Occasion inkoop: wij zijn hét adres!

Occasion inkoop vandaag de dag wordt gedomineerd door inkopers van occasions in alle soorten en maten. Eenvoudiger lijkt het niet te kunnen, maar het onderscheid tussen deze bedrijven is ver te zoeken.

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Waar veel websites op internet adverteren met "direct geld en RDW Vrijwaring" blijkt het eenmaal aangekomen bij de inkoper van de occasion dat het eigenlijk niet zo'n goede deal blijkt te zijn, of dat de occasion op bedenkelijke wijze wordt getaxeerd.

Bij wijkopenautos.nl daarentegen doen we dat anders. Met al meer dan 1.000.000 gekochte auto's in Europa hebben we genoeg bewijs dat onze service niet alleen simpel en snel is, maar ook vertrouwd en legitiem.

Gratis een gegarandeerde prijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Occasion inkoop: profiteer van de beste service en de beste prijs!

occasion inkoop

Bij wijkopenautos.nl onderscheiden we ons van andere occasion inkoop bedrijven door een vlotte service en transparantie. Binnen 24 uur kan je namelijk altijd terecht bij een van onze 25+ vestigingen voor een professionele taxatie. Die begint bij het online berekenen van de dagwaarde door simpelweg je kenteken in te voeren. Is dat gedaan en is de indicatie voor de werkelijke inkoopprijs naar je zin? Dan kun je direct een afspraak maken voor een professionele taxatie bij jou in de buurt

Persoonlijke service

Bij de vestiging word je ontvangen met een koffie terwijl de taxateur zijn werk doet. In ongeveer een half uur wordt de occasion geïnspecteerd met als uitkomst een definitief bod op je auto waarvoor wij hem ter plekke kopen. De RDW Vrijwaring krijg je direct mee, net als een kopie van het koopcontract. Door heel Europa werkt onze service hetzelfde, met als gevolg dat we alles bij elkaar al meer dan 1.000.000 auto's in Europa hebben gekocht! Dankzij een internationaal dealer netwerk kunnen wij altijd de hoogste marktwaardige prijzen bieden voor auto's. Occasion inkoop via wijkopenautos.nl is daardoor wel erg makkelijk geworden!

Als je van je occasion af wilt, dan kun je je auto verkopen aan een particulier. Je houdt alles in eigen hand en bepaalt zelf de prijs. Je maakt een advertentie en plaatst deze met een paar goede foto’s op een occasion site. De reacties stromen binnen als je een mooie auto hebt die in een goede staat verkeert. Maar dan begint het gedoe, want er komt meer kijken bij een occasion verkopen dan je denkt. Na het plaatsen van je advertentie krijg je over het algemeen veel telefoontjes en e-mails. Niet elke koper zal even serieus zijn en je zult zelfs te maken krijgen met oplichters. Ga niet in op iemand die je auto direct wil kopen voor de verkoopprijs, zonder dat hij de occasion heeft gezien. Dit is ongetwijfeld een oplichter: niemand koopt een auto zonder af te dingen en een proefrit te maken.

Daarmee komen we bij de volgende stap. Je vindt een koper, maar die wil ook een proefrit maken en afdingen. Ga altijd mee met de proefrit, zodat je weet wat er met je auto gebeurt. Bereid je daarnaast goed voor op de onderhandelingen door ervaringen van andere autobezitters te lezen. Voor je het weet heb je te maken met een geslepen handelaar die een flink stuk van de prijs afdingt. Heb je geen zin in dit hele circus? Ga dan naar onze taxatietool en maak een afspraak. Wij regelen de volledige occasion inkoop en het scheelt een zee van tijd.

Gratis online taxatie

2. Het grootste inkoopbedrijf voor occasions van Nederland

Als je auto ernstig beschadigd en economisch total loss is verklaard heeft het geen zin om je auto particulier te verkopen. Hetzelfde geldt voor het verkopen van een APK-afgekeurde auto. Je verkoopt dan hoogstens een aantal onderdelen. Naar de sloop brengen kan ook, maar daar krijg je niet veel meer voor je auto. Het kan ook zijn dat je je auto online zet en dat er helemaal geen animo is van kopers, omdat er bijna geen vraag is naar het type occasion dat jij hebt. In beide gevallen kun je je auto verkopen voor de export. In het buitenland is het type auto dat jij bezit soms nog wel populair. Voor een auto die economisch total loss is verklaard, is het in het buitenland soms nog wel de moeite om je auto te repareren. Economisch total loss betekent namelijk dat de reparatiekosten hoger zijn dan de dagwaarde. Als deze reparatiekosten in het buitenland lager zijn, dan is het nog wel aantrekkelijk om je auto te repareren. Het is mogelijk de export van je auto zelf te regelen. Hiervoor dien je wel het nodige papierwerk te regelen en je auto moet WA verzekerd zijn. Daarvoor schaf je een groene kaart aan en deze kost ongeveer 75 euro. Als je je auto ook aan ons verkoopt, dan ontloop je al deze kosten én alle administratieve handelingen door onze full-service occasion inkoop.

Leaseauto’s en gefinancierde auto’s

Wij zijn een full-service bedrijf en proberen een oplossing te bieden voor elk mogelijk verkoopprobleem. Zo kun je een lease auto niet zomaar particulier verkopen en een gefinancierde auto evenmin. Vind maar eens een koper die de lening bij de bank voor je aflost. Wij kopen zowel lease occasions als gefinancierde auto’s als er aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. Voor het verkopen van je leaseauto neem je een machtiging van je werkgever mee, waar datum, plaats, een stempel van het bedrijf en de handtekening van je werkgever op staan. Daarnaast neem je een kopie van zijn legitimatie en je eigen legitimatie mee, zoals een paspoort of identiteitsbewijs. De occasion inkoop van een gefinancierde occasions verloopt anders. We gaan na de taxatie met je om de tafel zitten om openstaande betalingen te bespreken. We taxeren je auto en trekken het bedrag dat je nog aan de bank moet betalen van de prijs af. Wij regelen de afbetaling met de bank en jij krijgt het restbedrag. Op die manier ben je in één keer van je auto én je lening af.

3. Verkoop je auto aan dé occasion inkoper

Kies voor gemak en ga naar wijkopenautos.nl. Wij zijn de specialist op het gebied van occasion inkoop en zorgen ervoor dat het proces van wagen inkoop vlekkeloos verloopt. Je bent binnen no-time van je auto af en de administratieve afhandeling nemen wij voor onze rekening. Wij kopen zelfs je auto als je hem aan niemand meer kwijt raakt en ook als je auto nog niet is afbetaald. Wij bieden een oplossing voor iedereen die zijn occasion snel wil verkopen voor een geschikte prijs.

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Gratis online taxatie