Auto verpanden - Direct geld

Snel geld nodig? Dan is je auto verpanden of belenen een optie, maar zo zit je wel vast aan hoge rentekosten. Waarom is verkopen een beter idee?

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Bij verpanden heb je de mogelijkheid om je wagen terug te kopen, maar in de tussentijd heeft deze last van afschrijving én betaal je rente. Zonde van je geld! wijkopenautos.nl is het alternatief.

Verkoop je auto aan wijkopenautos.nl en vang direct geld! Benieuwd wat wij voor jouw auto geven? Maak nu een afspraak via de kentekencheck op deze website!

Verkopen levert meer op dan verpanden. Verkoop binnen 24 uur zonder gedoe!

Gratis een gegarandeerde prijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Auto verpanden en toch blijven rijden?

Auto geld

Je auto verpanden, een snelle manier om geld te krijgen. Het is helaas alleen ook een manier waarmee je veel geld verliest.

Bureau Krediet Registratie

Wat is verpanden?
Verpanden is het belenen van goederen bij een pandjeshuis. Het pandhuis schat de waarde van het onderpand en verstrekt een lening. In ruil voor deze lening betaal jij rente. Je kunt zolang de lening loopt de goederen niet gebruiken.

Een pandjeshuis checkt niet jouw BKR (Bureau Krediet Registratie) en verpand zelfs zonder BKR-toetsing. Dus zelfs als je een negatieve BKR hebt, kun je jouw auto nog verpanden. De perfecte oplossing voor de mensen met schulden.

Een auto verpanden kwam vroeger relatief vaak voor. Maar verpanden gaat gepaard met hoge rente en vaak verliest men de goederen, omdat ze het bedrag plus rente niet terug kunnen betalen.

Het verpanden lijkt eenvoudig en je ontvangt gelijk de lening zonder gelijk de wagen te verkopen. Maar het terugkopen of de zogeheten terugkoop regeling is vaak waar men problemen ondervindt.

Hoge rente en het terugbetalen van de kosten van het verpanden is op korte termijn vaak onhaalbaar. Hierdoor verlies je niet alleen je auto, maar ook een hoop geld!

Sale and rent back

Je wilt jouw auto verpanden en toch blijven rijden? Je kunt zo eventuele stallingskosten vermijden. Hoe doe je dat? Dat is nu ook mogelijk met de zogeheten "sale and rent back" of doorrijd optie.

Bij deze manier van verpanden wordt het voertuig niet afgestaan, maar kan er gewoon verder worden gereden in de wagen.

Als eigenaar krijg je zo de mogelijkheid om te blijven rijden in de wagen terwijl je gebruikt maakt van de verstrekte lening.

De regeling betekent dat je een bedrag, vaak per dag of soms per maand, moet afstaan. Je kunt de auto huren van het pandhuis of dealer. Auto verpanden en toch blijven rijden is interessant voor bedrijven. De "huur" is namelijk belastingaftrekbaar.

Wat is Bureau Krediet Registratie (BKR): Het Bureau Krediet Registratie registreert elke afgesloten krediet in Nederland. Dus elke Nederlander met een krediet staat geregistreerd bij het BKR. Met een BKR-toetsing wordt gecheckt of jij een betalingsachterstand hebt, of een zogeheten negatieve BKR-registratie. Met een negatieve BKR kan vaak geen lening worden afgesloten bij bijvoorbeeld een bank.

2. Auto verpanden versus auto verkopen.

Het verpanden van een auto kan in geldnood de oplossing voor jou zijn. Maar op lange termijn heeft het auto verkopen meer voordelen.

Je betaalt geen rente, geen stallingskosten en je krijgt een eerlijke prijs voor het voertuig. Helaas geldt bij het verkopen dus terug koop regeling niet en ben je jouw wagen kwijt. Beiden opties, verpanden of verkopen hebben hun voor- en nadelen.

wijkopenautos.nl

 • Direct geld op je bankrekening
 • Geen rente betalen
 • Je ontvangt de volledige waarde auto
 • Je betaalt geen extra kosten, zoals stallingskosten
 • Elke auto is welkom
 • Je bent geen eigenaar meer van de auto

Auto verpanden

 • Direct geld op je bankrekening
 • Je moet rente betalen
 • Je ontvangt niet devolledige waarde auto
 • Extra kosten, zoals stallingskosten
 • Nemen niet elke auto aan
 • Je blijft eigenaar van de auto

Geld lenen met auto als onderpand

Geld lenen kost geld. Auto verpanden kost geld. Maar soms geld hard nodig, bijvoorbeeld bij een verbouwing of een nieuw huis kopen. Verpanden kan dan een snelle korte termijn oplossing zijn.

Een andere mogelijkheid is om geld te lenen bijvoorbeeld bij een bank in plaats van een pandjeshuis met de auto als onderpand.

Vaak nemen banken huizen of andere goederen als onderpand als je geld wilt lenen. Een auto als onderpand komt niet vaak voor, maar het is een mogelijkheid die misschien voordeliger uitpakt dan verpanden aan een pandjeshuis.

Gratis online taxatie

3. Auto veilig belenen

Bij belenen of verpanden breng je jouw waardevolle goederen, zoals je wagen, onder bij een pandjeshuis. Een terugkoopcontract beschermt je rechten, zodat jouw goederen veilig in onderpand zijn.

Toch gaat het wel eens mis. We spraken eerder al over de kleine lettertjes. Als je niet binnen de afgesproken tijd het bedrag terug betaald, zijn jouw spullen automatisch van het pandhuis. De afgesproken periode verschilt per bedrijf en wordt niet altijd duidelijk vermeld.

Let ook op de vermelding van de hoeveelheid rente die je over het geleende bedrag moet betalen. Zelfs al heb je dringend geld nodig, dan is verpanden door de rente niet de voordeligste oplossing voor jou.

wijkopenautos.nl, een eerlijk alternatief voor auto verpanden

Auto verpanden heeft een aantal voordelen. Zo ontvang je gelijk contant geld én kun je de auto terugkopen met de terugkoopregeling. Vaak denkt men hierbij alleen aan de korte termijn, zo snel mogelijk geld ontvangen.

En wat als je wagen ouder is dan 5 jaar? Vaak nemen pandjeshuizen de auto dan niet eens in onderpand.

Voordelen van wijkopenautos.nl

Een auto verkopen is bij ons geheel gratis! Bovendien inspecteren onze experts de wagen vrijblijvend. Mocht ons bod bevallen dan storten wij het bedrag direct op je rekening.

 • Gratis en vrijblijvende service - Van eerste contact tot uiteindelijke verkoop
 • Snelle taxatie in de vestiging - Deze duurt slechts 30 minuten
 • Geen gedoe - Wij regelen de afmelding en vrijwaring
 • Snel geld op je rekening - Het geld maken wij dezelfde dag nog over

wijkopenautos.nl is dé plek als je meer geld kunt gebruiken en je auto wilt verkopen! Maak snel contact voor een afspraak!

Vul voor een indicatie van de dagwaarde onze online kentekencheck op de website in en je kunt gelijk een afspraak maken bij een vestiging in de buurt! Hoe makkelijk kan het zijn?