Een automaat auto kopen - Veel automaat occasions bij wijkopenautos.nl

Waarom een automaat auto kopen jouw volgende stap is

Jaren was het grootste nadeel van een auto met automaat dat het verbruik hoog was. Tegenwoordig is dat al lang niet meer zo en kleven er steeds meer voordelen aan een automaat auto kopen.

Automatische versnellingsbak

Jij weet inmiddels dat een auto met automaat meer voordelen heeft dan nadelen. Je rijdt vele malen ontspannender en doordat je niet hoeft te schakelen hou jij al je aandacht bij de weg en het verkeer. Veel veiliger dus.

En die files van tegenwoordig waar iedereen loopt te schelden maken voor jou straks ook niet meer uit, want jij gaat een automaat auto kopen. Jij hoeft alleen te remmen en gas te geven, steeds vooruit en terug schakelen hoef jij niet meer zelf te regelen.

Een nadeel van een automaat auto kopen is dat deze in vergelijking met zijn handgeschakelde broer een beetje duurder is. En bij zo’n nieuwe auto met automaat krijg je natuurlijk ook direct te maken met afschrijving. Daarom kies jij voor een tweedehands auto met automaat.

1. De juiste tweedehands auto met automaat kopen

Elk merk heeft interessante modellen met een automaat. Welke van deze tweedehands automaat auto’s de juiste is voor jou dat ligt onder andere aan jouw eisen, budget en het type auto met automatische versnelling jij wil kopen.

4 soorten automaat auto’s - welke koop jij?

Het is belangrijk om te weten wat de verschillende soorten automaat auto’s zijn en hoe ze werken. Wat verwacht jij van jouw toekomstige auto met automaat? Wil jij nog wel de mogelijkheid hebben om te schakelen of wil je dat dit volledig voor jou wordt geregeld?

 • Automaat met koppelomvormer
  Een automaat auto die gebruik maakt van een koppelomvormer is de meest gebruikte vorm. Hij voelt comfortabel en door de koppelomvormer slaat de motor niet af als de auto stil komt te staan. Daarnaast wordt er ook gezorgd voor extra kracht bij wegrijden. Komt ook voor onder de naam: ZF 8-Speed, ZF 8HP, 9G tronic, Geartronic.
  Je kiest deze vorm als je een soepele en betrouwbare automaat auto wil met minimum geluid.
 • Automaat met dubbele koppeling versnellingsbak
  De automaat auto met dubbele koppeling schakelt comfortabel en snel. Hij is relatief nieuw en gebruikt hetzelfde soort koppeling als een handgeschakelde auto, maar dan dubbel. De ene koppeling controleert de even versnellingen en de andere koppeling de oneven. Een automaat auto met dubbele koppeling is bekend onder de namen: DSG, DCT, EDC, Powershift en S-tronic.
  Je kiest deze vorm als je snel doorschakelen wil combineren met een zuinig verbruik.
 • Gerobotiseerde versnellingsbak / Geautomatiseerde manuele transmissie (AMT)
  In feite is deze semi automaat een handgeschakelde versnellingsbak die automatisch bediend wordt. Dit systeem wordt vaak in kleine automaat auto’s toegepast omdat het een lichte en voordelige oplossing is. Andere namen waaronder deze semi automaat bekend is zijn: Dualogic, Easytronic, ETG, of Selespeed.
  Je kiest deze vorm als je een soepele acceleratie zoekt en een zuinig verbruik, maar een beetje extra geluid van de motor niet erg vindt.
 • CVT- automaat auto (Continue Variabele Transmissie
  Een CVT automaat is zuinig en efficiënt, maar tijdens het rijden hierin lijkt het of de motorgeluiden niet overeenstemmen met de snelheid en het accelereren. Dat is voor vele een vreemd gevoel. Andere namen waaronder deze automaat auto bekend is zijn: X-tronic, Multitronic en Lineartronic.
  Je kiest deze vorm als je een soepele en betrouwbare automaat auto wil met minimum geluid.

Een tweedehands automaat auto kopen begint met het onderzoeken welke soort automaat bij jouw rijgedrag past. Om er echt achter te komen welke tweedehands auto met automaat de juiste is, is een proefrit vereist. Zo voel je pas echt wat je gaat kopen.

2. Een tweedehands automaat auto kopen - Waar let je dan op?

Als je een nieuwe automaat auto kopen gaat, dan kun je er vanuit gaan dat er niets mis is met de versnellingsbak en anders kun je wel terugvallen op de garantie. Als je een tweedehands automaat auto wil kopen, dan is het van groot belang dat je weet waar je op moet letten.

De techniek van een automatische versnellingsbak is een stuk complexer en daardoor vaak duurder dan de versnellingsbak techniek van een handgeschakelde auto. Wil jij succesvol een occasion automaat auto kopen? Let even extra op de volgende punten:

 • Let goed op het onderhoudsboekje: Bij een automatische versnellingsbak hoort een onderhoudsschema. Vroeger werd er vaak gezegd dat een automaat auto geen onderhoudsinterval nodig heeft. De praktijk wijst echter uit van wel. Daarom zijn veel fabrikanten hierop terug gekomen. Regelmatige onderhoud en bijvoorbeeld het verversen van olie en spoelen zijn bij een automaatbak erg belangrijk.
 • Remblokken van een automaat slijten sneller, let hierop.
 • Let erop dat de automaat tijdens het schakelen niet hapert en dat er geen geluiden uit de transmissie komen.
 • Bij een gerobotiseerde versnellingsbak of automaat auto met dubbele koppeling hoort er geen slip op te treden tijdens het accelereren. Is dit wel het geval? Dan heb je mogelijk te maken met een versleten koppelingsplaat.

Waarom Longlife ATF olie ook ververst moet worden
Fabrikanten gebruiken voor een automaat auto vaak Longlife ATF olie. Het idee hiervan: Deze olie hoeft niet ververst te worden. Niets is minder waar, want ook deze olie wordt o.a. ouder en verandert, oxideert door vaak opwarmen en de viscositeit verandert. Dat doet de versnellingsbak niet ten goede. Een oplossing is: De olie tussen de 60.000-100.000 km te laten spoelen.

3. De beste automaat auto’s volgens wijkopenautos.nl

De beste automaat auto koop je bij wijkopenautos.nl. Betrouwbare modellen en een transparant aankoopproces. Maar natuurlijk hebben wij voor jou ook wat interessante auto's met automatische versnelling op een rij gezet ter inspiratie.

De volgende modellen zijn volgens wijkopenautos.nl een van de beste automaat auto’s die je kunt kopen:

Klasse beste kleine auto met automaat

Wil jij een tweedehands kleine automaat auto kopen? Kijk dan eens naar de volgende modellen:

 • Volkswagen UP!
  De Volkswagen UP! doet het in vele situaties goed. Deze kleine auto met automaat is erg zuinig (1 op 24) en maakt gebruik van een gerobotiseerde versnellingsbak.
 • Peugeot 108
  Een andere kleine automaat auto is de Peugeot 108, maakt gebruik van een gerobotiseerde versnellingsbak (ETG). Deze kleine automaat is redelijk zuinig, namelijk 1 op 23. <
 • Renault ZOE
  De Renault ZOE mag niet in het lijstje van beste kleine automaat auto’s ontbreken want deze elektrische wagen rijdt ook met een automaat. De Renault ZOE heeft een goede prijs/bereik verhouding. Renault geeft aan dat je al voor 2 cent per km kunt rijden.

Klasse beste auto met hoge instap en automaat

Je zoekt een tweedehands automaat auto met hoge instap? Dan zijn de MVP en SUV occasions een goede keuze voor jou. Wij zetten een drietal van interessante automaat auto’s met hoge instap op een rij:

 • Mitsubishi Outlander
  De Mitsubishi Outlander een hybride automaat met een verbruik van 1 op 53. Deze auto heeft een hoge instap, namelijk: 70 cm.
 • Nissan Qashqai
  De Qashqai is een SUV auto met automaat die 1 op 16 verbruikt. Niet slecht voor een SUV. De instaphoogte van deze automaat auto is 73,8 cm.
 • Ford Kuga
  De Ford Kuga is een benzine auto met automaat die 1 op 13 rijdt. Zoek je een automaat met hoge instap? Dan is de Ford Kuga een auto voor jou. De instaphoogte is 75 cm.

4. Tweedehands auto met automaat kopen bij wijkopenautos.nl

Bekijk het assortiment van wijkopenautos.nl en gegarandeerd dat jij een goedkope automaat auto vindt die bij je past. Wij bieden een eerlijk aankoopproces en een ruim assortiment van betrouwbare voertuigen.

Een automaat auto kopen begint bij wijkopenautos.nl. Jouw partner en specialist bij de aankoop en verkoop van een auto met automaat.

Lees meer over automaat rijden.