Hagelschade auto? Geen probleem voor wijkopenautos.nl

Hoge kosten door hagelschade komt wel eens voor. Bij wijkopenautos.nl is dit geen probleem, wij kopen alle auto’s, ook auto’s met hagelschade.

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Hagelschade komt steeds vaker voor. Soms op vakantie of in Nederland. Stel je voor: je hebt hagelschade auto en de verzekering dekt dit niet. Naast dure reparatiekosten zijn er ook andere opties.

Kies je voor het verkopen van jouw auto met hagelschade, maak dan een afspraak bij wijkopenautos.nl. Snel en gemakkelijk, en na 2 werkdagen het geld op je rekening.

Gratis een gegarandeerde prijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Hagelschade. Wat nu?

Hagelschade auto

Het begint te hagelen, stenen zo groot als golfballen vallen uit de lucht. Jouw auto heeft veel schade opgelopen. Zoveel schade dat het niet loont om de hoge kosten te betalen. De verzekering keert vaak niets of niet alles uit. Wat zijn jouw opties wat betreft herstellen, voorkomen en verkopen?

Bij hagelschade zitten er vaak tientallen of zelfs honderden deukjes in het plaatwerk van de auto. De motorkap, het dak en de achterklep kunnen beschadigt zijn. Zelfs de ramen en deuren kunnen schade oplopen of je kan lakschade hebben. Aanvankelijk van de schade kan dit oplopen in hoge kosten, soms wel tot €5000. Zijn deze kosten het wel waard?

Om hierachter te komen doe je eerst online een gratis taxatie van de dagwaarde van jouw auto. Vul je email in en je kenteken en binnen een halve minuut weet jij wat jouw auto waard is. Om echt te bepalen wat jouw auto met hagelschade waard is, maak je gratis en vrijblijvend een afspraak in een van onze vestigingen voor een uitgebreide taxatie.

Hagelschade auto uitdeuken zonder spuiten
Met een beetje geluk kun je jouw auto met hagelschade laten uitdeuken zonder te laten spuiten, ook wel restylen genoemd. Dit is mogelijk als jouw auto na een hagelstorm geen lakschade heeft en de putjes ongeveer ter grootte zijn van een 2 euro muntstuk.

De techniek die hier wordt gebruikt is de uitdeuktechniek. Door middel van een hefboom techniek wordt de deuk stapsgewijs in de originele vorm teruggebracht. Deze snelle manier is ook nog eens milieuvriendelijk en kost minder omdat de auto niet opnieuw overgespoten hoeft te worden.

Het kan zo zijn dat de hagelschade op moeilijke of niet bereikbare plekken voorkomt. In dit geval wordt de lijmtechniek toegepast. Door middel van speciale adapters in combinatie met smeltlijm op de putjes, kunnen met een slagtrekker de deukjes worden uitgetrokken.

Plaatwerk hagelschade auto vervangen of spuiten
Het kostenplaatje kan erg oplopen. Door de grote van de hagel, is de schade zo groot dat jouw auto niet in aanmerking komt voor het restylen. De deuken zijn te groot om deze techniek toe te passen of er zitten teveel deuken in zodat het goedkoper is om een deel van het plaatwerk te vervangen. En bij lakschade door hagel is het ook van belang dat de auto opnieuw gespoten wordt. Het kan natuurlijk niet lonen om dan toch te betalen voor de reparatiekosten.

Als je wil weten of het het waard is om je auto te laten repareren, kom dan langs bij wijkopenautos.nl. Met onze gratis en uitgebreide taxatie kom je achter de waarde van jouw hagelschade auto en kun je zelf kiezen of je hem repareert of wil verkopen.

Gratis online taxatie

2. Ben je verzekerd tegen hagelschade

Bij hagelschade is het aan te raden zo snel mogelijk jouw verzekeraar te bellen om te kijken wat hiervan vergoed wordt. Zorg dat je direct na de storm foto’s maakt van de hagelschade om goed bewijs te hebben voor de verzekeraar. Helaas is niet iedereen verzekerd tegen storm- en hagelschade. Bij een WA + Allrisk ofwel casco of een beperkt-Cascoverzekering ben je verzekerd voor verschillende soorten stormschade. Vaak laten mensen hun auto alleen WA verzekeren, helaas ben je dan alleen verzekerd tegen schade die anderen jou toebrengen.

Het is natuurlijk fijn als je verzekerd bent, maar je moet wel rekening houden met de kosten voor eigen risico. Daarnaast is het ook leuk om te weten dat bij het claimen van hagelschade je niet achteruit gaat op de bonusladder, er verandert dus niets aan je schadevrije jaren.

Tips hagelschade auto voorkomen
Er zijn natuurlijk een aantal dingen die u zelf kunt ondernemen om hagelschade aan uw auto te voorkomen of te beperken. Het dak, de motorkap en de achterklep zijn vaak de meest kwetsbare delen als het gaat om hagelschade. Om te zorgen dat de schade zo klein mogelijk is en de kosten zo laag mogelijk kunt u de volgende dingen zelf doen:

  • Parkeer je auto overdekt bij hagel
  • Bindt een opblaasmatras op je auto, ook bubbeltjesplastic of karton kan schelen
  • Plaats een paar opblaasbare zwembanden onder je autohoes
  • Span een zeil of deken tussen de dakdragers van je auto
  • Schaf een Anti-Hagel Auto-Afdekhoes aan

3. Hagelschade auto verkopen

De hagelschade wordt niet verzekerd en de kosten voor het repareren zijn te hoog ten opzichte van de waarde van jouw auto? Je hagelschade zelf herstellen is niet aan te raden. Het is altijd belangrijk dit te laten doen door een professional om verdere schade aan jouw auto te voorkomen. Een goede oplossing in dit geval is jouw auto verkopen.

Er zijn weinig particulieren die een auto met hagelschade kopen. Ook autodealers zitten hier vaak niet op te wachten vanwege de bijkomende reparatiekosten. Wie zit er dan wel te wachten op jouw hagelschade auto? Dat zijn wij, van wijkopenautos.nl. Vaak is verkopen van jouw auto voordeliger dan het betalen van de reparatiekosten.

Om een goed bod te kunnen doen na hagelschade maak je eenvoudig een afspraak bij een vestiging bij jou in de buurt. Onze RDW-gecertificeerde taxateurs lopen hier in een half uur jouw auto na en doen een geheel vrijblijvend bod. Klinkt dit interessant en wil jij jouw hagelschade auto verkopen? Dan kan dit binnen 24 uur bij wijkopenautos.nl.

Hoe onze klanten onze service beoordelen