Autotaxatie in een half uur tijd

Of het nu voor de verzekering is, voor de verkoop of simpelweg uit nieuwsgierigheid, een autotaxatie wordt door veel mensen nog niet vaak genoeg serieus genomen.

De taxatie van je auto is essentieel om de waarde van je auto in lijn te houden met je autoverzekering. In het geval van een total loss kun je maar beter de juiste dagwaarde of autotaxatie waarde uitgekeerd krijgen.

Afhankelijk van waar je de autotaxatie laat doen lopen de kosten op tot wel €100,- voor een professionele taxatie. Wijkopenautos.nl doet echter alles gratis. Van online dagwaardetaxatie op kenteken, tot de autotaxatie in de vestiging.

Taxeren
Afspraak maken

Gratis online taxatie van je auto

Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Professionele taxatie

Gratis bod dat je kunt vergelijken met anderen

Verkoop direct als je dat wilt

1. Doe een online autotaxatie

taxatie

Of je je auto nou verkoopt of inruilt, het is altijd belangrijk om te weten wat je auto waard is. Je kunt hierachter komen door naar de prijzen van auto’s van hetzelfde model en bouwjaar te kijken. Om de prijs te bepalen kun je ook een online koerslijst voor de auto gebruiken, maar daarbij moet je best veel informatie invullen. De meest eenvoudige online autotaxatie is daarom onze kenteken check. Met alleen je kenteken en de kilometerstand ontvang je de dagwaarde online. Dit is een schatting op basis van alle gegevens die bekend zijn over je auto. Eventuele krassen in de lak en problemen tijdens het schakelen horen hier uiteraard niet bij. Alleen een taxateur kan dit soort mankementen beoordelen. Wij raden daarom aan om ook een afspraak te maken voor een echte (gratis) autotaxatie.

Gratis autotaxatie bij Wijkopenautos.nl

Een afspraak om bij een van onze 27 vestigingen heb je zo gemaakt. Nadat je de dagwaarde van je tweedehands auto hebt bepaald, kies je een datum en tijd waarop het jou het meest uitkomt. Mocht je doordeweeks niet kunnen dan is dat geen probleem, ook op zaterdagen staan wij tot je dienst, zes dagen per week. Het taxeren van je auto wordt uitgevoerd door een gediplomeerd taxateur en duurt een half uur. Dat is genoeg tijd om van je auto een volledige taxatie te doen. Onze taxateur maakt na zijn onderzoek ook nog een korte proefrit om een complete indruk van de occasion te krijgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het rijgedrag, wegligging, werking van de (hand)rem en de pedalen. Verder op deze pagina leggen we meer uit over wat voor punten aan bod komen die de waarde van je auto bepalen bij onze autotaxatie. Daarna laat hij je weten wat de autotaxatie-waarde is. Voor dit bedrag kun je vervolgens de auto direct verkopen, hier krijg je de RDW vrijwaring direct bij. Bij deze dan ook de lijst met punten waar onder andere naar gekeken wordt bij de Wijkopenautos.nl autotaxatie.

Wijkopenautos.nl autotaxatie controlepunten

 • Beschadigingen/lakwerk
 • Stuur- en rempedaalspeling
 • Vloeistoffen
 • APK verloopdatum
 • Uitlaatsysteem
 • Remmen
 • Banden/Profieldiepte
 • Airco functionaliteit
 • Extra accessoires
 • WOK melding
 • Staat van de motor/versnellingsbak

2. Verkoop je auto voor de autotaxatie-waarde

De autotaxatie-waarde is de exacte waarde van je auto op dit moment. Wij zetten deze waarde om in een gegarandeerd, maar vrijblijvend bod op je auto. Het is dus volledig aan jou of je je auto verkoopt na de taxatie. Als je besluit om je auto te verkopen, dan regelen wij de afmelding en de vrijwaring voor je. De betaling maken we per bank over en die staat na een aantal werkdagen op je bankrekening. Wil jij ook snel van je auto af? Maak dan nu meteen een afspraak voor een autotaxatie!

Taxatierapport auto opstellen

Het taxatierapport van onze taxateur bestaat uit een aantal onderdelen die door middel van digitale formulieren naar het hoofdkantoor in Amsterdam worden verstuurd. Samen met de foto's en de bevindingen tijdens de rijtest krijgen we op deze manier een volledig beeld van de auto. Op het hoofdkantoor in Amsterdam worden vervolgens alle gegevens grondig geanalyseerd en met behulp van slimme software ontvangt de taxateur in de vestiging een prijs - de waarde van de auto na de taxatie. Dit is de verkoopwaarde, oftewel wat de auto waard is gebaseerd op de huidige marktsituatie, prijzen en verwachtingen. Aan deze prijs kunnen geen rechten worden ontleend, en aangezien iedere tweedehands auto uniek is, is de prijs voor iedere auto ook verschillend.

Autotaxatie definitieve prijs

De prijs die uit deze taxatie rolt is bij ons in ieder geval vijf dagen geldig. Daarmee kun je rustig de tijd nemen en vergelijken wat andere aanbieders of auto inkopers voor je auto kunnen geven.

Gratis online taxatie