Wijkopenautos.nl - Gratis alternatief voor auto schorsen

Je gebruikt je auto een langere tijd niet en besluit om deze te schorsen. Een alternatief als je de auto toch niet gebruikt is om hem direct te verkopen.

Een groot nadeel van auto schorsen is dat de auto toch ouder wordt en dus waarde verliest. Ondanks dat er geen keuring hoeft plaats te vinden is er de kans dat de huidige APK verloopt. En zodra de auto schorsing is opgeheven moet de auto voorzien zijn van een geldig APK keuringsbewijs. Tot slot betaal je ook voor het schorsen zelf.

Je hebt geen last van de bovengenoemde zaken wanneer jij je auto verkoopt. Bovendien levert dit je direct een geldbedrag op dat je voor andere dingen kunt gebruiken.

Gratis online taxatie van je auto
  • Je ontvangt het geld direct na de verkoop.
  • Onze service is 100% gratis.
  • Wij melden je auto gratis en vertrouwd af en sturen je hiervan de bevestiging.

5 Mythes over auto schorsen.

Een auto schorsen is vooral populair bij oldtimers en verzamelaars. Veel oldtimers mogen dankzij de 'kwarttarief' regeling in de wintermaanden december, januari én februari ook niet de weg op. Toch is een auto schorsen niet altijd de beste oplossing als je je occasion niet gebruikt.


1. Een geschorste auto behoudt zijn waarde

Veel mensen denken dat wanneer een auto niet gebruikt wordt, hij zijn waarde behoudt. Helaas is dit niet het geval, een geschorste auto wordt nog steeds ouder en leeftijd is een belangrijke factor in de auto waarde. Ook bij de verkoop kun je op de advertentie erbij zetten dat de auto niet gebruikt is in bepaalde periodes, maar ook een geschorste auto die niet gebruikt wordt verliest zijn waarde. Daarnaast moeten veel draaiende onderdelen ook in beweging blijven om slijtage te voorkomen.


2. Als je je auto schorst heb je geen verzekering meer nodig

Helaas is ook deze stelling niet helemaal waar. Bij het schorsen van je auto mag je de WA-verzekering opzeggen omdat het voertuig de openbare weg niet meer op mag, maar dat betekent niet dat er niets mee kan gebeuren als jij er niet mee rijdt. Iets of iemand anders kan nog altijd een ongeluk veroorzaken, of de auto kan gestolen worden. Daarom het altijd aangeraden om in ieder geval een (beperkte) casco verzekering af te sluiten. Dan raak je ook je schadevrije jaren niet kwijt.


3. Met een auto schorsen ontloop je de jaarlijkse APK

Volgens de RDW moet iedere auto op de openbare weg een geldige APK hebben. Een geschorste auto mag de weg dus niet meer op, maar zodra de schorsing opgeheven is moet deze alsnog een geldig RDW Keuringsbewijs hebben. Als je kunt aantonen dat je een afspraak voor een APK hebt, mag je alleen daarvoor de weg op, toch zijn dit weer (onverwachte) extra kosten, want zonder een verzekering mag je ook niet rondrijden. Zelfs niet naar de garage.


4. Een auto schorsen is goedkoper dan een jaar niet gebruiken

De hierboven genoemde stellingen zijn de meest gebruikte argumenten om een auto te schorsen. Je betaalt geen wegenbelasting of verzekering voor een geschorste auto, en daarom ook geen APK en onderhoud. Een auto die stilstaat, kost nog steeds geld. Want na de schorsing moet hij weer gekeurd worden en een onderhoudsbeurt krijgen, zodat je weer zeker en veilig op weg kunt. En wat de auto waard is, is vanwege de leeftijd helaas ook niet hetzelfde gebleven.


5. Een geschorste auto kun je niet verkopen

Een auto die je schorst mag je niet gebruiken, maar wel verkopen. Veel verzamelaars of oldtimer handelaren willen hun auto schorsen, omdat hij toch niet gebruikt wordt. Toch kan hij nog steeds verkocht worden. Zodra de auto bij de RDW wordt overgeschreven, wordt ook de auto schorsing opgeheven. De kosten hiervoor zijn geheel gratis, aangezien de auto schorsen kosten al betaald zijn.

Laat je auto nu taxeren:

Auto schorsen of verkopen?

Wijkopenautos.nl Auto schorsen
Geen waardeverlies ✘ 
Geen keuring meer ná de schorsing ✘ 
Geen onderhoud meer ná de schorsing ✘ 
Besparen op verzekering ✘ 
Laat je auto nu taxeren: