Taxatierapport van je auto

Een nieuwe auto, dus een nieuwe verzekering en belasting. Met een waarde taxatie zorg jij dat je precies weet wat je moet betalen en niet meer.

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Je auto laten taxeren is voor meer goed dan alleen verzekeringen en belasting. De dagwaarde van jouw auto kan je helpen met de verkoop. Weet de waarde van je auto en ontvang niet te weinig geld voor je wagen.

Bij wijkopenautos.nl je auto laten taxeren is de beste oplossing als je hem wil verkopen en de dagwaarde moet weten. Laat je auto gratis taxeren door een van onze taxateurs en doe je voordeel met actuele kennis over de dagwaarde.

Gratis een gegarandeerde prijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Waarom je auto laten taxeren

taxatierapport auto

Een auto laten taxeren is heel belangrijk en kan verschillende redenen hebben. Bij het kopen of importeren van een voertuig moet je BPM (belasting van personenauto’s en motorrijtuigen) betalen. Het is verstandig om je auto te laten taxeren zodat je de waarde van jouw auto op kan geven en niet te veel BPM betaald. Maar het is ook belangrijk om achter de verzekeringswaarde te komen. Je wilt natuurlijk jouw nieuwe auto zo goed mogelijk verzekeren. En om erachter te komen welke verzekering het beste bij jouw auto past, is een taxatie noodzakelijk. Anders ben je misschien wel oververzekerd en betaal je teveel.

Ook is het belangrijk je auto te laten taxeren om te weten hoeveel bijtelling je moet betalen. De zakelijke rijder die ook privé rijdt met zijn auto van 15 jaar of ouder, doet er goed aan om de waarde te laten taxeren. Over auto’s die 15 jaar of ouder zijn wordt geen bijtelling meer betaald over de nieuwprijs maar over de dagwaarde. Niemand wil teveel bijtelling betalen. Een taxatie is dus aan te raden omdat je zo precies weet wat de dagwaarde van jouw auto is.

Schade aan jouw auto? En je bent zelf niet de schuldige, ook dan is het verstandig om een taxatie te doen. Laat de schade taxeren zodat je de kosten kan verhalen bij de tegenpartij.

Bij de verkoop (of koop) is het ook verstandig om een taxatie te maken van de waarde van een auto. Dit kan online met de taxatietool van wijkopenautos.nl. Binnen een half uur heb jij de dagwaarde. Deze taxatie is zonder eventuele extra accessoires en zonder gebruikssporen. De online taxatietool biedt dus slechts een indicatie. Voor een precieze en uitgebreide taxatie maak je een afspraak bij wijkopenautos.nl.

2. Kosten van waarde taxatie

Je auto laten taxeren is belangrijk, zodat je niet teveel betaald voor een auto of zodat je genoeg geld kan vragen bij verkoop. Een taxatie laten uitvoeren kun je laten doen bij een VRT of TMV gecertificeerde taxateur. Een taxatie bij een VRT of TMV kost veelal geld. Het kan al snel een prijs hebben van boven de €100,-. Een BPM taxatierapport is vaak een maand geldig en dat van een oldtimer 36 maanden. Let er wel op dat de waarde van jouw auto binnen deze periode al kan dalen en dat niet elke verzekering rapporten die zo oud zijn accepteert.

Bij wijkopenautos.nl taxeren wij jouw auto helemaal gratis en vrijblijvend. Dit kun je laten doen bij een van onze vestigingen. Hier taxeren wij je auto uitgebreid en je krijgt van ons een taxatiewaarde die 5 dagen geldig is. Met deze waarde heb jij zicht op wat je wagen waard is en krijg je een indruk voor hoeveel je deze kan verkopen.

Gratis online taxatie

3. Hoe werkt een waarde taxatie?

Bij wijkopenautos.nl kun je binnen 24 uur terecht voor een gratis taxatie van jouw auto. Kom je bij ons langs dan loopt een van onze RDW gecertificeerde taxateurs je auto volledig na op een aantal belangrijke onderdelen. Op basis van deze onderdelen wordt een taxatie gemaakt. Dit is de waarde van de auto gebaseerd op de huidige situatie van de markt, prijs en verwachtingen.

wijkopenautos.nl taxeert jouw auto op de volgende aspecten:

 • Lakwerk
 • Vloeistoffen
 • APK verloopdatum
 • Uitlaatsysteem
 • Remmen
 • Profieldiepte
 • Staat van onderhoud
 • WOK Melding
 • Airco functionaliteit
 • Motor en versnellingsbak wordt gecontroleerd op werking, geluiden en lekkages
 • Stuurspeling
 • Extra accessoires

Dit doen we door de auto volledig langs te lopen en aansluitend een testrit te maken om te kijken hoe de wegligging is en of de motor geen gebreken vertoond.

Door middel van een aantal digitale formulieren die naar het hoofdkantoor in Amsterdam worden gestuurd kunnen we je voorzien van een volledige taxatie in een half uur. We sturen de foto’s en bevindingen op. Al deze informatie wordt hier geanalyseerd en in 30 minuten heeft de taxateur de waarde van jouw auto!

Wat ideaal is aan wijkopenautos.nl, is de mogelijkheid tot directe verkoop. Mocht jij de waarde van jouw auto willen weten omdat je hem wil verkopen dan kan dit bij ons. Binnen 24 uur heb jij je auto verkocht. Wil jij nog even verder kijken of weet je niet zeker of je hem wil verkopen, geen probleem. De waarde die wij geven, is tevens het bod dat wij doen, en deze is 5 dagen geldig. In ieder geval weet jij nu de waarde van jouw auto.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Aardige mensen en je hebt snel jouw prijs, zodat je zelf kunt beslissen of je accoord gaat of niet.
Peter K. | Alkmaar | Renault Scenic 2002 29.11.2017
vlot en probleemloos proces
Marc A. | Rotterdam | Citroen C5 2001 10.08.2017