Auto verkopen via een autoveiling: doe het sneller bij ons!

Een autoveiling is een handige manier om van je auto af te komen. Maar is het ook de beste manier?

Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

De verkoop via een autoveiling kan veel tijd in beslag nemen en je hebt geen garantie op een goed bod. Hoe verkoop je jouw auto toch snel en voor het beste bod?

Bij ons kun je je auto binnen 24 uur verkopen voor een goede prijs. Na een zelfevaluatie van je auto maken wij een verkoopprijs op, waarvoor je direct kunt verkopen. In tegenstelling tot reguliere autoveilingen bieden wij deze prijs vrijblijvend aan.

Nog niet overtuigd? Lees verder en ontdek welke voordelen wijkopenautos.nl nog meer biedt. Of start meteen je zelfevaluatie.

Gratis een gegarandeerde prijs online

Altijd een vestiging
dichtbij

Verkoop al binnen
24 uur

1. Reguliere autoveiling versus wijkopenautos.nl

Online autoveiling

De tweedehands automarkt wordt gedomineerd door autodealers. Zij kopen op een autoveiling zoveel mogelijk auto's op voor een zo laag mogelijke waarde. De zorg en aandacht die jij hebt besteed aan je wagen gaat op auto veilingen verloren.

De experts van wijkopenautos.nl nemen de staat van de auto mee in de taxatie. Hoe beter de zorg, hoe hoger ons bod. In tegenstellingen tot reguliere auto veilingen bieden wij een weloverwogen bod uit. Wij bieden jou een volledige service aan.

Wat inhoudt dat wij gratis de administratieve afhandeling voor je regelen. Dit scheelt jou tijd en kosten, die je op een veiling voor auto's kwijt was.

Kom voor de inleverafspraak langs in een van onze vestigingen in Nederland. Hier controleren wij de ingevulde gegevens en bevestigen wij de verkoopprijs.

Zo bespaar jij jezelf de moeite en onzekerheid die een autoveiling met zich mee brengt. Zo is je auto toch vertrouwd en snel verkocht.

Verkopen voor de echte waarde doe je niet bij een veiling. Wij betalen deze waarde wel. Doe nu de online waardebepaling!

Een reguliere autoveiling neemt dus risico’s met zich mee. Niet alleen voor de koper, maar ook voor jou als verkoper. Het risico van een autoveiling is dat je auto niet verkocht wordt of onder jouw gewenste verkoopprijs.

Je auto veilen biedt je geen prijsgarantie. wijkopenautos.nl daarentegen doet een eerlijk en marktconform bod op basis van de staat van je occasion.

Betekent dit dat wij uitsluitend de beste auto’s kopen? Zeker niet! wijkopenautos.nl is voor iedereen en elke auto, of deze nou nieuw is of rijp voor de sloop. Verkoop je occasion direct aan ons, zonder tussenkomst van derden, zoals wel het geval is bij een veiling.

wijkopenautos.nl

 • Binnen 24 uur auto verkopen
 • Verkoopt geen auto’S
 • Online waardebepaling
 • Annuleringskosten
 • Definitieve verkoopprijs op basis van een gegevenscontrole
 • Waardebepaling van tweedehands auto's
 • Extra accessoires en opties meegenomen in de berekening

Reguliere auto veilingen

 • Binnen 24 uur auto verkopen
 • Mogelijkheid tot auto kopen
 • Geen online waardeberekening
 • Annuleringskosten
 • Voertuigprijs op basis van biedingen
 • Geen taxatie en verkoop tweedehandsauto
 • Extra accessoires en opties meegenomen in de berekening

2. Wat is een auto veiling?

Wat is een auto veiling? Een veiling is een markt waarbij verschillende objecten worden verkocht aan bieders onder bepaalde voorwaarden. Een autoveiling Nederland is dus een veiling waarbij auto's te koop worden aangeboden.

Gratis online taxatie

Verschillende soorten autoveilingen

Er zijn verschillende soorten veilingen auto: Een autoveiling kan fysieke aanwezigheid eisen of je kunt deelnemen aan een autoveiling online. Net zoals fysieke autoveilingen hebben autoveilingen online verschillende voorwaarden.

 • Online autoveiling
 • Autoveiling waar je fysiek aanwezig moet zijn

Belangrijk voor een autoveiling is dat je de juiste papieren bezit en je wagen spik en span is. Sommige veilingen auto bieden zelfs een schoonmaakservice aan.

Bepaal eerst of een fysieke autoveiling of een online veiling auto beter bij jou past voordat jij je inschrijft op een autoveiling. Want voor het inschrijven vragen autoveilingen doorgaans inschrijvingskosten.

Kies je voor autoveilingen online? Registreer dan het voertuig voor de auto veiling. Dan rest alleen nog het verschepen van het voertuig naar de autoveiling locatie. Het voertuig wordt niet door de autoveiling geïnspecteerd of op waarde geschat. Wel bepaal jij in samenwerking met de veiling een minimum verkoop bedrag.

Mocht het hoogste bod op de veiling niet het minimum verkoop bedrag bereiken, dan is de online veiling auto niet verkocht. Een voertuig verkopen via autoveilingen is hierdoor erg risicovol.

Autoveilingen in alle soorten en maten

Auto veilen

Als het op autoveilingen Nederland aankomt heb je, als verkoper, te maken met verschillende soorten veilingen. Er zijn bijvoorbeeld gedwongen autoveilingen zoals executieveilingen, belasting veilingen en faillissement veilingen.

Dit wordt ook wel executieverkoop genoemd. In principe is een executieveiling hetzelfde als auto veiling belasting. Wanneer iemand geen belasting betaalt of schulden heeft, wordt er beslag gelegd op roerende goederen, zoals bijvoorbeeld de auto en vindt er een faillissement verkoop auto plaats. De schulden worden van de opbrengst veiling autos afgetrokken.

Bij een faillissement veiling wordt er beslag gelegd op de goederen van een bedrijf. Een bedrijfswagen levert vaak veel geld op bij een autoveiling Nederland. Een faillissement veiling of executieveiling is dus vooral interessant voor de auto kopers.

Helaas is een veiling koop meestal onder voorwaarden. De hoogste bieder zijn hoeft niet te betekenen dat jij de auto ook zult bezitten. Hetzelfde geldt voor het aanbieden van je tweedehands auto op autoveilingen.

Zowel voor auto kopers als verkopers heb je op veilingen, mocht dat nou een faillissement veiling of een belasting veiling zijn, geen prijsgarantie.

Autoveiling :een markt waar auto's worden aangeboden en verkocht aan bieders onder bepaalde regels. Autoveilingen kunnen online of fysiek plaats vinden en er zijn zowel openbare veilingen als gesloten veilingen.

Naast verschillende veilingen, heb je ook verschillende autoveilingen per type auto. Een autoveiling voor alleen BMW’s of Volkswagens. Zo heb je ook een personenwagen veiling of een bedrijfswagen veiling. Deze kunnen dan gesloten veilingen zijn of openbare veilingen.

De laatste jaren zijn vooral de online autoveilingen flink in aantal gestegen. Online worden gemakkelijk verschillende soorten autoveilingen gecombineerd. Dit maakt het gemakkelijker om als verkoper je auto te koop aan te bieden op een online veiling.

Dit scheelt misschien in benzinekosten maar het verlaagt niet het risico dat komt kijken bij het occasion verkopen via een auto veiling. Een online veiling is vaak onpersoonlijk en niet transparant. Dus informeer jezelf goed voordat je jouw auto op een autoveiling site plaatst.

Autoveiling belastingdienst:een gedwongen veiling waarbij de Belastingsdienst beslag legt op goederen. De goederen worden geveild op een belastingveiling. Een auto veiling belastingdienst wordt ook wel executie veiling genoemd.

3. Vragen over autoveilingen?

V: Wat is het verschil tussen een veiling door faillissementen en een belastingveiling?

A:

Beiden soorten veilingen zijn gedwongen veilingen. Dat houdt in dat de belastingdienst of een andere instantie heeft besloten de eigendommen van de schuldenaar aan te bieden op een veiling om de schulden enigszins af te lossen.

Bij een faillissement veiling is vaak een bedrijf failliet gegaan en besluit doorgaans zelf om de schulden te voldoen door de goederen te verkopen op een veiling.

Een belastingveiling wordt bepaalt door de belastingdienst. Een particuliere schuldenaar door de belastingdienst gedwongen wordt om zijn goederen af te staan aan de belastingdienst die deze goederen vervolgens aanbiedt op een belastingveiling.


V: Aan welke voorwaarde moet mijn auto voldoen om deel te nemen aan een autoveiling?

A:

Als verkoper moet je eerst aan alle nodige papierwerk voldoen om je wagen op een autoveiling te mogen plaatsen. Vervolgens moet je alle gegevens met betrekking tot het voertuig zorgvuldig invullen en een inschrijvingsbedrag aan het veilingshuis betalen.

Voordat de autoveiling van start gaat moet het voertuig naar de plek van de autoveiling vervoerd worden. Een minimum bedrag voor het verkopen auto wordt in overeenstemming besloten en laat het bieden beginnen.


V: Hoe lang duurt het voordat ik mijn auto verkocht heb op een veiling?

A:

Hoe lang het duurt om je wagen te verkopen om een veiling hangt af van het soort autoveiling en wanneer de veiling plaats vindt. Kies je voor een online autoveiling dan gaat het bieden vaak sneller en staat het bedrag ook sneller op je bankrekening dan bij een fysieke autoveiling.

Je moet vaak veel papierwerk van tevoren in orde hebben, dus het hele proces van de auto te koop zetten op een veiling kan soms maanden in beslag nemen. Bij wijkopenautos.nl ben je in tegenstelling tot een reguliere autoveiling al binnen 24 uur je wagen kwijt.


V: Wat is het voordeel van wijkopenautos.nl t.o.v. autoveilingen?

A:

Er zijn veel voordelen van wijkopenautos.nl ten opzichte van autoveilingen. Bij autoveilingen ben je vaak maanden aan het wachten voordat het gewenste bedrag op je rekening staat. wijkopenautos.nl daarentegen maakt direct het geld over nadat je ons bod hebt geaccepteerd. Dit kan binnen 24 uur.

Daarnaast zijn autoveilingen niet gratis. Er zijn vele verborgen kosten verbonden aan autoveilingen, zoals bijvoorbeeld de inschrijfkosten. wijkopenautos.nl biedt jou een gratis taxatie aan én een vrijblijvend bod.


V: Ik heb mijn auto te koop aangeboden op een autoveiling, maar ik heb me bedacht. Kan ik nog annuleren?

A:

Als je het voertuig al hebt ingeschreven bij de autoveiling en besloten hebt om de wagen toch aan wijkopenautos.n te verkopen dan moet je annuleringskosten betalen aan de auto veiling. Hopelijk is de occasion nog niet verscheept en ben je geen kosten kwijt aan het terug halen van de wagen.


V: Autoveiling particulieren: wat is dat?

A:

Een autoveiling voor particulieren houdt in feite in dat je zelfstandig (niet vanuit bedrijfssituatie) als particulier deelneemt aan de veiling. Zowel wanneer je aan een online of een offline veiling zelfstandig deelneemt dan neem je deel als een particulier.