Wijkopenautos.nl: dé opkoper van schadeauto's in Nederland

Het zal je overkomen: Flinke schade aan je oude auto. De verzekering besluit dat de reparatie aan je auto meer kost dan wat de auto waard is en verklaren je auto total loss.

Dan zal jij je auto moeten verkopen aan schadeauto opkopers. Of breng je deze direct naar de sloop, misschien kun je er autohandelaren blij mee maken? Of zet je de auto op een advertentieplatform? Wat is het snelste? Wat brengt het meeste op? En waar vind je snel de juiste opkoper voor je schadeauto?

Op deze pagina helpen we je op weg. We leggen uit wat de definitie van een schadeauto is, hoe je de beste prijs voor je oude auto krijgt en hoe je de juiste aankooppartner kiest. Een schadeauto betekent niet dat je direct kunt fluiten naar je geld.

Gratis online taxatie van je auto
  • Je ontvangt het geld direct na de verkoop.
  • Onze service is 100% gratis.
  • Wij melden je auto gratis en vertrouwd af en sturen je hiervan de bevestiging.

Wanneer is een opkoper schadeauto nodig?

Feitelijk is elke auto die schade heeft opgelopen, een schadeauto. Echter, in de volksmond gaat het vaak om een auto die zodanig veel schade heeft dat repareren weinig zin meer heeft. Maar het kan ook een auto zijn die schade heeft die de eigenaar niet meer kan betalen en dat deze daarom op de markt komt. In alle gevallen zijn deze auto’s schadeauto’s. Zaak is dan om te onderzoeken hoe erg de schade aan je auto is en of je dit nog wil laten repareren. Dit hangt natuurlijk sterk van de schade af, hoeveel je van de verzekering krijgt en of de auto een reparatie nog waard is.

Als je besluit dat je je auto gaat verkopen, dan moet je beslissen aan wie. Kies je voor een van de vele auto verkoop sites om daar je auto aan te bieden? Of kies je voor een specialist? Het is altijd handig om dan direct naar schadeauto opkopers te gaan kijken. Tenslotte koopt een opkoper van autowrakken andere auto’s aan dan een opkoper schadeauto's. Het is dus aan jou om te bepalen bij wie je het beste terecht kunt. Iedere opkoper van auto's met schade geeft andere prijzen op verschillende manieren. Zo zijn er tweedehands auto opkopers die alleen naar de onderdelen kijken die nog werken, soms wordt door schade auto opkopers met het blote oog bepaald wat de auto nog waard is.

Andere opkopers bepalen andere prijzen
Het waarnemend oog van de ene auto opkoper is het oog van de andere niet. Mede doordat ieder bedrijf op andere manieren gespecialiseerd is in het opkopen van schadeauto's weet je nooit bij welk bedrijf je terecht kunt met welke schade of voor welke auto. Denk bijvoorbeeld aan opkopers die zich specifiek richten op het opkopen van BMW, Volkswagen of Audi? Een Peugeot met schade zal bij deze opkopers minder opleveren. Verder zijn er nog verschillen tussen opkopers van autowrakken. Een schadeauto is voor hen niet interessant meer. Zij zijn meer geïnteresseerd in de oud ijzer prijs en willen daarom een auto zo kaal mogelijk opkopen, het liefst zonder banden.

Bij Wijkopenautos.nl denken we daar anders over. Met 25 vestigingen in heel Nederland en een uitgebreid netwerk van partners weten wij altijd de juiste prijs voor de schadeauto's te geven. Objectief, transparant en snel. Een schadeauto opkopen is voor ons wellicht niet dagelijkse kost, maar wij behandelen iedere auto op een eigen manier, zodat iedere schadeauto, rijdend of niet, de juiste prijs krijgt.

Een voorbeeld:
Een Volkswagen Golf VI heeft na een ongeluk schade opgelopen. Bij verschillende schadeauto opkopers in de regio krijgt de auto een andere waarde. Soms vanwege de motor die nog goed in orde is of soms omdat de opkoper juist op zoek is naar Volkswagen Golf onderdelen. Bij Wijkopenautos.nl zou de auto in iedere vestiging hetzelfde bedrag krijgen bij de taxatie.

Laat je auto nu taxeren:

Haal uit je schadeauto wat er in zit

Hoe erg de schade aan je auto ook is, als je zaken gaat doen met een opkoper van een schadeauto, dan blijft het belangrijk dat de rest van je auto er goed uit ziet. Immers, je kunt maar één goede eerste indruk maken met je auto en zelfs als deze beschadigd is kan het handig zijn om deze beschadiging minder op te laten vallen. Vergeet dus niet om je auto te wassen, de bekleding goed te reinigen en eventueel de schade aan de auto er enigszins netjes uit te laten zien.

Het zijn altijd specifieke autohandelaren, die enkel en alleen handelen in sloopauto’s. Auto opkopers, en dan met name autowrakken opkopers zijn altijd uit op een koopje. Immers, voor hoe minder je een wrak kunt kopen, hoe meer de losse onderdelen op kunnen leveren. Als je naar een handelaar gaat is het het verstandigst om zaken te doen met een RDW erkend bedrijf. Wijkopenautos.nl is zo’n bedrijf en is gespecialiseerd in het aankopen van alle soorten auto’s: normale tweedehands auto’s, maar ook auto’s die schade hebben, een verlopen APK of andere gebreken.

Voor wijkopenautos.nl is het aankopen van auto’s dagelijkse business. We zijn geen specifieke opkoper schadeauto of auto opkopers die alleen export auto’s aannemen maar echt een gespecialiseerd auto inkoop bedrijf. Bij ons kun je je auto verkopen na een taxatie. Voer daarvoor je kenteken of de gegevens over je auto in in onze gratis taxatietool. Op basis van deze informatie over je auto geven we een voorlopige prijsopgave. Echter, dit is de prijs wanneer we er van uit gaan dat je auto géén schade heeft! Wanneer je de daadwerkelijke prijs wil weten die we bieden, kun je het beste een gratis en vrijblijvende afspraak maken bij een van onze vestigingen in de buurt. Daar wordt je auto dan helemaal gecheckt en daadwerkelijk getaxeerd door onze experts. Zij kijken dan wat de auto nog echt waard is en welke prijs ze er voor kunnen geven. Dit is dan niet alleen gebaseerd op de mate van schade maar ook de staat van de rest van de auto. Zo verkoop je je schadeauto makkelijk en snel aan wijkopenautos.nl.

Laat je auto nu taxeren: