Auto verkopen voor de export - Binnen 24 uur

Hoe kun jij je auto verkopen voor export zonder gedoe? Soms levert een auto meer op over de grens. Leuk, maar is dit dan geen tijdrovend proces?

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Auto's die total loss zijn kunnen dikwijls meer geld opleveren als je deze laat exporteren. Hier komt alleen veel bij kijken en het is een risicovolle verkoop waar je soms geen tijd voor hebt.

wijkopenautos.nl helpt je het meeste uit je verkoop te halen. Verkoop aan ons je auto voor de export en wij regelen de rest. Zo verkoop je jouw auto zonder gedoe, maar krijg je wel de prijs die je zou ontvangen bij export.

Interessant? Maak snel een afspraak via onze kentekencheck en kom binnen 24 uur langs om direct je auto te verkopen.

Gratis een gegarandeerde prijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Auto verkopen voor export

auto export

Een auto exporteren is zo’n gek plan nog niet. In veel gevallen levert je auto meer op over de grens.

Waarom levert mijn auto meer geld op over de grens?

Als we het hebben over een auto die total loss is of met veel schade, dan hebben we het over een auto die hier in Nederland moeilijk te verkopen is.

De term total-loss klinkt vaak heftiger dan de situatie in werkelijkheid is. Meestal gaat het om economische total loss, een geval waarin de reparatiekosten de RDW dagwaarde van de auto overstijgen.

Vooral bij auto’s op leeftijd kan er relatief snel sprake zijn van een economisch total loss. Dit betekent niet dat de auto niet meer te redden valt, het betekent vooral dat het niet meer loont om het te proberen. In dit geval is het interessant om je auto te verkopen voor de export.

Vaak zijn de reparatiekosten in het buitenland een stuk lager dan in Nederland. Auto's die hier om economische redenen worden afgeschreven, kunnen in het buitenland, door middel van een goedkope reparatie, wel nog jaren mee.

Je auto exporteren is een hoop werk

Er is slechts één probleem: een auto verkopen als particulier voor de export is niet eenvoudig. Je moet namelijk het nodige ondernemen.

Ten eerste moet je iemand in het buitenland vinden die jouw auto wil kopen. Als dat is gelukt moet je de RDW afmelding van je auto regelen, een uitvoerkenteken aanvragen en de verzekering regelen. Dit kost je ongeveer 75 euro.

wijkopenautos.nl - je auto binnen 24 verkopen voor export

Wat is het alternatief? In plaats van je auto verkopen export kun je je auto ook aan wijkopenautos.nl verkopen. Wij kopen namelijk alle auto's, dus ook jouw auto met schade. De auto's moeten alleen zelfstandig goed kunnen rijden.

Daarnaast regelen wij al het papierwerk kosteloos voor je. Dus geen gedoe meer met je auto verkopen export als je kiest voor wijkopenautos.nl

Gratis online taxatie

2. Hoe werkt je auto verkopen voor export bij wijkopenautos.nl?

Voordat wij overgaan tot auto aankoop, scheppen wij allereerst zoveel mogelijk duidelijkheid over de precieze waarde van je auto. Dit doen we op door middel van een tweeledig taxatieproces.

Maak eerst gebruik van onze online taxatietool, waarmee we je snel en eenvoudig een indicatie kunnen geven van de prijs die je voor je occasion kan verwachten. Vul je kenteken of het merk, het bouwjaar en de kilometerstand in en kom erachter hoeveel je auto op dit moment ongeveer waard is.

  • Gegevens invullen in onze kentekencheck
  • Afspraak maken binnen 24 uur
  • Vrijblijvend bod op je auto
  • Export auto's verkopen op basis van de huidige waarde
  • Geen stress en gedoe, want wij regelen de afronding van de inkoop volledig

Kentekencheck ingevuld? Dan ontvang je een indicatie van de dagwaarde. De waarde van afgekeurde en total losse auto's is aanzienlijk lager dan de geschatte waarde. Maak daarom direct een afspraak in de vestiging voor complete taxatie.

Taxatieproces van wijkopenautos.nl

Het gehele taxatieproces, zowel het gebruik van de taxatietool als de vakkundige taxatie door een taxateur, is zonder kosten en vrijblijvend.

Op ieder gewenst moment ben jij als autoverkoper gerechtigd om van de verkoop van je auto af te zien. Op basis van de vastgestelde waarde doet de taxateur jou uiteindelijk een definitief bod om je auto te kopen.

Ga jij akkoord met dit bod? Dan is je auto succesvol verkocht en zit je taak als verkoper er tevens meteen op.

Full-service, van begin tot eind

Als full-service bedrijf nemen wij zowel de afmelding als de vrijwaring van je auto voor onze rekening. Een service die wij graag en vanzelfsprekend leveren.

Bovendien maken we het overeengekomen geldbedrag nog dezelfde dag naar je over, zodat het na twee werkdagen op je rekening staat. Een efficiënte en betrouwbare gang van zaken, waar wij zeer veel waarde aan hechten.

3. Auto verkopen in het buitenland

Het komt tegenwoordig maar vaak genoeg voor dat buitenlandse auto importeurs naar Nederland komen voor aantrekkelijke, goed geprijsde tweedehands wagens die - vaak vergeleken met andere Europese landen - in een zeer goede staat verkeren.

Het lijkt ingewikkeld omdat je niet zomaar naar het postkantoor kunt gaan om de auto over te schrijven op naam van bijvoorbeeld iemand uit Duitsland of Frankrijk. Gelukkig valt het allemaal reuze mee. Bij een RDW balie of RDW Keuringsstation zorg je dat je de volgende documenten meeneemt:

  • De kentekencard met de tenaamstellingscode of het ouderwetse papieren kentekenbewijs met Tenaamstellingsbewijs.
  • Legitimatiebewijs (Paspoort en/of rijbewijs)
  • Kentekenplaten

Vervolgens betaal je de uitvoerkosten á €9,98 en is de registratie officieel beëindigd. Je ontvangt hierbij het RDW vrijwaringsbewijs, de koper ontvangt vervolgens het kentekenbewijs deel II voor Uitvoer, om de auto in het buitenland te registreren.

In Nederland mag er vervolgens nog maar twee weken met het voertuig gereden worden, enkel op de witte Uitvoerkentekenplaten en mits de auto verzekerd is.

Snel je auto verkopen voor een goed bod? Auto's leveren vaak meer geld op over de grens, zowel schade auto's als total losse voertuigen. Dat weten we bij wijkopenautos.nl, maak daarom direct een afspraak bij dé nummer 1 auto inkoop van Nederland.

Hoe onze klanten onze service beoordelen