Waterschade auto verkopen

Regenbuien, overstromingen of hoogwater- schade wordt snel in de auto veroorzaakt. Bij ons kun jij je auto met waterschade verkopen.

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Vooral elektronica en de motor zijn gevoelig voor schade door water. Wie een auto wil verkopen met waterschade, vindt helaas moeilijk een koper.

Voor ons maakt het niet uit welke leeftijd uw auto heeft of welk merk het is. Het maakt niet uit hoe erg de schade is - wijkopenautos.nl koopt je auto! Maak nu een afspraak in een van onze vestigingen om uw auto te verkopen met waterschade. Maak een afspraak via de online kenteken check!

Gratis een gegarandeerde prijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Auto verkopen: Waterschade & verzekering - wat is gedekt?

Waterschade auto

Overstromingen door heel veel regen of een doorgebroken dijk. De laatste tijd zien we het steeds vaker in het nieuws. Ondergelopen straten en auto’s vol water. Rijden door grote hoeveelheden water kan schade veroorzaken omdat een auto nu eenmaal niet volledig waterdicht is. Water kan door kieren en via de onderkant van de auto naar binnen komen en veel schade aanrichten. Veel mensen vragen zich af of de verzekering waterschade aan de auto vergoedt.

Waterschade autoverzekering

Of jouw verzekeraar jouw waterschade auto vergoedt of reparaties betaald ligt volledig aan het soort verzekering dat je hebt. Heb jij een auto met waterschade en ben je slechts WA verzekerd? Dan zal de verzekering de waterschade aan jouw auto niet dekken. Bij een WA met volledig casco ofwel All Risk wordt meestal waterschade door jouw autoverzekering vergoed. Meestal maar niet altijd. Hoe zit dat dan? Vaak zijn er bepaalde eisen als het gaat om waterschade. Er zijn autoverzekeraars en zij vergoeden de waterschade auto alleen als er sprake is van natuurgeweld. Dat wil zeggen het doorbreken van een dijk bijvoorbeeld. Overstromingen door hevige regenval wordt hier meestal voor uitgesloten. Maar dat verschilt per verzekeraar. Natuurlijk wordt waterschade die opzettelijk veroorzaakt is niet vergoed door de autoverzekering.

Bij hevige regenval kan het zijn dat er wateroverlast is. Onder viaducten kan het bijvoorbeeld volgelopen zijn met water. Mocht het zo zijn dat je met hoogstaand water wordt verrast dan is het is het niet verstandig om hier doorheen te rijden. Dit kan namelijk veel schade veroorzaken aan je auto. Als het water bijvoorbeeld boven de bumper uitkomt en in de luchtinlaat terecht komt, dan kan dit zorgen voor onherstelbare waterschade aan je motor. Probeer dus nooit door ondergelopen stukken te rijden. Kom je toch met je auto in het water terecht? Schakel dan zo snel mogelijk de motor uit. Met geluk ben je snel genoeg en voorkom je ernstige schade.

Controleer bij jouw autoverzekering welke waterschade zij dekken voor je. Stond jouw auto stil op het moment van waterschade dan vergoed de verzekeraar vaak alleen waterschade als je kunt aantonen dat je het niet had kunnen voorkomen. Was het mogelijk jouw auto op een andere plek te parkeren heb je al snel kans dat de verzekering hierop inhaakt en de waterschade auto niet wordt vergoed.

Auto met waterschade? Tref jij jouw auto aan in een laag water? Voordat jij jouw auto naar een drogere plek verplaatst maak je foto's van de situatie. Zonder de foto's kun je niet bij de verzekering aankomen. Nadat de auto is verplaatst is het belangrijk dat je zo snel mogelijk melding maakt bij de verzekering.

2. Auto met waterschade repareren

Voorkom gedoe met de verzekering en verkoop jouw waterschade auto. Als je alleen WA verzekerd bent en je hebt onherstelbare schade aan je motor opgelopen door water? Dan wordt niets vergoed en kunnen de reparatiekosten al snel oplopen tot €10.000. Een auto met waterschade repareren is vaak een dure grap als deze niet total loss wordt verklaard. Veelal worden waterschade auto’s technisch of economisch total loss verklaard. Dan is het technisch of financieel gezien niet zinvol om de auto te repareren.

Auto met waterschade herstellen

Maar waterschade hoeft niet het einde te zijn van jouw bak. Het kan zijn dat jouw waterschade auto niet is aangetast aan de motor maar dat jij slechts schade hebt aan bekleding. Dan heb je geluk. Als dit het geval is kun je je auto met waterschade herstellen of de grootste schade voorkomen.

Waterschade auto voorkomen

Soms is de grootste waterschade aan je auto te voorkomen. Staat jouw auto onder water? Start hem dan niet! Wacht absoluut tot het water is weggelopen. Bij het starten zuigt de motor mogelijk water naar binnen en de schade die dan ontstaat is onherstelbaar. Als het water hoger heeft gestaan dan de hoogte van je uitlaat is het mogelijk dat ook de elektronica in jouw auto beschadigd is. Weet jij dat het hard gaat regenen en dat er kans is op overstroming? Zorg dan dat jij van te voren jouw auto al op een veilige plek hebt gezet. Je kan kijken voor een parkeergarage waar hij boven de grond staat. Schade voorkomen is beter dan genezen.

Gratis online taxatie

3. Autoschade door wateroverlast

wateroverlastWaterschade is heel vervelend en hopelijk krijg je hier nooit mee te maken. Maar schade aan jouw auto hoeft niet veroorzaakt te worden rechtstreeks door water. Er gebeuren ook andere dingen op straat door wateroverlast waar je rekening mee moet houden! Bij wateroverlast pas je ten alle tijden je snelheid aan omdat het wegdek gladder is en het zicht vaak minder.

Riolen en putdeksels

Een laag water op straat kan natuurlijk zorgen voor een hoop waterschade aan jouw auto. Maar hou ook rekening met putdeksels. Het is goed mogelijk dat deze door het overstromen van riolen van hun plek zijn verschoven. Dit kan zorgen voor grote schade aan jouw auto. Rijdt dus ten alle tijden voorzichtig.

Aquaplaning

Aquaplaning is iets dat voor kan komen bij hevige waterval of erg natte wegen. Doordat je banden het water niet snel genoeg afvoeren verlies je grip op de weg. Tussen jouw autobanden en de weg onststaat een laagje water en je verliest de controle. Dit kan heel eng aanvoelen en bij verkeerde handeling kan dit natuurlijk leiden tot een ongeval. Wat te doen? Laat rustig het gaspedaal los en trap de koppeling in (bij handgeschakelde auto’s). Zorg dat je het stuur recht houdt. Slipt je auto toch? Rustig blijven en de richting die je op wilt insturen. Natuurlijk zorg jij bij natte wegen dat je de snelheid van jouw auto aanpast, zo kun je aquaplaning voorkomen.

4. Auto met waterschade te koop

Jouw waterschade auto ga je niet meer repareren. De kosten zijn te hoog. Wat kun je dan nog met een auto met waterschade? Je denkt aan een advertentie online: Auto met waterschade te koop. Zou er nog een particulier zitten te wachten op een auto waarbij de kosten van waterschade hoger zijn dan de waarde van een auto? Nee, natuurlijk niet. Jouw waterschade auto particulier verkopen zit er niet meer in. Daarnaast kan het zo zijn dat schade niet direct zichtbaar is maar later ontstaat in bijvoorbeeld elektronica. Vermijd problemen met de verzekering of met particulier verkopen en verkoop uw auto met waterschade snel, eenvoudig en tegen de best mogelijke prijs aan wijkopenautos.nl. We kopen alle voertuigen ongeacht de staat of het defect. Zelfs leeftijd, automerk en kilometerstand doen er niet toe. Maak nu een afspraak met onze experts in een vestiging bij jou in de buurt als je een auto met waterschade wilt verkopen!

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Zeer sceptisch mijn auto aangeboden, maar in alles is het me enorm meegevallen. Dat aan me wat werd uitgelegd qua proces is ook zo uitgevoerd.
Petra L. | Arnhem | Renault Twingo 2008 08.01.2018
Vriendelijke ontvangst. Verkoop tegen redelijke prijs. Zeer snelle overboeking naar mijn rekening.
N W. | Rotterdam | Kia Picanto 2016 29.08.2017