Een Tesla kopen: Een elektrische winnaar

Alle informatie over een Tesla kopen

Een Tesla kopen is een goede keuze en verantwoordelijke keuze voor iemand die een breder budget te besteden heeft aan een auto. Zeker als elektrische auto is de Tesla een uitstekende keuze. Maar het aankoopproces werkt net even wat anders dan bij andere merken.

Tesla kopen

1. Hoe kun je een Tesla kopen?

Op de website van Tesla wordt gezegd: “Het bestellen van een Tesla auto is net als elke koopervaring op het internet”. Maar hoe vaak kopen wij tegenwoordig een auto via het internet? Het is goed mogelijk dat dit de eerste keer wordt dat je een auto koopt online. Een Tesla auto wel te verstaan, met een kostenplaatje.

Tesla kopen via het internet

Een nieuwe Tesla koop je online. Op de website van Tesla klinkt het heel simpel: Je begint in de ‘Design Studio’. Hier kies je hoe de Tesla eruit ziet en alle opties. Om de bestelling te voltooien is er een aanbetaling nodig van €2.000,- of €4.000,- (aanvankelijk van de Tesla auto).

Tesla zet in op service, want zodra je een bestelling hebt geplaatst en een leverdatum hebt gekozen neemt een Delivery Experience Specialist contact met je op om het te hebben over de financiering, het eventueel inruilen van een oud voertuig en het installeren van oplaadmogelijkheden aan huis.

Hierdoor wordt online een nieuwe Tesla kopen een positieve ervaring.

2. Wat kost een Tesla?

Een Tesla kopen komt met een flink kostenplaatje. Het gaat om om een luxewagen, een voorloper in elektrische aandrijving met een flinke actieradius.

Wat kost een Tesla Model S

Deze strakke Tesla auto biedt plek voor 5 personen en online precies aan te passen hoe jij dat wilt.

  • Prijs Tesla Model S: Vanaf €92.000,-

Tesla Model S actieradius

Pas de auto aan naar jouw gebruik. Kies een dé Tesla actieradius die bij jouw rijstijl hoort. Standard Range geeft je een actieradius van 450 km, bij Long Range kom je 610 km en kies je voor de Performance uitvoering dan kom je 590 km ver. De Tesla actieradius is momenteel een van de hoogste binnen de volledig elektrische auto markt.

Wat kost een Tesla Model 3

Tesla Model 3 is een wagen gemaakt voor de bestuurder en rond de bestuurder. Gebruik je telefoon om hem te openen en maak gebruik van het 15-inch touchscreen. Het unieke glazen dak creëert meer ruimte en geeft een vrij gevoel.

  • Prijs Tesla Model 3: Vanaf €48.818,-

Tesla Model 3 actieradius

Ook van deze Tesla auto stelt de actieradius ons niet teleur. De Standard Range Plus geeft je een Tesla actieradius van 415 km, de Long Range geeft je een bereik van 560 km en de Performance versie komt 530 km ver.

Wat kost een Tesla Model X

De Tesla Model X is een elektrische SUV met een performance waar je u tegen zegt. Zitplaatsen voor 7 personen, van 0 naar 100 in 2.9 sec. en 5 sterren in de veiligheidstest van de NCAP. Met de Tesla Model X weet je zeker dat je iedereen veilig en snel van A naar B brengt.

  • Prijs Tesla Model X: Vanaf €96.700,-

Tesla Model X actieradius

We snappen dat de Tesla actieradius van een SUV wat lager ligt dan de andere modellen. Redenen: Zwaardere wagen en minder gestroomlijnd. Maar dat betekent niet dat deze Tesla auto nergens komt.

De Tesla Standard Range brengt je met deze SUV maar liefst 375 km, Long Range brengt je een stuk verder, namelijk: 505 km. En de Performance versie heeft een actieradius van 485 km.

Wat kost een Tesla Model Y

Door de optionele derde zitrij biedt de Tesla Model Y plaats aan 7 personen. Dit monster wordt aangestuurd door twee elektromotoren die onafhankelijk van elkaar en digitaal het koppel naar de voor- en achterwielen verzorgen. Dit geeft een betere tractie en stabiliteit. Dat maakt deze Tesla auto zelfs geschikt voor off-road!

Helaas moet je nog even wachten als je je oog hebt laten vallen op deze Tesla auto. De productie van dit model wordt verwacht begin 2021.

  • Prijs Tesla Model Y: Vanaf €58.018,-

Tesla Model Y actieradius

De Tesla Model Y geeft je de keuze uit Long Range met alleen achterwielaandrijving, wat goed is voor een actieradius van 540 km. Of je kunt kiezen voor Long Range met Dual Motor All-Wheel Drive wat je een bereik geeft van 505 km of de Performance versie: Deze versie geeft je een actieradius van 480 km.

3. De Tesla Roadster

De Tesla Roadster is een supercar die plaats biedt aan 4 personen. De wagen is nog niet te koop maar je kunt al wel een bestelling plaatsen voor dit racemonster. Deze Tesla auto biedt een unieke rijervaring met een topsnelheid van meer dan 400 km/u. In Nederland wordt de Tesla Roadster verwacht in 2021.

Wat kost een Tesla Roadster

  • Prijs Tesla Roadster: Vanaf €215.000,-

Tesla Roadster actieradius

Over de Tesla actieradius van de Roadster worden geen grappen gemaakt: Deze wordt geschat op een bereik van 1000 km.

4. Tesla Model 3 heeft een trekhaak

Over het algemeen hebben elektrische auto’s minder trekkracht. Hierdoor hebben zij vaak geen trekhaak. Maar wat moet je als Nederlander met een auto waar je geen caravan achter kan hangen?

Gelukkig is het sinds kort mogelijk om bij bestellen de optie trekhaak aan te klikken als je een Tesla Model 3 koopt. De trekhaak optie is mogelijk als je kiest voor de Standard Range of de Long Range en jouw Tesla Model 3 mag 910 kg trekken. Deze handige optie kost je €1.080,-.

5. Gemakkelijk Tesla accu opladen in een laadstation

Het opladen van een Tesla auto vergt evenveel inspanning als het opladen van je telefoon.

Tesla thuis laden

Bij elke Tesla wordt standaard een adapter voor een normaal stopcontact geleverd. Het opladen via een normaal stopcontact geeft je 13-18 km bereik na één uur opladen. Is dat niet snel genoeg? Laad de Tesla accu op met het grootste gemak van een Tesla laadstation voor thuis. Zo’n laadstation (Silver Wall Connector) kost je exclusief installatiekosten €530,-.

Hoe snel jij kunt opladen met het Tesla laadstation hangt af van een aantal factoren: De netwerkaansluiting van jouw huis, uitgangsvermogen van de Wall Connector (22 kW) en de capaciteit van de boordlader van jouw Tesla auto.

Gemiddeld wordt het bereik van een Tesla accu met een Wall Connector vergroot met 65 km per uur opladen.

Openbare Tesla Laadstations

De openbare Tesla Laadstations vind je werkelijk overal. Inmiddels zijn er 1.441 Supercharger laadstations met 12.888 Superchargers.

Waar vind je Tesla laadstations

Op de website van Tesla vind je alle Tesla laadstations op de route van jouw trip. Voorkom zonder gedoe een lege Tesla accu.

Voor nog meer gemak tijdens het opladen van jouw Tesla accu kun je de Tesla-app downloaden. Deze app geeft je informatie over de oplaadstatus en je ontvangt een melding als het opladen klaar is.

Een Tesla accu laad je gemakkelijk op bij een van de Tesla laadstations.