Auto verpanden - wijkopenautos.nl is gratis!

Snel geld nodig? Dan kun jij je auto verpanden of belenen bij een pandjeshuis, maar zo zit je wel vast aan hoge rentekosten. wijkopenautos.nl is rentevrij.

Hoewel je wel de mogelijkheid hebt om je auto weer terug te kopen aan het einde van de renteperiode, gooi je het geld dat je aan de rente betaalt in principe in de prullenbak. Zonde! Een alternatief is daarom wijkopenautos.nl.

Door je auto aan wijkopenautos.nl te verkopen krijg je én een marktwaardige prijs voor jouw wagen én snel geld op je bankrekening. Dat zonder stallingskosten of rente! De taxatie is volledig vrijblijvend en 100% gratis.

Online
evaluatie
Verkoopafspraak
maken
Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Online taxatie van jouw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als jij dat wilt

1. Auto verpanden en toch blijven rijden?

Auto verpanden

Verpanden is het belenen van goederen, zoals sieraden of voertuig, bij een pandjeshuis. Het pandjeshuis schat de waarde van het onderpand en verstrekt een lening. In ruil voor deze lening betaal jij een bepaald percentage rente. Jij blijft eigenaar van de auto, maar totdat jij de lening plus rente terug hebt betaald blijft het voertuig in onderpand. Dit kan een maand zijn of langer, afhankelijk van de afgesloten overeenkomst. Pandjeshuizen namen toe in populariteit tijdens de financiële crisis, omdat banken toen alleen maar onder zeer strenge voorwaarden leningen verstrekten.

Bureau Krediet Registratie

Een pandjeshuis checkt niet jouw BKR (Bureau Krediet Registratie) en verpand zelfs zonder BKR-toetsing. Dus zelfs als je een negatieve BKR hebt, kun je jouw auto nog verpanden. De perfecte oplossing voor de mensen met schulden. Een auto verpanden kwam vroeger relatief vaak voor. Maar het verpanden gaat gepaard met hoge rente en vaak verliest men de goederen in onderpand, omdat ze het bedrag plus rente niet terug kunnen betalen. Nederlanders zijn daarom dikwijls geen fan van het auto verpanden. Het verpanden lijkt eenvoudig en je ontvangt direct de lening zonder gelijk de wagen te verkopen. Maar het terugkopen of de zogeheten terugkoop regeling is vaak waar men problemen ondervindt. De hoge rente en het terugbetalen op korte termijn is vaak onhaalbaar, waardoor je niet alleen je auto in onderpand verliest, maar daarmee ook een hoop geld. Pandjeshuizen maken op deze manier veel winst.

Sale and rent back

Wil je jouw auto verpanden en toch blijven rijden, zodat je eventuele stallingskosten vermijdt? Dat is nu ook mogelijk met de zogeheten "sale and rent back" of doorrijd optie. Bij deze manier van auto verpanden wordt het voertuig niet afgestaan, maar kan er gewoon verder worden gereden in de wagen. Als eigenaar krijg je zo de mogelijkheid om te blijven rijden in de wagen terwijl je gebruikt maakt van de verstrekte lening. De regeling betekent dat je een bedrag, vaak per dag of soms per maand, moet afstaan. Zo huur je de auto van het pandjeshuis of dealer. Auto verpanden en toch blijven rijden is interessant voor bedrijven. De "huur" is namelijk belastingaftrekbaar.

Bureau Krediet Registratie (BKR): Het Bureau Krediet Registratie registreert elke afgesloten krediet in Nederland. Dus elke Nederlander met een krediet staat geregistreerd bij het BKR. Met een BKR-toetsing wordt gecheckt of jij een betalingsachterstand hebt, of een zogeheten negatieve BKR-registratie. Met een negatieve BKR kan vaak geen lening worden afgesloten bij bijvoorbeeld een bank.

2. Auto verpanden versus auto verkopen.

Het auto verpanden kan in geldnood de oplossing voor jou zijn. Maar op de lange termijn heeft het auto verkopen meer voordelen. Je betaalt geen rente, geen stallingskosten en je krijgt een eerlijke prijs voor het voertuig. Helaas geld bij het verkopen dus terug koop regeling niet en ben je jouw wagen kwijt. Beiden opties, auto verpanden of auto verkopen hebben hun voor- en nadelen.

wijkopenautos.nl

 • Direct geld op je bankrekening
 • Geen rente betalen
 • Je ontvangt de volledige waarde auto
 • Je betaalt geen extra kosten, zoals stallingskosten
 • Elke auto is welkom
 • Je bent geen eigenaar meer van de auto

Auto verpanden

 • Direct geld op je bankrekening
 • Je moet rente betalen
 • Je ontvangt niet devolledige waarde auto
 • Extra kosten, zoals stallingskosten
 • Nemen niet elke auto aan
 • Je blijft eigenaar van de auto

Geld lenen met auto als onderpand

Geld lenen kost geld. Auto verpanden kost geld. Maar soms is de noodzaak hoog, bijvoorbeeld bij een verbouwing of een nieuw huis kopen. Auto verpanden kan dan een snelle korte termijn oplossing zijn. Een andere mogelijkheid is om geld te lenen bijvoorbeeld bij een bank in plaats van een pandjeshuis met de auto als onderpand. Dikwijls nemen banken huizen of andere goederen als onderpand voor het verstrekken van een hypotheek. Een auto als onderpand komt niet vaak voor, maar het is een mogelijkheid die misschien voordeliger uitpakt dan de auto verpanden aan een pandjeshuis. Voor een hypotheek is natuurlijk meer nodig dan een auto als onderpand en vergeet de BKR-toetsing niet.

Gratis online taxatie

3. Auto veilig belenen

Bij belenen of verpanden breng je jouw waardevolle goederen, zoals je wagen, onder bij een pandjeshuis. Een terugkoopcontract beschermt je rechten, zodat jouw goederen veilig in onderpand zijn. Toch gaat het wel eens mis. We spraken eerder al over de kleine lettertjes. Als je niet binnen de afgesproken tijd het bedrag terug betaald, zijn jouw spullen automatisch van het pandjeshuis. De afgesproken periode verschilt per bedrijf en wordt niet altijd duidelijk vermeld. Let ook op de vermelding van de hoeveelheid rente die je over het geleende bedrag moet betalen. Zelfs al heb je dringend geld nodig, dan is verpanden door de rente niet de voordeligste oplossing voor jou. Wat als de goederen beschadigd raken? Staat dat in het terugkoopcontract? Veilig verpanden is de in bewaring gegeven goederen veilig onderbrengen. Wordt de auto droog gestald bijvoorbeeld? Behalve de goederen, wordt er ook zorgvuldig omgegaan met jouw gegevens? Als je jouw auto veilig belenen wilt, houd dan rekening met de bovengenoemde voorwaarden als je jouw auto verpanden wilt.

wijkopenautos.nl, een eerlijk alternatief voor auto verpanden

Auto verpanden heeft een aantal voordelen. Zo ontvang je direct contant geld én kun je de auto terugkopen met de terugkoopregeling. Vaak denkt men hierbij alleen aan de korte termijn, zo snel mogelijk geld ontvangen. Bij pandjeshuizen bestaat de lening slechts uit 50% van de eigenlijke waarde van de auto, daarnaast betaal je per afgesproken termijn rente en stallingskosten. Je schulden zijn die maand dan wel afbetaald, maar zo komen er een hoop meer schulden bij. En wat als je wagen ouder is dan 5 jaar? Vaak nemen pandjeshuizen de auto dan niet eens in onderpand. Verkoop je de wagen daarom aan wijkopenautos.nl. Wij kopen elke auto in, ongeacht de staat en bieden jou een eerlijke en marktconforme prijs voor het voertuig. Bij wijkopenautos.nl betaal je geen rente, geen stallingskosten en geen administratieve kosten. Het auto verkopen is bij ons geheel gratis! Bovendien inspecteren onze experts de wagen vrijblijvend. Mocht ons bod bevallen dan storten wij het bedrag direct op je rekening. Geen zorgen over papierwerk achteraf want wij regelen de gehele administratieve afhandeling, gratis! Wellicht kun je met het bedrag de schulden afbetalen én een auto kopen die voordeliger is. Vul voor een indicatie van de dagwaarde onze online kenteken-check in en maak vervolgens direct een afspraak bij een vestiging in de buurt. Snel geregeld bij wijkopenautos.nl!

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Onze ervaring is heel positief. Vriendelijk geholpen en een prima prijs voor de auto gekregen.
Henny S. | Arnhem | Volvo V 40, 2015 18.11.2019
Ik werd snel en heel vriendelijk geholpen!
Tanja B. | Amsterdam | Opel Agila, 2003 09.11.2019
Vriendelijk personeel, men nam echt de tijd om de auto goed te beoordelen. Zeer tevreden.
Sanne H. | Den Haag | Renault Grand Scenic, 2012 26.10.2019

Gratis online taxatie