Snel je sloopauto verkopen bij wijkopenautos.nl

Een sloopauto op de stoep staan is zonde van je parkeerplaats en je geld. Verkopen dus. Kom langs voor een gratis taxatie bij wijkopenautos.nl.

Onze online taxatietool gaat uit van een nog goed functionerende auto, niet een sloopauto. Maak daarom direct een afspraak bij één van onze vestigingen bij jou in de buurt. Gebaseerd op hun bevindingen doen onze taxateurs je een aantrekkelijk bod.

Ga akkoord en verkoop je sloopauto zo nog dezelfde dag. Wij regelen al het papierwerk geheel gratis voor je en dit is inclusief de vrijwaring. Daarnaast is de taxatie op locatie ook nog eens helemaal gratis en vrijblijvend!

Online
evaluatie
Verkoopafspraak
maken
Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Online taxatie van jouw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als jij dat wilt

1. Sloopauto verkopen bij wijkopenautos.nl

Sloopauto verkopen

Ten eerste, wat is een sloopauto en wanneer is jouw auto een sloopauto? Een sloopauto is een voertuig waarvan de schade- of reparatiekosten hoger zijn dan de dagwaarde van het voertuig. Het voertuig wordt dan total loss verklaard.

Als je de reparatiekosten weet dan bereken je eenvoudig of jouw auto een sloopauto is. Ga naar onze kenteken check en vul je kenteken, de kilometerstand van je auto en je e-mailadres in. De dagwaarde van je auto verschijnt onmiddellijk op je scherm. Is deze waarde lager dan de reparatiekosten? Dan is jouw auto een sloopauto.

Wanneer je sloopauto verkopen?

Is je wagen ernstig beschadigd en zijn de reparatiekosten helaas dusdanig dat het repareren niet meer lucratief is? Dan is je sloopauto verkopen de meest voordelige oplossing, want een sloopauto verkopen brengt nog wel degelijk iets op.

Veel autosloperijen zitten maar wat graag te wachten op jouw sloopauto, vanwege de vele goede onderdelen die bijna iedere sloopauto huisvest. Echter krijg je de waarde van deze onderdelen zelf niet meer terug, maar krijg je vaak het gewicht van je auto in de oud ijzer prijs van die dag.

Oud ijzer prijs

Inkoop sloopauto De oud ijzer prijs fluctueert sterk, deze zit (op het moment van schrijven) ergens tussen de €0,15 en €0,25 per kg. Wil je je complete auto afleveren bij een autosloopbedrijf kun je er bijvoorbeeld voor kiezen je auto voor demontage in te leveren. Voor ongeveer de inkoopprijs krijg je dan de waarde van de goed werkende onderdelen. Ook kun je het chassis inleveren voor enkel de oud ijzer prijs, op voorwaarde dat de auto voor de rest compleet ontdaan is van onderdelen.

Bij wijkopenautos.nl doen we dat anders. Bij ons hoeft de auto geen geldige APK te hebben, wij taxeren de auto op het moment dat hij binnenkomt en geven hier een objectief bod met daarin de marktwaarde. Zo zijn wij accurater dan autosloperijen.

Lange tijd zat er niet anders op dan je auto te verkopen aan de sloop voor de schrootprijs. Je hebt tegenwoordig tal van autoverkoopsites waar je je auto zelf kunt verkopen, maar er zal niet veel vraag zijn. Slechts een autoliefhebber of een sloopauto specialist die op zoek is naar onderdelen zal nog geïnteresseerd zijn in één of een aantal onderdelen, maar dat zal niet veel geld opleveren.

Een ander alternatief voor je auto verkopen aan de sloop, is je sloopauto verkopen in het buitenland. Vaak is het mogelijk om de auto in het buitenland voor een lagere prijs te repareren, dan wordt het aantrekkelijker om deze reparatie wel uit te voeren.

Is 150 euro voor sloopauto eerlijk?

Wat is nou een eerlijke prijs voor jouw sloopauto? In de praktijk biedt een autosloper een paar tientjes tot een paar honderd voor een sloopauto. Biedt de sloper 150 euro voor sloopauto? Dan heb je vaak wel een eerlijke prijs te pakken.

De oud ijzer prijs voor een auto van gemiddeld formaat komt neer op een bedrag van rond de €75,-. Krijg je 150 euro voor sloopauto dan weet je dat de sloper ongeveer 75 euro geeft voor de overige (bruikbare) onderdelen.

De sloperij biedt dit vaak zonder écht te inspecteren wat de onderdelen waard zijn. Je zal hier dus niet de beste prijs krijgen voor jouw wagen! Ga jij niet akkoord met 150 euro voor sloopauto, dan raden wij aan om je auto bij ons te laten taxeren. Wij doen een bod op basis van wat wél werkt aan jouw auto.

Gratis online taxatie

Sloopauto exporteren?

Als je besluit om je auto te exporteren dan moet je er rekening mee houden dat dit ten eerste een hoop papierwerk oplevert. Zo dien je een uitvoerkenteken en de afmelding te regelen.

Ten tweede kost het geld: je moet de auto verzekeren voor de export. Dit doe je met een Groene kaart en dit kost ongeveer €75,-. Bovendien moet je een geschikte koper vinden in het buitenland. Niet de meest ideale manier om je auto snel te verkopen. Vergeet ook niet dat je onderzoek moet doen naar de waarde van je auto in het buitenland.

Snel en simpel sloopauto verkopen

Wij bieden als full-service bedrijf het snelste en het meeste ideale alternatief voor de autosloperij. Wij kopen elke auto in. Aan ons kun je zelfs je oude auto verkopen die compleet versleten is en die je ook niet meer kunt exporteren. Zelfs als je auto in een echt slechte staat verkeert en niet veel meer is dan een wrak, dan kun je je auto nog aan ons verkopen.

Als je je autowrak wilt verkopen inspecteert onze taxateur welke onderdelen nog functioneren of geschikt zijn voor hergebruik en baseert daar de verkoopprijs van de auto op. De prijs voor een sloopauto wordt dus op een van onze vestigingen bepaald. Sloopauto inkoop gemakkelijk gemaakt door wijkopenautos.nl.

2. Autosloperij versus wijkopenautos.nl

Autosloperij

  • Geen gratis professionele taxatie
  • Geen vrijblijvende taxatie
  • Geen aankoop auto's met verlopen APK
  • Geen gratis afmelding
  • Ophaalservice

wijkopenautos.nl

  • Gratis professionele taxatie
  • Vrijblijvende taxatie
  • Aankoop auto's met verlopen APK
  • Gratis afmelding
  • Geen ophaalservice

Kom dus naar wijkopenautos.nl als je je sloopauto, kapotte auto of autowrak wilt verkopen. Al is de auto een compleet wrak of totaal versleten, wij bieden je een geschikte prijs. Ga nu naar onze taxatietool om de dagwaarde te bepalen en om te berekenen of jouw auto daadwerkelijk een sloopauto is.

Maak direct een afspraak voor een taxatie. Wij bepalen dan wat je auto werkelijk nog waard is en doen je een vrijblijvend bod. Als RDW erkend full service bedrijf zijn wij de grootste schadeauto opkoper van Europa. Bovendien regelen wij de afmelding, het RDW vrijwaringsbewijs krijg je ter plekke mee.

Je sloopauto verkopen is nog nooit zo makkelijk geweest. Je auto naar de autosloperij brengen is verleden tijd! Wij hebben meer dan 25 vestigingen, waaronder in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Maastricht.

Demontage auto verkopen

Je kunt ook je auto wegbrengen voor demontage. Dit betekent dat de losse onderdelen nog gebruikt worden voor verkoop op de sloop. Het voordeel hiervan is dat je meer krijgt voor je sloopauto verkoop dan de oud ijzer prijs. Echter is het niet zeker hoeveel je voor jouw demontage sloopauto krijgt omdat je moet onderhandelen met de autosloper of de sloopauto inkoop.

Veel mensen gebruiken veel verschillende termen voor wat hetzelfde betekent. Een autosloop is bijvoorbeeld ook een autodemontagebedrijf. Zij hebben daarmee ook een sloopauto inkoop service. Net als wijkopenautos.nl. Het grote verschil met onze gratis sloopauto verkoop service is dat wij de sloopauto direct inkopen na de taxatie. Je vermijdt daarmee de eindeloze onderhandelingen met potentiële kopers op online sloopauto marktplaatsen. Wij kopen jouw auto direct. Of het nu een sloopauto, demontage auto of een autowrak is.

Slooppremie

Een aantal jaren geleden werd de Nationale Slooppremie geïntroduceerd. Oude auto's konden op deze manier met extra geld van de overheid gesloopt worden, mits er een nieuwe auto voor werd teruggekocht. De inruilwaarde van jouw auto steeg daarmee aanzienlijk. Dit was echter maar van korte duur, mede doordat de subsidiepot voor de vergoedingen snel opraakte.

Daarnaast was het een manier om de nieuwe autoverkopen in Nederland te stimuleren, ten aanzien van de schadeauto verkoop. Vandaag de dag zijn er nog maar een paar gemeentes waar de slooppremieregeling geldt. Dit zijn onder andere Rotterdam, Den Haag en Utrecht. De regels en voorwaarden hiervoor verschillen per gemeente.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Wij zijn zeer goed geholpen en de afwikkeling vannse verkoop was prima!!
Claudia R. | Dordrecht | Renault Megane, 2011 05.01.2018
Vriendelijk,netjes en correct. Geen nawerk.
E. B. | Groningen | Citroen Berlingo, 2003 28.08.2017

Gratis online taxatie