Wij geven je alle informatie over de Mitsubishi Outlander PHEV zodat je zonder vragen en problemen er een kopen kunt.

Mitsubishi Outlander PHEV kopen

De Mitsubishi Outlander PHEV: erg geliefd, maar toch ook zo gehaat. Toen dit hybride beest nog vrij was van bijtelling racete iedereen naar de dealer om zo’n Mitsubishi PHEV aan te schaffen. Alles voor een beetje besparing. Maar echt mooi was hij niet, handig daarentegen wel.

Op dit moment, terecht of onterecht, is de liefde voor de Mitsubishi Outlander PHEV voorbij, want: geen fiscale voordelen meer.

Waarom wilde wij zo graag de Mitsubishi Outlander PHEV?

Mitsubishi Outlander PHEV als concept auto

We gingen tussen 2013 en 2015 allemaal met spoed naar de dealer toen de Outlander PHEV gebruik maakte van de MIA (Milieu-investeringsaftrek) en KIA (Kleinschaligheidsaftrek) regeling, 0% bijtelling had en je geen wegenbelasting hoefde te betalen. We sloten massaal een 5-jarig leasecontract af om optimaal gebruik te maken van het voordeel.

Bij al deze financiële voordelen kwam een ruime SUV die plaats bood voor 5 personen en de boodschappen voor de hele maand. Ruimte, ruimte ruimte, roept de Outlander PHEV, want: Zonder problemen kan er een dakkoffer op en sleep jij een caravan of aanhanger mee. En dan hebben we het nog niet over de extra ruimte die je creëert als je de achterbank neerklapt.

Mitsubishi Outlander PHEV prijs

De Outlander PHEV was niet goedkoop. De prijs voor de oude uitvoering was toentertijd €41.990,- voor de basisuitvoering.

De nieuwe Mitsubishi Outlander PHEV 2019 gaat weg voor een vanafprijs van €35.990,-.

1. Hoe zuinig is de Mitsubishi Outlander PHEV?

De Mitsubishi Outlander PHEV heeft geen vermogensverlies in de transmissie, dat komt omdat de auto geen transmissie heeft. Wat? De Outlander PHEV is een van de eerste plug-in hybride auto’s die is ontworpen als een elektrisch voertuig. Bij de Outlander PHEV werkt de benzine motor als generator.

De Mitsubishi Outlander PHEV maakte het mogelijk om zeer zuinig te rijden, bijna volledig elektrisch. Maar je moet wel weten hoe je dit beest op een zo zuinig mogelijke manier moet besturen.

Mitsubishi Outlander PHEV verbruik

Volledig op de elektrische motor rijden kan je een enorme besparing opleveren. Het Mitsubishi Outlander PHEV verbruik is bij het nieuwe model nog zuiniger. De nieuwe CVT-versnellingsbak zorgt voor een daling van 6 g CO2/km.

Daarnaast is de nieuwe uitvoering ook geherprogrammeerd en hierdoor is de uitstoot ook gedaald met 2 g/km.

Van de Outlander PHEV is bekend dat deze ongeveer 1,8 l op 100 rijdt. In de praktijk is dit haalbaar, mits je wel echt goed op de elektrische motor rijdt. In de praktijk kan de Mitsubishi PHEV ongeveer 35 km volledig elektrisch rijden. Hang je hem hierna aan de oplader? Dan heb je een heel zuinige SUV.

Hang je hem niet aan de oplader en rij je op alleen de benzinemotor verder? Dan verbruikt de Outlander PHEV al snel 8 l op 100 km. Voor een SUV van dit formaat nog steeds redelijk.

2. Mitsubishi Outlander PHEV occasion

De Mitsubishi Outlander PHEV is een veel verkochte auto. In de periode 2013 tot en met 2015 was er een piek in verkopen (ongeveer 25.000 verkopen). Mensen konden gebruik maken van fiscale kortingen en dat was te merken in verkopen. De verkoop steeg van ruim 1.000 in 2012 naar bijna 9.000 in 2013.

Begrijpelijk dat er binnenkort een hoop Mitsubishi Outlander PHEV occasions in de verkoop komen. Veel van deze occasions komen uit de leasecontracten en zijn erg jonge occasions.

Zonder fiscale korting is de Mitsubishi Outlander PHEV nog steeds een interessante occasion omdat er zeer zuinig met deze SUV gereden kan worden.

De Mitsubishi Outlander PHEV prijs voor een occasion komt neer op €17.995,- voor een auto uit 2013-2015 met gemiddeld 100.000 km op de teller.

Een Mitsubishi Outlander PHEV occasion beschikt naast een milieuvriendelijke technologie ook over goede veiligheidsopties zoals cruisecontrol met sensor bewaking, rijstrookassistentie en dodehoeksignalering.

Mitsubishi Outlander PHEV accu levensduur

Accu’s bij tweedehands hybride wagens zijn een gevoelig punt. We weten nooit precies hoe lang accu’s mee gaan. Maar Mitsubishi geeft 5 jaar garantie op accu’s en zegt dat de accu met 2 volledige ladingen dagelijks wel 10 jaar meegaat!

De prijs voor een nieuw accupakket komt neer op ongeveer €2.000,-

3. Mitsubishi Outlander kopen?

Een Mitsubishi Outlander kopen kan via de dealer of via een particulier, maar je kunt ook een Mitsubishi Outlander PHEV kopen bij wijkopenautos.nl. Kijk snel welke Mitsubishi modellen worden aangeboden en kies de wagen die bij je past!