Auto ouder dan 12 jaar? Gratis taxeren!

Meer slijtage, maar een grote waarde. We hebben het natuurlijk over auto’s ouder dan 12 jaar. Hoe zit het met de waarde van jouw auto?

Heb jij een auto ouder dan 12 jaar en ben je op zoek naar de juiste plek voor taxatie? Bij wijkopenautos.nl maak je vaak al binnen 24 uur nog een afspraak voor taxatie in de vestiging. Hier vertellen wij jou de dagwaarde van jouw auto ouder dan 12 jaar.

Bij wijkopenautos.nl taxeren we gratis en vrijblijvend de waarde van je auto. Jij bepaalt wat er daarna gebeurt: verkopen of verder rijden. In ieder geval weet jij nu wel de dagwaarde van jouw auto.

Maak snel een afspraak via de kenteken check!

Online
evaluatie
Verkoopafspraak
maken
Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Online taxatie van jouw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als jij dat wilt

1. Een auto ouder dan 12 jaar is nog niet afgeschreven

Auto’s ouder dan 12 jaar

De gemiddelde leeftijd van auto’s in Nederland is inmiddels opgelopen tot ongeveer 11 jaar. Auto’s kunnen in veel gevallen 15 tot 20 jaar worden. Het gaat goed met de oude auto’s in Nederland. Er rijden er namelijk een hoop rond die zelfs deze leeftijd hebben overschreden.

Begin 2019 stond het totaal aantal ingeschreven personenauto’s op meer dan 8,5 miljoen. En waren er totaal 1.164.179 auto’s ingeschreven met een leeftijd tussen de 12 en de 15 jaar. In totaal zijn er 3.132.218 auto’s ouder dan 12 jaar.

Occasion verkoop groeit - oude auto's zijn populair

In de eerste 3 kwartaal van 2019 zijn er maar liefst 955.958 occasions verkocht via professionele autobedrijven, een stijging in vergelijking met vorig jaar. Onder particulieren was wel een daling te zien, zij verkochten 512.032 occasions - dat is een daling van 11%.

Er worden steeds meer tweedehands auto's verkocht, meer dan nieuwe. Procentueel steeg de verkoop van nieuwe auto’s wel. Een auto ouder dan 12 jaar en zelfs een auto ouder dan 15 jaar is dus nog lang niet afgeschreven

Hoe veilig zijn oude auto's?

We zien dat het Nederlandse wagenpark gemiddeld steeds ouder wordt, kunnen we dan ook concluderen dat de veiligheid maar stabiel is, dat de oude auto nog zo veilig is als een nieuwe? Of bijna dan?

Wat zegt de crashtest?

In 2017 deed de Belgische mobiliteitsorganisatie Touring een crashtest met oude modellen (auto's ouder dan 10 jaar) en de nieuwe modellen van een bepaald merk. De uitslag volgens Touring? Koop geen auto ouder dan 10 jaar. Dat zal dan helemaal gelden voor een auto ouder dan 12 jaar.

Zij gebruikte een oud model van Volkswagen uit 1983 en een Volkswagen uit 2012 en lieten deze twee een crashtest ondergaan. Bij een botsing tegen dezelfde muur lopen de resultaten volledig uit elkaar.

Bij de Volkswagen uit 1983 zijn bij de test het stuur, dashboard en de cabine vernield en bij het nieuwere model is dit nog vrij intact. De crash bij het oude model zou zeer waarschijnlijk een dodelijke afloop hebben gehad.

Maak je geen zorgen om het bouwjaar. Voldoet jouw auto aan de gestelde technische veiligheidsnormen? Dan is hij veilig voor op de weg.

Traxio, de federatie van de autosector, noemt het onzin. Als oude auto’s voldoen aan de gestelde technische veiligheidsnormen en als de technische keuring in orde is, dan kan de auto makkelijk de weg op. Het maakt niet uit of de auto ouder is dan 12 jaar of dat hij ouder is dan 15.

Gratis online taxatie

2. Auto ouder dan 15 jaar is fiscaal voordelig

Steeds meer zakelijke rijders kiezen voor een 15 jaar oude auto. Waarom doen zij dit? Vanwege de fiscale voordelen van een oude auto. Een auto van 15 jaar, youngtimer genoemd, is vaak fiscaal zo voordelig dat het aantrekkelijker is dan een elektrische auto. Daarentegen is helaas de kans op pech en reparatie wel groter.

Dagwaarde auto ouder dan 15 jaar berekenen - zakelijk rijden

De zakelijke rijder die ook privé rijdt met de auto moet hierover belasting betalen. En hoe ouder de auto, des te voordeliger de bijtelling van de auto vaak is.

Normaliter wordt de bijtelling berekend via de catalogusprijs (nieuwprijs inclusief btw en BPM, maar zonder bijkomende kosten voor bijvoorbeeld rijklaar maken).

Maar bij een auto ouder dan 15 jaar wordt de bijtelling berekend over de dagwaarde. Wil jij de dagwaarde auto ouder dan 15 jaar berekenen? Dan ben je aan het juiste adres. Vul de online kenteken check in om achter de dagwaarde van jouw auto ouder dan 15 jaar te komen.

Voorbeeld voor auto's jonger en ouder dan 15 jaar
Voor zakelijke rijders kan het dus voordelig uitpakken als zij kiezen voor een auto ouder dan 15 jaar. Bij jongere personenauto’s (voor het eerst geregistreerd in 2017 of hierna) wordt er 22% van de cataloguswaarde genomen en opgeteld bij je loon.

Tenzij de wagen 0 g/km CO2 uitstoot, dan betaal je slechts 4%. Als je kiest voor een jonge bak met een catalogusprijs van €25.000 dan wordt er €5.500,- (22% percentage) bij je loon opgeteld. Bij een percentage van 4% wordt dit €1.000,-.

Een auto ouder dan 15 jaar is vaak nog maar een paar duizend euro waard. Wel betaal je over een auto ouder dan 15 jaar 35% in plaats van 22%, maar over de dagwaarde. Het bedrag dat bij je loon wordt geteld is dus aanzienlijk lager bij een auto ouder dan 15 jaar. Een auto ouder dan 15 jaar wordt ook een youngtimer genoemd.

Kun je dus leven met wat minder technische snufjes en software, dan is een youngtimer misschien wel iets voor jou. Hou wel rekening dat tweedehands auto’s al meer slijtage hebben dan een nieuwe, en natuurlijk vaak geen garantie.

Nog geen afspraak voor dagwaarde taxatie? Vul je merk, model, bouwjaar en kilometerstand in in onze kentekencheck en kom langs voor een eerlijke verkoopprijs van jouw wagen! wijkopenautos.nl vanaf het eerste contact jouw partner bij een succesvolle autoverkoop.

Is jouw auto ouder dan 12 jaar en rijd jij zowel zakelijk als privé? Dan weet je dat je over een paar jaar minder geld kan betalen aan bijtelling. Houd dit goed in de gaten en geef de juiste dagwaarde van jouw auto ouder dan 12 jaar door aan de Belastingdienst.

Auto ouder dan 12 jaar verzekeren

Veel auto’s die rondrijden op de Nederlandse wegen zijn oververzekerd. Na een aantal jaar is het verstandig om te kijken wat jouw auto nog waard is en is het verstandig uit te zoeken of jij niet teveel betaald.

Auto’s ouder dan 12 jaar hebben een relatief lage dagwaarde. En omdat deze dagwaarde zo laat is, is het van belang dat je niet teveel betaald. Heb jij jouw oude auto van 12 jaar geleden nog steeds All risk verzekerd? Grote kans dat je oververzekerd bent. Bij een auto ouder dan 12 jaar voldoet vaak een WA verzekering.

3. Dagwaarde auto ouder dan 12 jaar berekenen

Of je een auto ouder dan 12 jaar moet kopen of niet, daarover zijn de meningen over verdeeld. Wij van wijkopenautos.nl kunnen jou in ieder geval helpen met de dagwaarde taxatie van jouw oude auto ouder dan 12 jaar.

Om te beginnen kun je de online taxatietool gebruiken om de dagwaarde van jouw auto te berekenen. Ben je benieuwd naar de echte waarde van jouw wagen? Laat onze experts er dan naar kijken.

  1. Vul je gegevens in in onze taxatietool, ontvang eerst een indicatie van de dagwaarde
  2. Maak via de taxatietool ook een afspraak voor dagwaarde bepaling
  3. In de vestiging loopt onze expert jouw wagen in een half uur langs
  4. De dagwaarde zetten wij om in een vrijblijvend bod op je wagen

Binnen een half uur lopen ze jouw auto volledig na en doen een taxatie. Deze is geheel gratis! Nu weet jij de waarde van jouw auto en kun je kijken of je bijvoorbeeld niet oververzekerd bent!

Maak nu een afspraak en krijg de dagwaarde van jouw auto ouder dan 12 jaar tijdens een professionele taxatie in de vestiging! Geheel gratis!

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Ik vond het erg goed.
Th. v. | Utrecht | Suzuki Alto, 2010 27.11.2017
Na een korte testrit en een check werd de prijs bepaald en ik moet zeggen dat naast de mooie prijs dat ik super werd geholpen. Leuke mensen leuke prijs en het geld stond trouwens snel op de rekening. Mocht het weer voorkomen om een auto te verkopen, dan ga ik als eerste naar WKA!!!
Patrick D. | Arnhem | Ford Mondeo, 2003 05.08.2017