Waarde LPG auto

Als je rijdt in een auto op LPG, behoor je tot de krimpende minderheid. Bereken online wat dit betekent voor de auto waarde van jouw LPG.

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Terwijl LPG (Liquefied Petroleum Gas), ook wel autogas genoemd, een lagere CO2 en NOx uitstoot heeft dan benzine en diesel, verliest het toch zijn populariteit.

Met de handige online taxatietool van Wijkopenautos.nl kun jij direct uitrekenen wat jouw LPG auto nog waard is. En voor een precieze taxatie van jouw wagen kom je gratis langs in een van onze vestigingen.

Gratis een gegarandeerde prijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. LPG auto’s verliezen populariteit

LPG

LPG is beter voor het milieu en goedkoper. Het kost zo’n 75 cent ten opzichte van €1,70 voor benzine. De CO2-uitstoot van LPG is maar liefst 15 procent lager dan benzine en 5 procent lager dan diesel! Zelfs is er sinds 2016 bio LPG te krijgen bij de Nederlandse tankstations. Deze LPG is gemaakt van duurzame afvalstoffen en de uitstoot ligt nog lager dan gewone LPG. Het fijne hiervan, is dat er geen technologische aanpassingen nodig zijn aan jouw LPG motor om ook bio LPG te gebruiken.

Maar ondanks deze goedkope en relatief schone brandstof gaat het toch niet goed met de verkoop van LPG, dat zegt brancheorganisatie BOVAG. In 2016 was het verbruik nog maar 30 procent ten opzichte van het verbruik in 2000. Volgens BOVAG komt dat doordat autofabrikanten zich meer richten op de ontwikkeling van elektrische en hybride auto’s en leveren zij minder vaak auto’s met af-fabriek LPG. Uit cijfers van de BOVAG blijkt zelfs dat er maar 1.199 auto’s met af-fabriek LPG installatie zijn verkocht in 2017. En minder aanbod betekent in dit geval minder interesse van de consument.

Verspreid in Nederland zijn er zo’n 1.700 tankstations die LPG aanbieden. Dat is zo’n 40% van alle stations. In het buitenland zijn dit er een stuk minder, maar in Europa wordt het gebruik van LPG steeds populairder en de prijzen zijn vaak nog gunstiger dan in Nederland. Ook is het zo dat het brandstofverbruik van LPG zo’n 20% hoger ligt dan dat van benzine. Je staat dus vaker aan de pomp. Nog even wachten met je roadtrip dus, als je van plan bent om met jouw LPG auto te gaan.

2. Wanneer is het rijden op LPG het waard?

Nog steeds kan rijden op LPG een aantal voordelen hebben maar dit is vooral voor de veelrijders. De onderhoudskosten en belasting zijn hoger, net als een hogere bijtelling. Maar rij je meer dan 20.000 km per jaar? Dan zal je jaarlijks geld overhouden.

Is rijden in een LPG auto het waard voor jou? In de onderstaande voorbeelden kun jij zien wat het jou als je 20.000 km per jaar rijdt op LPG.

3. LPG een toegevoegde waarde voor jouw auto?

Gratis online taxatie

Aangezien veel autofabrikanten geen auto’s meer aanbieden met een af-fabriek LPG motor, is het toch mogelijk voor sommige om dit in te bouwen. Auto’s die rijden op een benzine motor kunnen in de kofferbak een LPG motor laten inbouwen. Op deze manier kan jouw auto zowel rijden op benzine als op LPG en bio LPG. Het inbouwen van zo’n motor kost gemiddeld 2000 euro, er moet dus wel geïnvesteerd worden en het gaat ten koste van de ruimte in je kofferbak.

Wat betekent dit nou voor de waarde van jouw auto? Het inbouwen van een LPG motor wordt gezien als een extra accessoire. Dus officieel gezien wordt je auto dan meer waard. Wel is het zo dat LPG zijn populariteit sterk verliest, dus zijn mensen nog bereid om extra te betalen hiervoor?

Rijd jij niet veel met jouw auto op LPG brandstof en heb jij last van hoge kosten? Dan is een LPG auto natuurlijk niet de juiste keuze! Kom langs bij Wijkopenautos.nl voor een gratis uitgebreide taxatie jouw LPG auto. In een half uur lopen onze RDW-gecertificeerde taxateurs jouw auto volledig na en geven je hierna de waarde. Na deze taxatie weet jij direct of je het waard vindt om jouw auto te houden of weg te doen.

Hoe onze klanten onze service beoordelen