Auto verkopen voor de export

Papierwerk regelen met de RDW en een koper vinden in het buitenland is wat bij het auto verkopen voor de export komt kijken. Kortom gedoe.

Toch, als je auto total loss is, kan het exporteren dikwijls meer geld opleveren. Dit komt onder meer door lagere reparatiekosten in het buitenland.

Maar heb je de tijd om al het papierwerk in te vullen en een koper of garage in het buitenland te vinden? Dan is het auto verkopen voor de export een optie voor jou. Anders kom je naar wijkopenautos.nl voor gratis taxatie. Binnen 24 uur is je wagen verkocht.

Online
evaluatie
Verkoopafspraak
maken
Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Online taxatie van jouw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als jij dat wilt

1. Auto verkopen export

auto export

De term total-loss klinkt vaak heftiger dan de situatie in werkelijkheid is. Meestal gaat het om economische total loss, een geval waarin de reparatiekosten de RDW dagwaarde van de auto overstijgen. Vooral bij auto’s op leeftijd kan er relatief snel sprake zijn van een economisch total loss. Dit betekent niet dat de auto niet meer te redden valt, het betekent vooral dat het niet meer loont om het te proberen. In dit geval is het interessant om je auto te verkopen voor de export.

total loss is. Daarnaast regelen wij al het papierwerk gratis voor je. Dus geen gedoe meet met je auto verkopen export als je kiest voor wijkopenautos.nl

Vaak zijn de reparatiekosten in het buitenland namelijk een stuk lager dan in Nederland. Een prima auto die hier om economische redenen wordt afgeschreven, kan in het buitenland, door middel van een goedkope reparatie, prima nog jaren mee. Er is slechts één probleem: een auto verkopen als particulier voor de export is niet eenvoudig. Je moet namelijk het nodige ondernemen. Ten eerste moet je iemand in het buitenland vinden die jouw auto wil kopen. Als dat is gelukt moet je de RDW afmelding van je auto regelen, een uitvoerkenteken aanvragen en de verzekering regelen. Dit kost je ongeveer 75 euro.

Wat is het alternatief? In plaats van je auto verkopen export kun je je auto ook aan wijkopenautos.nl verkopen. Wij kopen namelijk alle auto's, dus ook jouw auto die

Opkoper auto export

Wanneer je op zoek bent naar een export opkoper voor je Japanse auto, ben je bij ons van harte welkom. Met name Japanse auto's van ongeveer 10 jaar oud staan erom bekend lang mee te gaan en zeker op de lange termijn relatief gezien niet veel onderhoud nodig te hebben. Onderdelen voor deze auto's zijn dan ook makkelijk te verkrijgen en niet duur.

Opkopers voor de auto export zijn hiervan ook op de hoogte en kijken dus graag naar dit type wagens, gezien de hoge vraag en betrouwbaarheid. Ook auto's met een hoge kilometerstand (minimaal 250.000 kilometer) leveren in Nederland weinig meer op, maar kunnen in het buitenland nog een prima tweede leven leiden!

2. Ons concept voor auto verkopen export

Voordat wij overgaan tot auto aankoop, scheppen wij allereerst zoveel mogelijk duidelijkheid over de precieze waarde van je auto. Dit doen we op door middel van een tweeledig taxatieproces. Maak eerst gebruik van onze online taxatietool, waarmee we je snel en eenvoudig een indicatie kunnen geven van de prijs die je voor je occasion kan verwachten. Vul je kenteken of het merk, het bouwjaar en de kilometerstand van je auto in en kom erachter hoeveel je auto op dit moment ongeveer waard is.

Bedenk wel dat de prijs is gebaseerd op een goed functionerend voertuig. Is je auto APK-afgekeurd of economisch total loss verklaard? Dan zal de uiteindelijke dagwaarde logischerwijs aanzienlijk lager uitvallen dan de geschatte waarde van onze taxatietool. Het is om die reden het verstandigst om gelijk een afspraak te maken met één van onze taxateurs bij een vestiging bij jou in de buurt voor een definitieve taxatie. Al onze waarde-experts zijn RDW-erkend en zullen je, door middel van een zorgvuldig uitgevoerde taxatie, precies vertellen wat je auto waard is.

Gratis online taxatie

Het gehele taxatieproces, zowel het gebruik van de taxatietool als de vakkundige taxatie door een taxateur, is gratis en vrijblijvend. Op ieder gewenst moment ben jij als autoverkoper gerechtigd om van de verkoop van je auto af te zien. Op basis van de vastgestelde waarde doet de taxateur jou uiteindelijk een definitief bod om je auto te kopen.

Ga jij akkoord met dit bod? Dan is je auto succesvol verkocht en zit je taak als verkoper er tevens meteen op. Als full-service bedrijf nemen wij zowel de afmelding als de vrijwaring van je auto voor onze rekening. Een service die wij graag en vanzelfsprekend leveren. Bovendien maken we het overeengekomen geldbedrag nog dezelfde dag naar je over, zodat het na twee werkdagen op je rekening staat. Een efficiënte en betrouwbare gang van zaken, waar wij zeer veel waarde aan hechten.

3. Auto verkopen in het buitenland

Het komt tegenwoordig maar vaak genoeg voor dat buitenlandse auto importeurs naar Nederland komen voor aantrekkelijke, goed geprijsde tweedehands wagens die - vaak vergeleken met andere Europese landen - in een zeer goede staat verkeren. Het lijkt ingewikkeld omdat je niet zomaar naar het postkantoor kunt gaan om de auto over te schrijven op naam van bijvoorbeeld iemand uit Duitsland of Frankrijk. Gelukkig valt het allemaal reuze mee. Bij een RDW balie of RDW Keuringsstation zorg je dat je de volgende documenten meeneemt:

  • De kentekencard met de tenaamstellingscode of het ouderwetse papieren kentekenbewijs met Tenaamstellingsbewijs.
  • Legitimatiebewijs (Paspoort en/of rijbewijs)
  • Kentekenplaten

Vervolgens betaal je de uitvoerkosten á €9,98 en is de registratie officieel beëindigd. Je ontvangt hierbij het RDW Vrijwaringsbewijs, de koper ontvangt vervolgens het kentekenbewijs deel II voor Uitvoer, om de auto in het buitenland te registreren. In Nederland mag er vervolgens nog maar twee weken met het voertuig gereden worden, enkel op de witte Uitvoerkentekenplaten en mits de auto verzekerd is.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Goed geregeld en geld snel via bank overgemaakt.
Jean-Pierre G. | Maastricht | Renault Megane, 2010 24.12.2017
Zeer goed afgehandeld vlotte taxatie snelle betaling Zeer tevreden !! Cor
Rico T. | Utrecht | Fiat Doblo, 2015 27.08.2017

Gratis online taxatie