delen: een uitgebreide taxatie en een testrit. Onze taxateurs staan je graag te woord terwijl elk onderdeel van de occasion grondig geïnspecteerd wordt. Na de testrit weet de taxateur genoeg over je auto om te vertellen wat de werkelijke waarde is.

Op basis van de bevindingen van de taxateur doen wij een bod op je auto. Dit bod is vrijblijvend en mag je weigeren: wij brengen geen kosten in rekening, de taxatie is vrijblijvend. Als je het bod accepteert, laat je de occasion achter. Wij handelen de afmelding en de RDW vrijwaring voor je en zorgen dat de koopsom op je rekening staat. Je hoeft je dus nergens zorgen over te maken.

Waarom genoegen nemen met een koerslijst indicatie van de waarde als je met bijna hetzelfde gemak en zonder koerslijst je auto verkoopt? Vergeet de koerslijst auto en laat de auto waarde bepalen door onze gratis auto check bij een van onze vestigingen!

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Ben blij verrast met de manier van omgang en afwerking Zaterdag taxatie kreeg een goed bod Maandag verkocht
L P H. | Rotterdam | Opel Astra, 2010 26.11.2017
Flexibel, volledige informatie en heldere taxatie.
Johan R. | Utrecht | Nissan Almera, 2000 03.08.2017

Gratis online taxatie