Je auto verkopen zonder APK: eenvoudig en snel!

wijkopenautos.nl is gespecialiseerd in het inkopen van elke auto, ook zonder APK. Zo hoef je geen geld te investeren in een nieuwe APK voordat je hem verkoopt.

Sinds de invoering van de algemene periodieke keuring (APK), is iedere auto in Nederland verplicht het stempel “APK-gekeurd” te dragen. Heb je deze niet dan mag je niet de weg op en ben je niet meer verzekerd.

Vandaar dat een auto verkopen zonder apk in de huidige markt bijna onmogelijk is. Logisch, niemand zit te wachten op een auto met bijkomende kosten. wijkopenautos.nl is dé oplossing als jij het zat bent jaarlijks te investeren in reparaties voor de APK.

Online
evaluatie
Verkoopafspraak
maken
Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Online taxatie van jouw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als jij dat wilt

1. Stijgende kosten APK

auto verkopen zonder APK

Hoe ouder een auto wordt, des te meer kans je hebt op (terugkerende) gebreken bij een auto. Een goed onderhouden onderhoudsboekje kunnen deze kosten terugdringen, maar jaarlijks onderhoud is bij gebruikte auto's belangrijk om ervoor te zorgen dat de auto niet alleen de keuring overleeft, maar ook om de kosten laag te houden.

De meest gebruikte formule voor veel autobezitters is dan ook ieder jaar bij de APK een grote onderhoudsbeurt, het jaar erop een kleine onderhoudsbeurt bij de APK. Veel garages geven namelijk korting op de APK bij een onderhoudsbeurt en tijdens de onderhoudsbeurt worden al veel APK keurpunten nagelopen. Op deze manier voorkom je ook toekomstige mankementen of toekomstige APK afkeurpunten. En ook voor auto's geldt: Voorkomen is beter dan genezen.

Wat een APK vandaag de dag kost is onmogelijk vast te leggen in tabellen. Ook omdat iedere auto met andere gebreken te maken heeft. Zo is er bijvoorbeeld de welbekende distributieriem die eens in de zoveel tijd vervangen moet worden. De distributieriem is een mooi voorbeeld van onderhoud dat niet direct van invloed is op de APK, maar wel moet gebeuren om de waardevermindering tegen te gaan. Opnieuw is daarom onderhoud van vitaal belang voor het behoud van een financieel gezonde auto.

Een afgekeurde auto verkopen zonder APK lijkt een hele opgave, maar is minder moeilijk dan het lijkt. wijkopenautos.nl koopt namelijk iedere auto, of het nu gaat om een auto van een paar jaren oud of een auto die rijp is voor de sloop. Anders dan veel andere autoverkoopsites brengen wij kopers en verkopers niet samen maar kopen wij je auto direct tegen een goede prijs. Door gebruik te maken van overzichtelijk taxatieproces weten we iedere auto op de juiste waarde te schatten. In combinatie met onze efficiënte en klantvriendelijke service kan je auto nog binnen 24 uur aan ons verkocht zijn. Hoe gaat het in zijn werk? Door middel van een gebruiksvriendelijke online taxatietool maken we een ruwe schatting van hoeveel je auto op dit moment waard is. Voer je kenteken of het merk, het bouwjaar en de kilometerstand van je auto in, doorloop in een paar minuten de simpele stappen van het proces en zie direct hoeveel je auto op dit moment ongeveer waard is. Houd er wel rekening mee dat de indicatieprijs gebaseerd is op een goed functionerende auto.

In het geval van APK-afgekeurde auto zal de definitieve waarde hoogstwaarschijnlijk aanzienlijk lager uitvallen. Maak daarom direct een afspraak met een van onze RDW-erkende taxateurs bij een vestiging bij jou in de buurt en laat de exacte waarde van je auto taxeren. In tegenstelling tot de taxatietool, waarderen onze experts je auto in zijn geheel. Zo onderzoeken ze de motor, controleren ze de buitenkant en nemen ze ook het interieur van de auto onder de loep. Onze taxateurs zijn perfect op de hoogte van de vraag en het aanbod, waardoor ze exact weten welke voertuigen als bijvoorbeeld export auto interessant zijn.

Gratis online taxatie

2. APK verlopen; wat nu?

Nog voordat de APK verloopt krijg je een aantal weken vooraf van de RDW een brief op de mat, met daarin de herinnering voor de jaarlijkse keuring. Doe je de keuring ieder jaar bij dezelfde garage krijg je waarschijnlijk ook een uitnodiging van hen. Maar in het geval dat je vooraf al weet dat de auto de keuring niet meer doorkomt (en er geen koper meer voor te vinden is), is het verstandig de auto te laten schorsen. Zo wordt de wegenbelasting stopgezet, net als de verzekering en mag de auto ook niet meer gebruikt worden, totdat de schorsing voorbij is. In de tussentijd kun je dus rustig op zoek gaan naar een koper voor het voertuig. Wat de reden ook mag zijn, een geschorste auto verkopen is niet altijd even gemakkelijk. Op particuliere verkoopsites zie je ze maar zelden, en aangezien je er niet de openbare weg mee op mag, riskeer je ook nog eens een fikse boete. Een geschorste auto verkopen aan een particulier is dan geen optie. Een tweedehands auto opkoper weet er daarentegen wel raad mee, maar helaas voor een bodemprijs. Deze zorgt ook voor je vrijwaringsbewijs en regelt dit zonder extra kosten.

Vervolgens de verkoop

Op basis van de complete taxatie bepaalt de taxateur de waarde van je auto en doet je vervolgens een bod, dat de huidige staat van je auto recht doet. Vervolgens is het geheel aan jou om het bod te accepteren of het af te slaan. wijkopenautos.nl wil benadrukken dat onze service compleet gratis en geheel vrijblijvend is. Je bent dus op ieder gewenst moment gerechtigd om alsnog van de verkoop van je auto af te zien. Accepteer je het bod wel? Dan is je auto succesvol verkocht en zit je werk als verkoper erop. Als professioneel auto inkoop bedrijf regelen wij zowel de afmelding als de vrijwaring van je auto. Bovendien maken we het geldbedrag nog dezelfde dag naar je over, zodat het direct na overschrijving op je rekening staat.

Wij streven ernaar zo efficiënt, snel en betrouwbaar mogelijk de verkoop van je auto af te ronden. Wij begrijpen dat je auto verkopen als particulier niet altijd eenvoudig is, zeker niet als het gaat om de verkoop van een wagen zonder APK-keurmerk. Door de balans te zoeken tussen snelheid en goede prijzen bieden wij een unieke dienst aan, die ons van anderen automarkt onderscheidt.

Probeer jij tevergeefs je auto te verkopen zonder APK? Overweeg dan eens je afgekeurde auto te verkopen voor de export en verkoop je auto makkelijk en snel aan wijkopenautos.nl. Binnen 24 uur kan de afgekeurde auto die nu nog in je bezit is, voor een verrassend goed bedrag aan ons verkocht zijn. Vul daarom vandaag nog de online taxatietool in, ga met je auto langs bij een van onze vestigingen bij jou in de buurt en kom te weten hoeveel je auto nog waard is. Ga je akkoord met het definitieve bod? Dan maken wij het geld dezelfde dag nog over en na 2 dagen staat dit op jouw rekening. Een afgekeurde auto verkopen was nog nooit zo makkelijk!

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Snel, duidelijk, goede prijs, goede service.
Manon S. | Amsterdam | Audi A3, 2013 08.01.2018
Binnen een paar dagen mijn auto verkocht voor een eerlijke prijs en zonder gedoe! Eerst laten taxeren (gratis) en kreeg dezelfde dag de prijs die zij ervoor wilden geven. Op het afmelden bij de verzekering na nergens naar om hoeven kijken, want alles was meteen na de verkoop geregeld. IDEAAL!
Ed G. | Den Haag | Mitsubishi Colt, 2010 30.08.2017

Gratis online taxatie