Onderhandelen moeilijk? Niet met de onderhandeltips van wijkopenautos.nl

Hoe onderhandel je over de prijs van een auto?

Voor veel mensen is onderhandelen over de prijs van een auto een hele klus. Zeker als je geen kennis van auto's hebt is het lastig om een goede korting te regelen. Niemand wil teveel betalen en daarom helpen wij jou met onze onderhandelen auto tips naar een scherpe deal.

Onderhandelen auto

Niet iedereen weet dat afdingen op een auto en onderhandelen heel normaal is. Hoeveel je kunt afdingen op een auto ligt geheel aan jouw onderhandel kunsten. Doe je voordeel met onze tips en laat je niet zomaar het veld uit slaan tijdens een onderhandeling.

Er zit verschil in onderhandelen bij de dealer en bij een particulier, maar het maakt ook uit of je een auto inruilt of niet. Ga jij in onderhandeling over de prijs van een nieuwe auto? Dan heb je weinig onderhandelingsmarge. Lees de beste onderhandel tips hier.

  • TIP 1: Laat tijdens het onderhandelen zien dat je kennis hebt van wat je wilt kopen en wees standvastig!

Begin met informatie zoeken over de auto die je op het oog hebt. Is de vraagprijs eerlijk? Met de kenteken check op wijkopenautos.nl bereken je gemakkelijk de dagwaarde. De dagwaarde laat zien wat de waarde is van de wagen in perfecte staat. Het geeft een goede indicatie.

1. Onderhandelen over een auto bij de dealer

  • TIP 2: Onderhandelen over een auto met inruil? wijkopenautos.nl raadt aan om eerst je oude auto te verkopen voordat je gaat onderhandelen. Een autodealer geeft doorgaans weinig of geen korting op de nieuwe auto als je een auto inruilt.

Ga jij naar de dealer voor een nieuwe of tweedehands auto? Dan is er nog een verschil als jij wil onderhandelen met inruil of zonder inruil. Onderhandelen over de prijs van een nieuwe auto is lastig. Je koopt een nieuwe auto met garantie. Een dealer is minder geneigd je een leuke korting te geven, maar onderhandel wel over extra opties. Dat kan je nog iets leuks opleveren!

Onderhandelen tweedehands auto met inruil

Zoek jij bij de dealer een nieuwe wagen uit en wil jij jouw oude inruilen? Dat kan de onderhandeling moeilijk maken. Een dealer zit doorgaans niet te wachten op een inruil-auto. Ook is niet elk merk en model interessant. De dealer zal dus zo min mogelijk proberen te betalen voor jouw oude auto. En omdat je al een auto inruilt en daardoor minder betaalt voor je nieuwe auto, geeft de dealer liever geen of weinig korting op de nieuwe.

Onderhandelen over een nieuwe auto met inruil dat raden wij niet aan. Voor de beste prijs verkoop je jouw oude wagen eerst.

Onderhandelen tweedehands auto zonder inruil

Hoe onderhandelen over prijs auto

Je hebt geen auto in te ruilen? Dat zorgt voor een betere onderhandelingspositie. Onderhandelen over een goede prijs voor een tweedehands auto werkt hetzelfde bij de dealer als bij een particulier. Hou er rekening mee dat een dealer of garage vaak een kleinere onderhandelingsmarge heeft dan een particulier.

Ga jij voor een tweedehands auto zonder inruil? Dan is het onderhandelingsmarge tweedehands auto een stuk soepeler.

2. Onderhandelen auto - De onderhandelingstips van wijkopenautos.nl

Voordat je begint aan de koop van jouw auto, is het van belang goed vooronderzoek te doen. Weet wat de auto die je wilt kopen waard is en neem een goede prijs in je hoofd. Deze prijs wil jij betalen en meer niet.

Met deze kennis ga jij naar de proefrit toe. Loop de auto volledig na zodat je weet wat je gaat kopen en eventueel niet besproken schades kunt gebruiken als argument tijdens het onderhandelen auto. Maak gebruik van onze checklist. In deze checklist vind je allemaal punten die je helemaal af kunt lopen bij het controleren van een auto.

  • TIP 3: Zelf geen kennis van auto's of bang om te onderhandelen? Neem iemand mee die je hiermee kan helpen! Een second opinion zorgt er tevens voor dat je geen dingen over het hoofd ziet.

Houding
Wees bij de dealer of particulier niet te enthousiast. Als je een beetje ongeïnteresseerd overkomt zal de verkoper sneller zakken met de prijs. Ga na controle van de auto op een uitgebreide proefrit en vraag alle onderhoudsboekjes. Na proefrit weet jij hoe de wagen rijdt en kun je goed schatten of het bedrag dat jij in je hoofd had nog steeds redelijk is voor deze auto.

  • TIP 4: Let op dingen die in de toekomst geld gaan kosten! In het onderhoudsboekje zie je hoe lang geleden onderdelen vervangen zijn. Zijn de remschijven lang geleden vervangen? Grote kans dat je deze snel weer moet vervangen. Geef dit aan tijdens het onderhandelen.

Tijd om te onderhandelen
Onderhandelen auto tipsVraag eerst aan de verkoper voor hoeveel de wagen dezelfde dag nog weg mag. Als de verkoper een slechte dag heeft met weinig verkopen dan zal hij extra graag iets willen verkopen. Meer kans op een goede prijs dus.

Doe vervolgens zelf een bod: Laag, maar wees niet brutaal. Je wil niet te laag gaan zitten en de verkoper beledigen.

Op basis van jouw bevindingen (verwijs naar de ingevulde checklist) tijdens de proefrit kun je gaan onderhandelen over de prijs. Geef goede argumenten om de verkoper te overtuigen om te zakken qua prijs.

  • TIP 5: Laat je niet opjagen tijdens het onderhandelen auto en neem alle tijd die je nodig hebt om tot een keuze te komen.

Neem de tijd tijdens het onderhandelen auto. Een dealer probeert je vaak een beetje onder druk te zetten om iets te verkopen. Laat zien dat dit geen invloed heeft op jouw keuze en onthoud dat dit niet het enige model is dat te koop staat.

Zit jij nog niet bij de korting waar je op had gehoopt? Kijk dan hoeveel je ergens anders van de prijs van kunt krijgen. En als je het nog steeds spannend vindt om te gaan onderhandelen over de prijs van een auto dan kun je altijd iemand meenemen die meer ervaring heeft!

Voor de taxatie, koop of verkoop van een auto kom je naar wijkopenautos.nl, wij staan hier klaar met adviezen over onderhandelen auto en nog veel meer.