Autotaxatie in een half uur tijd

Of het nu voor de verzekering is, voor de verkoop of simpelweg uit nieuwsgierigheid, een autotaxatie wordt door veel mensen nog niet vaak genoeg serieus genomen. Dit terwijl kennis over de auto waarde erg belangrijk is.

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Een autotaxatie is bijvoorbeeld essentieel om de waarde van je auto in lijn te houden met je autoverzekering. Maar ook heel interessant als je de verkoop van je auto wil regelen en op zoek bent naar een eerlijke prijs.

Afhankelijk van waar je de autotaxatie laat doen lopen de kosten op tot wel €100,- voor een professionele taxatie. wijkopenautos.nl doet echter alles gratis. Van online dagwaarde taxatie op kenteken, tot de autotaxatie in de vestiging.

Maak daarom snel een afspraak voor gratis en vrijblijvende autotaxatie.

Gratis een gegarandeerde prijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Professionele autotaxatie begint bij wijkopenautos.nl

auto taxatie

Of je je auto nou verkoopt of inruilt, het is altijd belangrijk om te weten wat je nog voor je auto kunt krijgen.

Je kunt prijzen van gelijke modellen vergelijken of op zoek gaan in online koerslijsten. Een veel makkelijkere manier is de autotaxatie van wijkopenautos.nl.

Gratis autotaxatie online

De meest eenvoudige online autotaxatie is onze kenteken check. Met alleen je kenteken en de kilometerstand ontvang je de dagwaarde online. Dit is een schatting op basis van alle gegevens die bekend zijn over je auto.

Eventuele krassen in de lak of extra accessoires horen hier uiteraard niet bij. Alleen een auto taxateur kan extra opties of schade beoordelen. Wij raden daarom aan om ook een afspraak te maken voor een echte (gratis) autotaxatie.

Hoe werkt de gratis autotaxatie bij wijkopenautos.nl?

Een afspraak bij een van onze vestigingen heb je zo gemaakt. We hebben rond de 30 vestigingen dus de autotaxatie zit overal in Nederland.

Na het invullen van de kenteken check kies je eenvoudig een tijd en datum die jou uit komt. Vaak is een afspraak voor auto taxatie al binnen 24 uur mogelijk!

Het taxeren van je auto wordt uitgevoerd door een gediplomeerd auto taxateur en duurt een half uur. Dat is genoeg tijd om van je auto een volledige taxatie te doen. Onze taxateur maakt na zijn onderzoek ook nog een korte proefrit om een complete indruk van de occasion te krijgen.

Na deze autotaxatie krijg jij van onze experts de waarde van je auto én een geheel vrijblijvend bod. Voor dit bedrag kun je vervolgens de auto direct verkopen.

Bij deze de lijst met punten waar onder andere naar gekeken wordt bij de wijkopenautos.nl autotaxatie.

wijkopenautos.nl autotaxatie controlepunten

 • Beschadigingen/lakwerk
 • Stuur- en rempedaalspeling
 • Vloeistoffen
 • APK verloopdatum
 • Uitlaatsysteem
 • Remmen
 • Banden/Profieldiepte
 • Airco functionaliteit
 • Extra accessoires
 • WOK melding
 • Staat van de motor/versnellingsbak
Gratis online taxatie

2. Verkoop je auto voor de autotaxatie-waarde

De autotaxatie-waarde is de exacte waarde van je auto op dit moment. Wij zetten deze waarde om in een gegarandeerd, maar vrijblijvend bod op je auto. Het is dus volledig aan jou of je je auto verkoopt na de taxatie.

Voordelen van de verkoop aan wijkopenautos.nl:

 • Afspraak én verkoop kan rond zijn binnen 24 uur
 • Snelle en professionele gratis autotaxatie in een half uur
 • Eerlijk bod op basis van de waarde van je auto
 • Wij regelen de afmelding en vrijwaring
 • De betaling wordt direct en veilig overgemaakt naar je bankrekening
 • Al onze services zijn gratis en vrijblijvend

Wil jij ook snel van je auto af? Maak dan nu meteen een afspraak voor een autotaxatie!

Wat kost een auto taxatie? Een auto taxatie bij wijkopenautos.nl is compleet gratis. Daarnaast verplichten wij jou tot niets!

Hoe stellen wij het taxatierapport op?

Het taxatierapport van onze taxateur bestaat uit een aantal onderdelen die door middel van digitale formulieren naar het hoofdkantoor in Amsterdam worden verstuurd. Samen met de foto's en de bevindingen tijdens de rijtest krijgen we op deze manier een volledig beeld van de auto.

Op het hoofdkantoor in Amsterdam worden vervolgens alle gegevens grondig geanalyseerd en met behulp van slimme software ontvangt de taxateur in de vestiging een prijs - de waarde van de auto na de taxatie.

Dit is de verkoopwaarde, oftewel wat de auto waard is gebaseerd op de huidige marktsituatie, prijzen en verwachtingen. Aan deze prijs kunnen geen rechten worden ontleend, en aangezien iedere tweedehands auto uniek is, is de prijs voor iedere auto ook verschillend.

Autotaxatie voor een definitieve prijs

De prijs die uit deze auto taxatie rolt is bij ons in ieder geval vijf dagen geldig. Daarmee kun je rustig de tijd nemen om een keuze te maken.

Wacht niet langer en voorkom waardeverlies van je auto. Onze experts staan 6 dagen per week klaar voor een professionele autotaxatie.