Wat is mijn auto waard?

Zowel bij het kopen als verkopen van een auto is het cruciaal om antwoord te hebben op "Wat is mijn auto waard?". wijkopenautos.nl helpt je verder.

Jouw auto waarde hangt van verschillende factoren af. Welk model, merk of bouwjaar je auto bijvoorbeeld heeft. Deze factoren worden meegerekend in onze gratis kenteken tool. Binnen 30 seconden hoeveel jouw auto waard is.

Dit geeft jou een betere positie om te onderhandelen tijdens het kopen en verkopen van een auto. Wil jij weten wat je auto waard is gekeken naar de staat van je auto? Dan maak je gratis en vrijblijvend een afspraak bij één van onze vestigingen. Na volledige inpectie doen wij jou een vrijblijvend bod.

Taxeren
Afspraak maken

Gratis online taxatie van je auto

Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Online taxatie van jouw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als jij dat wilt

1. Hoeveel is mijn auto waard? Bereken het nu!

Auto waarde

Het merk, model en bouwjaar samen met de kilometerstand bepalen de dagwaarde auto, ook wel een indicatie of inschatting van wat de auto waard is. Bij deze berekening is de staat van het voertuig nog niet inbegrepen. De exacte autowaarde is de dagwaarde min de staat van het voertuig, plus eventuele auto accesoires. De staat van de auto, en daarmee de exacte autowaarde, kan slechts bepaald worden door een professionele taxateur. wijkopenautos.nl biedt een gratis online dagwaarde berekening aan en gratis vrijblijvende taxatie. Het antwoord op wat is mijn auto waarde vind je hier bij wijkopenautos.nl! Zie onderstaande tabel voor een overzicht van antwoorden.

Antwoord op de vraag wat is mijn auto waard hier

wijkopenautos.nl

 • Antwoord op "Wat is mijn auto waard" in 30 seconden
 • Geen voertuiggegevens bekijken
 • Online dagwaarde berekening
 • Geen cataloguswaarde opzoeken
 • Gratis professionele taxatiewaarde
 • Geen inruilwaarde berekenen
 • Na 2 dagen autowaarde op je rekening

Reguliere autodealers

 • Geen antwoord op "Wat is mijn auto waard" in 30 seconden
 • Voertuiggegevens bekijken
 • Online dagwaarde berekening
 • Geen cataloguswaarde opzoeken
 • Gratis professionele taxatiewaarde
 • Inruilwaarde berekenen
 • Geld overdracht duurt langer dan 2 dagen

Website RDW

 • Geen antwoord op "Wat is mijn auto waard" in 30 seconden
 • Voertuiggegevens bekijken
 • Geen online dagwaarde berekening
 • Cataloguswaarde opzoeken
 • Geen gratis professionele taxatiewaarde
 • Geen inruilwaarde berekenen
 • Geld overdracht duurt langer dan 2 dagen
Auto waarde wijkopenautos.nl

Hoeveel is mijn auto waard bij wijkopenautos.nl


Bij wijkopenautos.nl winden we er geen doekjes om. Voor een persoonlijk antwoord op 'Hoeveel is mijn auto waard' kun je alleen bij ons terecht. Binnen 24 uur hebben wij de actuele marktwaarde voor jouw auto persoonlijk bepaald. Zelfs als je je auto niet wilt verkopen is onze autowaarde berekening 100% gratis en vrijblijvend. Nadat je online de waarde van je auto hebt berekend, kun je direct een afspraak maken voor de professionele taxatie in onze vestiging. Na de taxatie komt de taxateur met een bod op je wagen, waarvoor je de auto direct kunt verkopen. Dit bod blijft dan ook vijf dagen geldig, zodat je rustig de tijd krijgt om zelf te vergelijken. Zodra je akkoord gaat met het bod maken wij de RDW vrijwaring en de afmelding direct in orde, het geld wordt meteen op je rekening gestort. Verkoop je auto daarom simpel en snel via wijkopenautos.nl!

Auto waarde kenteken

Wat is mijn auto waard kenteken


Ontdek de autowaarde eenvoudig door een simpele kenteken check uit te voeren op basis van merk, model, bouwjaar en kilometerstand. Accurater dan de inruilwaarde, omdat het geen indicatie maar een berekening is. De eenvoudigste manier om dit te controleren is via onze gratis kenteken check. Dit is het eerste antwoord dat we je geven op de vraag “wat is mijn auto nog waard”. Je vult kenteken en emailadres in en ontvangt een indicatie van hoeveel je auto waard is. Onthou dat de staat van de auto nog niet is meegenomen in deze berekening, je auto kan meer of minder waard zijn. Het is dus vooral een administratief begrip om te bepalen wat je auto waard is. We noemen dit ook wel de RDW waarde. Ook kun je de tool gebruiken om de waarde van iedere auto op te zoeken! Vul het merk en model in en ontvang direct een indicatie van wat de auto waard is met enkel je kenteken en de kilometerstand.

wat is mijn auto waard gratis

Wat is mijn auto waard gratis


Gratis je autowaarde berekenen is belangrijk voor een eenvoudige verkoop van je occasion. Men maakt hierbij gebruik van verschillende termen. De dagwaarde is hierin leidend, niet te verwarren met de inruilwaarde. De prijs waarvoor een auto verkocht wordt is de verkoopwaarde. Om te beginnen bereken je hier gratis de dagwaarde dankzij onze eenvoudige kentekencheck. Een occasion verkopen via advertenties op internet betekent proefritten organiseren en onderhandelen, maar bovenal ben je afhankelijk van de andere partij. Zonde van je tijd, want je bent gemiddeld 3,5 weken bezig met de autoverkoop. Vanwege de hoge concurrentie en het immense aanbod moet je zakken met de verkoopprijs. Bij wijkopenautos.nl zijn we transparant en beantwoord je de vraag met een verkochte auto!

Auto waarde wijkopenautos.nl

Hoeveel is mijn auto nog waard met inruilen

Zoals we net de online dagwaarde auto hebben uitgelegd gaan we verder met inruilen. Dit wordt ook wel de vervangingswaarde genoemd. Helaas krijg je met inruilen nooit de beste prijs voor je auto. Wat je auto waard is, is voor een dealer irrelevant vanwege winstmarges. Koop een veel duurdere auto bij hem en het lijkt alsof de auto die je inruilt meer waard is, omdat de autohandelaar makkelijker iets van de prijs af kan halen. Maar als je een auto inruilt die de dealer moeilijk verkoopt, maakt dat de deal niet beter. De waarde van je occasion is grotendeels afhankelijk van het voertuig dat je terugkoopt. 'Wat is mijn auto waard met inruilen' is daarom onmogelijk exact te bepalen. Dus, wat is je auto waard? Kom erachter met onze online gratis taxatie! Dit is de waarde die het dichtst bij de inruilwaarde zit.

De waarde van je auto is soms lastig te achterhalen. Zeker als je je auto wilt verkopen, ben je nooit helemaal zeker van je zaak. Daarom zetten wij alles voor je op een rij. Je kunt je occasion op verschillende manieren verkopen, ieder met een eigen waardebepaling.

Hoeveel is mijn auto waard

Op het moment dat je weet wat de auto waard is, moet je een besluit nemen: inruilen of verkopen. Inruilen is gemakkelijk, maar financieel niet aantrekkelijk. Particuliere verkoop levert meer op; het nadeel is dat je veel tijd kwijt bent. Advertenties plaatsen, geïnteresseerden te woord staan, ontvangen voor bezichtigingen etc. Vervolgens proefritten maken, de betaling en afmelding regelen. Wij maken de keuze een stuk makkelijker. Wij regelen alle administratie rondom de verkoop en bieden een marktconforme prijs voor je occasion. Het gemak van inruilen voor de marktprijs! Daardoor zijn wij hét ideale alternatief voor inruilen en particulier verkopen!

Doe nu vanuit je luie stoel een online RDW dagwaarde taxatie en maak een afspraak voor onze gratis taxatie om te weten hoeveel je auto waard is gratis. Je kunt morgen al bij ons terecht! Wij regelen de afmelding, geven het vrijwaringsbewijs en maken de betaling veilig per bank over.

2. Wat is mijn auto waard uitgelegd

wat is mijn auto waard

De waarde bepaald per model

Voertuigen worden door de RDW ingedeeld in klassen, van de miniklasse tot de topklasse en de bestelauto. De klasse is een classificatie naar grootte en verkoopprijs. Deze wordt niet alleen door de Europese Commissie gebruikt, maar ook door autoverhuurbedrijven, verzekeringsmaatschappijen en dealers. De autoklasse maakt het mogelijk om automerken onderling te vergelijken. Zie hieronder de tabel die je voor het overzicht van alle verschillende klassen.

Wat is mijn waardevaste auto nog waard

Zijn er dan ook algemene dingen te zeggen over de waardevastheid van auto’s? Jazeker. Uit onderzoek blijkt dat occasions gemiddeld 10 procent per jaar aan waarde verliezen. Na het eerste jaar vallen de eerste klappen, daarna gaat het minder hard. Dit zijn natuurlijk gemiddelden, want tussen de automerken en modellen bestaan grote verschillen. De Citroën C1 bijvoorbeeld houdt na drie jaar nog steeds 65% van haar oorspronkelijke waarde over. Over het algemeen blijken vooral de kleine en compacte auto’s hun waarde lang vast te houden.

Hoeveel is mijn auto waard verzekering

Wat je auto waard is, is ook van belang voor de verzekering. De premie die je betaalt voor je autoverzekering is namelijk sterk afhankelijk van hoeveel je auto waard is. Samen met het aantal kilometers dat je jaarlijks maakt en de schadevrije jaren die je hebt opgebouwd wordt de premie berekend. Dit is voor iedere verzekeraar een andere berekening, zorg daarom dat je de autowaarde goed vergelijkt!

Hoeveel is mijn auto waard op papier

Dit is wat je occasion vandaag op papier waard zou moeten zijn, gebaseerd op de cataloguswaarde en leeftijd + kilometerstand. De makkelijkste manier om dit bedrag te berekenen via onze taxatietool. Het is het eerste antwoord dat we je geven op de grote vraag “wat is mijn auto waard”. Je auto kan altijd meer of minder waard zijn. Het is dus vooral een administratief begrip om een idee te krijgen van wat je occasion waard is.

Wat mijn auto nog aan waarde heeft

Bereken jij op dit moment hoeveel waarde de auto heeft aan de hand van verschillende taxatietools of onze kenteken check? Dan is dat de waarde van vandaag, die mettertijd verandert vanwege de afschrijving. Na verloop van tijd verandert deze waarde. De waarde van een auto is gebaseerd op het autotype, het bouwjaar, de kilometerstand en de staat van de auto zelf. Zonder naar de staat van het voertuig te kijken daalt de waarde ook. Het onderstaande voorbeeld geeft meer inzicht.

Voorbeeld

Peter koopt een nieuwe Volkswagen Golf met een prijs van €12.600. Jaarlijks daalt de waarde van zijn Volkswagen Golf. Na een periode van 3 jaar is de waarde gedaald naar €6.250. 7 jaar na de aanschaf van de Volkswagen Golf van Peter is de waarde gedaald naar €2.880. Let er op dat hierbij geen rekening is gehouden met de staat van het voertuig.

3. Hoe verhoog ik de waarde van mijn auto?

Onthoud dat de waarde van je auto nooit vaststaat. Dit is o.a. afhankelijk van de andere partij. Des te meer de koper bereid is om voor de auto te betalen des te meer jouw auto waard is. Zo is een voertuig bij een particulier meer waard dan bij een autohandelaar. Dat komt simpelweg door het feit dat een handelaar wil verdienen op jouw auto en hem zo snel mogelijk wil doorverkopen. Een particulier is op zoek naar een betrouwbaar voertuig waar hij of zij nog een lange tijd mee vooruit kan. Kortom, de waarde van jouw auto is afhankelijk van de waarde die de kopende partij geeft. De onderstaande tips helpen je om de prijs van je auto op te krikken bij deze andere partij.

 • Heeft het aanzicht van je auto kapotte onderdelen, zoals beschadigde bekleding, bumper of een kapot dashboard? Zorg dat deze onderdelen vervangen worden. Dit geeft de kopende partij zo min mogelijk onderhandelingsruimte om de prijs naar beneden te brengen.
 • Laat de auto er netjes en schoon uitzien. Een goed verzorgde auto wordt simpelweg meer geld voor neergelegd dan voor een auto die er smerig en onverzorgd uitziet.
 • Wieldoppen en velgen zijn een van de belangrijkste factoren voor het aanzicht van de auto. Zorg dat deze er glimmend uitzien en vervang ze indien nodig, zodat de eerste indruk van de potentiële koper goed is.
 • Vul vloeistoffen bij. Of een koper wel of geen verstand van auto’s heeft, iedereen neemt altijd een kijkje onder de motorkap bij het inspecteren van het voertuig. Het eerste wat opvalt is of alle vloeistoffen zijn bijgevuld. Het is een makkelijke en goedkope klus om de vloeistoffen bij te vullen. Bij de koper wekt dit vertrouwen, omdat dit een teken is van een auto die goed is onderhouden.
 • Laat zien dat je de zaken goed voor elkaar hebt door alle documenten en sleutels bij de hand te hebben. Hiermee bedoelen we het onderhoudsboekje, een instructieboekje en reservesleutels. Extra pluspunten hierbij zijn een onderhoudsboekje dat netjes is bijgewerkt.

Interpretatie van de opbouw van hoeveel je auto waard is

Wat je auto waard is, is afhankelijk van de functionaliteiten. Betreft het een nieuwe auto of een exemplaar zo goed als nieuw? Dan heeft deze auto nog de hoogste waarde, maar wees op je hoede voor de plaaggeest der afschrijving. Oudere en gebruikte auto’s moeten eerst worden getaxeerd. Dit kan op twee manieren. De eerste manier gebeurt op basis van de RDW gegevens, waarbij een globale indicatie wordt gegeven van wat de auto waard is. Een tweede manier wordt gedaan aan de hand van een grondige inspectie van de auto, oftewel een professionele taxatie. Auto’s hebben ook een waarde, zoals ze in de catalogus staan. Hierbij wordt er alleen gekeken naar de leeftijd van de auto en het autotype en niet naar de staat.

De vraag die gesteld moet worden is wat de eindbestemming is van de auto. Is de occasion bestemd voor export? Dan hangt de waarde af van de prijs die er in het buitenland voor wordt gegeven. Dit verschilt per land, type auto en de vraag wat er in het buitenland nog met de auto wordt gedaan. Zo wordt er vaak gekozen om een auto over de grens te verkopen wanneer deze in Nederland total loss is verklaard. Een auto wordt in Nederland total loss verklaard, doordat reparatiekosten hoger zijn dan de waarde van de auto. Zijn de reparatiekosten in het buitenland lager en verkoop je daarom je auto in het buitenland voor een hogere prijs dan je in Nederland ontvangt?

Is de auto bedoeld voor de handel? Dan heeft de auto een lagere waarde dan wanneer deze is gericht op de verkoop aan particulieren. De prijs bij een handelaar ligt altijd lager dan de marktwaarde. Verder zijn er auto’s die alleen nog naar de sloop gaan. Omdat slechts bruikbare onderdelen nog geld opleveren heeft een auto voor de sloop een veel lagere waarde. Op de sloop kan men namelijk niet voorspellen welke onderdelen nog waardevol zijn.

Tot slot heeft je auto een waarde waarvoor deze kan worden ingeruild voor een ander voertuig. Je gebruikt je oude auto om een nieuwe te kopen. Het resterende bedrag moet nog worden bijgelegd.

Waarom de waarde van je auto belangrijk is

Er zijn meerdere argumenten waarom het belangrijk is om de waarde van je auto te weten. Wil jij een auto kopen die je op het internet of bij een dealer bent tegengekomen? Dan wil je er zeker van zijn dat de prijs die wordt gevraagd een eerlijke prijs is. Je wilt niet meer betalen dan de waarde van de auto. Door onze gratis taxatietool in te vullen weet je binnen 30 seconden wat een auto waard is en hoeveel jij ervoor wilt betalen.

Zet jij je eigen auto te koop? Dan wil je zeker zijn dat je niet te weinig vraagt. Misschien is die Volkswagen Golf of Opel Corsa veel meer waard dan je denkt. Ontdek het direct door de online taxatie uit te voeren. Tot slot is het ook belangrijk voor de belasting en de verzekering om de waarde van je auto te weten. De premie die je betaalt is hierop gebaseerd.

Auto waarde fluctuatie tabel

Bovenstaand lees je enkele tips waarmee je de waarde van jouw auto verhoogt. Er is ook een manier om te zorgen dat je auto zoveel mogelijk waarde behoudt. Dat doe je door de juiste auto te kiezen. wijkopenautos.nl heeft een overzicht gemaakt van de auto’s die het minste waardeverlies lijden en het meeste waardebehoud hebben. Ook hebben wij gekeken welke auto’s het meeste waardeverlies lijden na verloop van tijd.

Minste waardeverlies

 • Mini klasse: Toyota Aygo
 • Mini klasse: Opel Karl
 • Compacte klasse: Mercedes CLA
 • Compacte klasse: Opel Astra
 • Topklasse: Mercedes S-Klasse
 • Topklasse: Porsche Panamera
 • Mini SUV: Mini Countryman
 • Mini SUV: Mazda CX3
 • Minivan: Fiat 500L
 • Minivan: Dacia Lodgy
 • Cabrio: Porsche Boxter
 • Cabrio: Mini Cabrio Cooper

Meeste waardebehoud

 • Mini klasse: Peugeot 108
 • Mini klasse: Citroen C1
 • Compacte klasse: Dacia Logan
 • Compacte klasse: Seat Leon
 • Topklasse: Mercedes S-Klasse
 • Topklasse: Porsche Panamera
 • Mini SUV: Dacia Duster
 • Mini SUV: Citroen C4
 • Minivan: Dacia Lodgy
 • Minivan: Dacia Dokker
 • Cabrio: VW Beetle Cabrio
 • Cabrio: Mazda MX-5

Meeste waardeverlies

 • Compacte klasse: Mini One
 • Compacte klasse: Dacia Sandero
 • Middenklasse: Mercedes C160
 • Middenklasse: Audi A4
 • E-Cars/Hybride: BMW i3
 • E-Cars/Hybride: BMW i8
 • SUV: BMW X5
 • SUV:Volvo XC
 • VAN: Renault Escape
 • VAN: Ford S-Max
 • Sportklasse: Porsche Boxter
 • Sportklasse: Porsche 911 Carrera

Minste waardebehoud

 • Compacte klasse: Dacia Sandero
 • Compacte klasse: Skoda Fabia
 • Middenklasse: Skoda Superb
 • Middenklasse: Toyota Avensis
 • E-Cars/Hybride: Smart Fortwo
 • E-Cars/Hybride:Tesla Model S
 • SUV: Hyundai Santa Fe
 • SUV: Ssangyong Rexton
 • VAN: Ford S-Max
 • VAN: Fiat Freemont
 • Sportklasse: Nissan 370Z
 • Sportklasse: Ford Mustang

Hoe onze klanten onze service beoordelen

erg vriendelijk snel en doel gericht service directe handeling geen gedoe en komen alle afspraken na. Mijn geld had ik binnen de afgesproken perioden en dat was binnen 3 dagen. Uitermate goede service kan niets anders dan mijn complimenten geven voor de vlotte en goede afloop.
Partima S. | Rotterdam | Ford Focus, 2007 16.08.2017
Prettige service, prima prijs gekregen voor de auto. Precies wat ze beloven: ze kopen je auto zonder gedoe.
wilhelmus T. | Eindhoven | Opel Corsa, 2013 13.12.2017

Gratis online taxatie