Auto export naar Afrika via wijkopenautos.nl

Je hoort men er steeds vaker over praten, de auto export naar Afrika. Auto's die wij als afgeschreven beschouwen kunnen in Afrika namelijk nog jaren mee

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Maar wat deze export dan precies oplevert met aftrek van transport en het vinden van een exporthandelaar die jouw auto naar Afrika wilt brengen is natuurlijk de grote vraag.

Daarom levert wijkopenautos.nl een vergelijkbare service. Het eenvoudig opkopen van jouw tweedehands auto, in welke staat het voertuig ook verkeert. Ontdek eerst de dagwaarde met je kenteken en kom langs voor een professionele taxatie voor een alternatieve auto export naar Afrika.

Gratis een gegarandeerde prijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Hoe werkt auto export Afrika?

Auto export afrika

Of je auto exporteren een goed idee is, hangt vooral af van welke auto je hebt. In Afrikaanse landen zijn vooral Japanse auto’s zoals Toyota en Honda populair, relatief betaalbaar en makkelijk te repareren. In de top 20 exportlanden staan 5 Afrikaanse landen. Een groot deel van naar Afrika geëxporteerde auto’s gaat naar Libië. De laatste jaren is de vraag naar occasions ook groot in eigen land, zodat het aantrekkelijker is auto’s hier te verkopen dan te exporteren naar Afrika. Dit is te zien in de omzet van occasions in 2014. Bovendien neemt de laatste jaren export Afrika af en wint export Oost-Europa populariteit. De 10 populairste auto export merken zijn: Volkswagen, Opel, Mercedes-Benz, Toyota, Renault, Peugeot, Audi, BMW, Ford, Volvo.

2. De scherpste prijs bij je auto export Afrika

Traditiegetrouw stelt wijkopenautos.nl ieder jaar weer een lijstje op met de meest populaire export merken. Deze lijst is opgesteld, onafhankelijk van auto verkoop sites en enkel gebaseerd op particulier auto export. Ieder jaar is deze lijst met merken min of meer hetzelfde, maar toch zien we kleine verschillen in bijvoorbeeld Toyota en Volkswagen. Onze favoriete export merken:

  • Nissan
  • Opel
  • Peugeot
  • Toyota
  • Volkswagen
  • Mazda
  • Mercedes
  • BMW
  • Audi

3. Auto export Afrika

Voor auto export naar Afrika ga je naar wijkopenautos.nl. Start daar de online taxatie door je kenteken in te voeren. Uit deze informatie wordt direct een voorlopige waarde berekend. U ontvangt een bevestigingsmail met daarin de optie om een afspraak te maken met onze experts voor een exacte waardebepaling. Deze vindt plaats in de garage waar de auto binnen een half uur van boven tot onder nagekeken wordt. Hierna wordt een bod gedaan waarna je natuurlijk zelf besluit om over te gaan tot verkoop of om de verkoop zelf af te handelen met de verkregen informatie. Als je kiest voor particuliere verkoop, houd je wel alles zelf in de hand, maar moet je ook rekening houden met de verschillende aspecten die bij auto export Afrika komen kijken. Auto export Afrika is snel geregeld via wijkopenautos.nl.

Om het voertuig op de juiste wijze af te melden ga je naar een servicebalie van de RDW. Daar beëindig je de voertuigregistratie en verzekering. Kies je voor auto export Afrika via wijkopenautos.nl, dan nemen wij deze administratie uit handen. Wij maken het vrijwaringsbewijs en de afmelding bij de verzekering in orde, zodat je nergens meer naar om hoeft te kijken en de auto snel kwijt bent.

Gratis online taxatie

Als de reparatiekosten aan het voertuig hoger zijn dan het gemak en plezier dat de auto oplevert, is de beste tip auto export Afrika. Je wilt tenslotte niet meer met het voertuig de weg op, vind dan maar een koper die dat wel wil. Nu is het zo dat het voertuig in landen als Afrika een warmer welkom krijgt. Laat wijkopenautos.nl hierbij helpen en doe de online taxatie op onze website. Zo ben je van alle administratieve handel af en maak je iemand anders blij met het voertuig. Voer je kenteken in en maak een afspraak met één van onze experts in de garage voor inspectie.

Kies voor auto export naar Afrika en ontvang nog een fijn bedrag voor occasion. En hoeveel tijd dit kost? Het kan allemaal binnen 24 uur geregeld zijn en wij maken de verkoopsom nog dezelfde dag over naar je rekening. Dit in tegenstelling tot particuliere auto export waarbij je alles zelf moet zien te regelen. Kortom: laat de auto vrijblijvend taxeren via wijkopenautos.nl, geniet van de extra ruimte in de garage en kies voor auto export naar Afrika via onze website.

Hoe onze klanten onze service beoordelen