De beste stationwagen kopen bij wijkopenautos.nl

Stationwagen occasion kopen

Een stationwagen kopen is een goede keuze als je op zoek bent naar een auto met ruimte. Doordat stationwagons nagenoeg allemaal 5-deurs met achterklap zijn, wordt ook het inladen en uitladen van de auto geen probleem. En kun je gegarandeerd via elke kant zonder problemen de auto in.

Stationwagen

Wat is een stationwagen? Een stationwagen is een carroserrievorm dat gebaseerd is op het originele model, maar met meer ruimte. Andere benamingen zijn: stationwagon, stationcar, combi of break.

In Nederland is het een van de meest gekochte carrosserie types en daardoor zijn er vreselijk veel modellen. Welke ga jij kopen?

1. Welke stationwagen kopen?

Veel mensen vinden het moeilijk om de keuze te maken tussen een SUV en een stationwagon. Omdat het beide wagens zijn die veel ruimte bieden.

Het ligt eraan waar jij waarde aan hecht: Heb je liever een hoge zit en veel zicht? Dan is een SUV een goede keuze. Een stationwagen heeft daarentegen vaak nog meer bagageruimte. Een ander voordeel van een stationwagon is dat deze minder hoog is, daardoor is hij aerodynamischer en ligt het brandstofverbruik lager.

De beste stationwagen volgens wijkopenautos.nl

Je bent op zoek naar de beste stationwagen, deze moet natuurlijk zuinig en betrouwbaar zijn. Omdat de keuze groot is, is het moeilijk om erachter te komen welke auto er echt bij jou past!

Wij helpen je door een aantal zuinige en betrouwbare stationwagons te vergelijken.

Een van onze favorieten is de Audi A4 stationwagen. Hij is in een benzine uitvoering (1 op 16,4) en in een diesel uitvoering (1 op 25). Deze grote stationwagon van Audi heeft een bagageruimte van 505 tot 1.510 l. Super geschikt voor een vakantie met het hele gezin.

Mercedes heeft een aantal betrouwbare stationwagens, zoals de CLA-klasse en de E-klasse. De E-klasse heeft een gemiddeld brandstofverbruik van 1 op 16,2 en is daarmee een zuinige wagen. De CLA-klasse is ook erg zuinig, deze rijdt gemiddeld 1 op 14.

Mercedes rust haar auto’s altijd uit met de laatste innovatieve technologieën. Dus wie een zuinige stationwagen occasion zoekt, heeft aan een Mercedes stationwagen een goede keus.

De Ford Focus stationwagen is een geliefde keuze onder de occasions. Een betrouwbare auto voor een eerlijke prijs. De Ford Focus is krijgen in benzine (1 op 20,8)- en dieseluitvoering (1 op 26,3).

De Ford Focus is ruim, daarmee bedoelen we een bagageruimte van 476 tot 1.516 l. Dat maakt deze Ford niet alleen een grote maar zeer zuinige stationwagen.

De grootste stationwagen in deze lijst is de Peugeot 308 SW. Hij heeft een bagageruimte van maar liefst 610 tot 1.660 l. Ook is het een zeer zuinige stationwagen, hij rijdt namelijk 1 op 22 in de benzine uitvoering en 1 op 31 in de diesel. Bij de Peugeot 308 SW heb je de perfecte prijs/kwaliteit verhouding. Deze wagen uit de lagere prijsklasse heeft alles wat jij wilt hebben.

De Skoda Octavia, een wagen die de harten van de Nederlanders heeft veroverd. Het is een van de meest verkochte auto’s in Nederland en niet zonder reden. Mede door de prijs en de grote bagageruimte is deze auto erg populair. Hij rijdt gemiddeld 1 op 16. Een redelijk verbruik.

Welke stationwagen jij moet kopen wordt hopelijk een stuk duidelijker met onze top 5.

2. Een betrouwbare stationwagen occasion koop je bij wijkopenautos.nl

Wil je een goedkope maar betrouwbare stationwagen kopen? Dan ben je bij wijkopenautos.nl op de goede plek.

Wat wij bieden:

  • Ruim aanbod stationwagen occasions.
  • Snel vernieuwend aanbod.
  • Transparant aankoopproces.
  • Naast de aankoop van een stationwagon ben je ook welkom voor de verkoop hiervan.

Check snel het aanbod stationwagons bij wijkopenautos.nl, laat je informeren, vergelijk modellen en koop de stationwagen van je dromen!