Fiscale waarde auto bij wijkopenautos.nl

Was het nu de fiscale waarde, dagwaarde of de taxatiewaarde? Het is van groot belang om te weten in welke situatie je welke waarde auto nodig hebt en hoe je deze kunt vinden.

De dagwaarde bereken je gratis via onze kenteken check. Deze geeft slechts een indicatie van het bedrag dat jouw auto waard is gebaseerd op het model, bouwjaar en de kilometerstand. Bij de taxatiewaarde worden de huidige staat en extra accessoires niet meegenomen in de berekening. De fiscale waarde auto bereken je op een andere manier.

Bij wijkopenautos.nl geven we je uitleg hierover. Tevens ben je welkom in de vestiging voor een gratis exacte waardetaxatie voor je auto. Een afspraak is eenvoudig gemaakt via de kenteken check op de website.

Online
evaluatie
Verkoopafspraak
maken
Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Online taxatie van jouw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als jij dat wilt

1. Wat is de fiscale waarde auto?

fiscale waarde auto

Bij het bezitten van een auto als particulier of als zakelijke rijder komen een aantal verschillende autowaarden kijken. Weet jij in welke situatie jij welke autowaarde nodig hebt? In dit artikel leggen wij uit wat de fiscale waarde auto is en waar je deze voor nodig hebt.

Soms hoor je fiscale waarde auto en soms hoor je cataloguswaarde auto. Deze twee benamingen zijn in principe hetzelfde. De fiscale waarde auto is de officiële nieuwprijs inclusief het btw percentage en de BPM, maar ook inclusief de accessoires die zijn aangebracht in de fabriek of door de importeur voordat de auto (en het kenteken) op naam zijn gezet. Kosten voor rijklaar maken en andere bijkomende kosten worden niet gerekend tot de fiscale waarde van de auto.

Wanneer is de fiscale waarde auto belangrijk?

De fiscale waarde auto wordt gevraagd in de volgende twee situaties:

  • De fiscale waarde auto is nodig voor de verzekering
  • De fiscale waarde auto is nodig voor zakelijke rijders

Het afsluiten van een verzekering: De verzekering kan op basis van de fiscale waarde de verzekeringspremie bepalen. Vanzelfsprekend wordt over auto’s met een hoge fiscale waarde meer premie betaald dan over auto’s met een lage fiscale waarde.

Een auto van de zaak: Bij het leasen van een auto of bij het in gebruik nemen van een auto van de zaak wordt de fiscale waarde auto gebruikt om het privéverbruik van de auto te verrekenen. De Belastingdienst gebruikt deze waarde om de bijtelling te berekenen. Hou er rekening mee dat niet alleen de fiscale waarde auto wordt gebruikt om de bijtelling te berekenen. Er wordt ook gekeken naar de CO2-uitstoot.

Als je geen of nauwelijks privé kilometers maakt in de auto van de zaak, is het belangrijk dat je dit aangeeft bij de Belastingdienst. Vul een ‘verklaring van geen privégebruik auto’ in en misschien hoef jij dan geen bijtelling te betalen.

Is jouw auto van de zaak ouder dan 15 jaar? Dan heb je de fiscale waarde auto niet nodig om de bijtelling te berekenen. De bijtelling wordt bij oude auto's berekend over de dagwaarde.

Gratis online taxatie

2. Hoe kun je de fiscale waarde auto opvragen?

fiscale waarde auto opvragenJe kunt de fiscale waarde opvragen maar je kan ook de fiscale waarde auto zelf opzoeken. Je kan de fiscale waarde auto opvragen bij de RDW. De RDW weet precies wat de nieuwprijs van jouw auto is inclusief btw, BPM en af-fabriek accessoires.

Een makkelijkere manier om achter de fiscale waarde te komen is de aankoopfactuur. De fiscale waarde auto is de prijs die jij hebt betaald zonder de kosten voor rijklaar maken en overige kosten. Dit bedrag staat op de aankoopfactuur. Zelf de fiscale waarde auto berekenen is daarom niet nodig.

3. Dagwaarde berekenen - in slechts een halve minuut

De fiscale waarde van jouw auto kun je gemakkelijk opzoeken. De huidige waarde van jouw auto is een ander verhaal. Ben jij benieuwd naar de waarde van jouw auto? Door gebruik te maken van de kenteken check op onze website kom jij in slechts 30 seconden achter de dagwaarde. Dit is de waarde van jouw auto na jaarlijkse afschrijving en slijtage. Deze dagwaarde kun je gebruiken om de bijtelling te berekenen voor jouw auto ouder dan 15 jaar.

Bij de dagwaarde wordt geen rekening gehouden met schade of eventuele extra opties. Ben jij benieuwd naar de exacte waarde van jouw auto? Dan ben je welkom in de vestiging voor een gratis taxatie van je auto. Binnen een half uur loopt een erkende taxateur je auto na en laat je de exacte waarde weten. Deze waarde is tevens het bod dat wij doen op je auto. Jij beslist of je hem wilt verkopen of niet.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Super vriendelijke mensen die je netjes en duidelijk behandelen. Toen eenmaal het zakelijk gedeelte aan de beurt was werd je precies verteld hoe en wat. Het was echt de moeite waard en een aanrader voor anderen...
Wim K. | Eindhoven | Opel Zafira, 2001 23.11.2017
Een zeer correcte afhandeling
Willem W. | Arnhem | Suzuki Wagon, 2007 31.07.2017

Gratis online taxatie