De onbekende autowereld.

Als auto koper of verkoper is het belangrijk om op de hoogte te zijn van het laatste autonieuws in de autowereld.

Per dag ontvangen we een wirwar aan informatie op onze nieuwsfeed. Dit maakt het lastig om informatie te vinden die relevant is voor jou. Als je van plan bent om je wagen te verkopen is het belangrijk om op de hoogte te zijn van het laatste autonieuws.

Met meer dan 1.000.000 gekochte auto’s in Europa zijn wij altijd op de hoogte van het laatste autonieuws. Wij gebruiken onze expertise om het auto verkopen zo gemakkelijk mogelijk te maken. Binnen 24 uur ben je van je gratis van je wagen af. Als auto inkoop expert delen we graag onze kennis.

Gratis online taxatie van je auto
  • Je ontvangt het geld direct na de verkoop.
  • Onze service is 100% gratis.
  • Wij melden je auto gratis en vertrouwd af en sturen je hiervan de bevestiging.

Een autowereld van verschil

Een auto verkopen is lastig. Op welke manier zet je jouw occasion te koop? Of ruil je de wagen in bij de autodealer in de buurt? Er zijn vele manieren om jouw auto te koop aan te bieden in de autowereld. Je kan je auto particulier verkopen middels een advertentie. Je meldt je aan bij een platform en plaats een informatieve en korte advertentie met een beschrijving van de auto, duidelijke foto’s en een gedetailleerd overzicht van de staat van de wagen. Dan is het wachten op reacties en hopen dat de koper het bedrag geeft wat je voor de occasion dat je in gedachten had. Dit proces kost tijd en moeite. Wie hier geen zin in heeft, wisselt zijn occasion in bij de autodealer. Ondanks dat het proces je minder tijd kost dan het plaatsen van een advertentie, verlies je hier wel meer geld op omdat je te maken hebt met een tussenpersoon. De autodealer moet winst maken op jouw occasion.Heb je geen zin in beiden opties, kies dan voor Wijkopenautos.nl. Wij bieden jou een gratis en gemakkelijke oplossing. In deze autowereld bestaat er een manier om al binnen 24 uur je auto te verkopen, namelijk bij Wijkopenautos.nl. Hoe werkt het?

Vul onze online taxatietool in bovenaan deze nieuwspagina. Belangrijk is dat je het kenteken van de auto te koop invult. Daarnaast kun je ook nog kiezen om meer gegevens zoals het type auto, de kilometerstand en je e-mailadres in te vullen. De dagwaarde wordt binnen 30 seconden berekent. Bevalt de dagwaarde? Maak dezelfde dag online een afspraak en rij naar de garage voor een professionele taxatie. Na een testrit en het vastleggen van de staat van de auto, kan onze expert jou de exacte waarde van de occasion vertellen. Dit is gelijk de prijs die we voor jouw auto kunnen beiden. Zo gemakkelijk kan de autowereld dus zijn!

Ga je akkoord, dan kan je jouw wagen gelijk bij ons achterlaten. Bovendien maken het afgesproken bod gelijk over naar je bankrekening. Zo staat het geld gelijk na een aantal werkdagen op je rekening. Je kunt dus al gaan bedenken wat je van je pas verdiende geld wil kopen. Ook zorgen over de administratieve afhandeling zijn niet nodig, want wij regelen de afmelding en vrijwaring van de auto. Klinkt de autowereld van Wijkopenautos.nl je als muziek in de oren? Maak snel een afspraak en we zien je tegemoet in een vestiging!

Laat je auto nu taxeren:

Autowereld nieuws.

De zelfrijdende auto - de Nederlandse toekomst?

27-06-2017 Van onze redactie
Amsterdam - Is de zelfrijdende auto wel veilig in onze autowereld?

Er worden grote stappen gemaakt in het ontwikkelen van een dé zelfrijdende auto. Er zijn zelfs al een aantal op de weg. Recent is zelfs een onderzoekscentrum voor zelfrijdende auto's geopend in Delft. Niet iedereen kan deze hoogstaande technische ontwikkeling bijbenen. De wet- en regelgeving bijvoorbeeld. Hoe bepaal je bij een ongeluk of het een fout was van de zelfrijdende auto of van de bestuurder zelf? De zelfrijdende auto wordt al snel in Nederland geïntroduceerd. Eerst wordt er een veilige route ontwikkeld en langzaamerhand zal de wagen in 2018 de drukke weg opgaan. Spannend. Zeker met al de onvoorspelbare fietsers in Nederland. Het zal nog lange tijd duren voordat de zelfrijdende auto daadwerkelijk de Nederlandse fiets cultuur aankan. We zien de ontwikkelingen vol verwachting tegemoet.

Meer verkochte occasions in 2016!

04-01-2017 Van onze redactie
Amsterdam - Prognoses voor 2017 voorzichtig positiever.

Velen zagen het al aankomen, de autoverkopen in Nederland voor 2016 waren rampzalig. Tenminste, als we het over de nieuw verkochte auto's hebben. Met 382.825 nieuw verkochte auto's was dit het slechtste resultaat van de autowereld in 47 jaar. Ondanks dat we weer mogen spreken van economische groei en een Nederland dat sterker uit de crisis is gekomen, kunnen we dat niet zeggen van de nieuwe auto verkopen. Dit komt mede door ongunstige bijtellingsregels, die dit jaar simpeler zijn gemaakt met twee categorieën: 4% voor volledig elektrische auto's, 22% voor alle andere auto's.

Maar de Nederlandse autowereld staat niet stil. Ook niet op het gebied van mobiliteit. In plaats van dat er minder nieuwe auto's verkocht zijn, is de occasion verkoop daarentegen met 4,5% gestegen naar 1,1 miljoen! Voor het tweede jaar op rij, want in 2015 stegen de tweedehands autoverkopen ook al met 4,7%. Opvallend is dit jaar ook de toename in occasion verkopen onder particulieren. Maar liefst 14.531 meer particulieren verkochten auto's aan elkaar.

Bijtelling hybride auto stijgt flink

29-12-2016 Van onze redactie

DEN HAAG - Per 1 januari 2017 stijgt de bijtelling voor plug-in hybride auto's naar 22%

De ontwikkeling van de autowereld zit in een stroomversnelling. Letterlijk.Het aantal hybride auto’s op de weg is sinds de eerste verschijning in 2010 flink gestegen. De wet- en regelgeving is er op aangepast en de bijtelling voor hybride auto’s is sinds 2014 verlaagd om de koop en verkoop van hybride auto’s te stimuleren. Helaas wordt in 2017 de bijtelling, met name voor plug-in hybride auto’s, weer terug gedraaid. In plaats van 7% bijtelling wordt het 22% bijtelling voor de hybride auto’s. Te weinig mensen laden de auto op en rijden in plaats daarvan op benzine. Niet zo milieuvriendelijk dus. Vooral zakelijke veelrijders maakte hier misbruik van. De nieuwe bijtelling regel geldt in ieder geval tot 2020. Het is in de tussentijd dus maar wachten op de komst van volledig elektrische auto’s.

BPM stijgt flink in 2017

28-11-2016 Van onze redactie

DEN HAAG - De rijksoverheid komt met nieuwe cijfers. De nieuwkomers in de autowereld worden een flink stuk duurder in 2017.

Dit als gevolg van een aantal wijzigingen in het autobelastingstelsel. Het kabinet wil met deze wijzigingen niet alleen het stelsel van autobelastingen eenvoudiger maken, maar ook zorgen voor een stabiel belasting inkomen en een groener milieu. Staatssecretaris Wiebes heeft doorgevoerd dat de voet verdubbelt wordt van €175 naar €350 daarbovenop betaalt men ook nog een hoger bedrag per gram CO2 dat de auto uitstoot. Dit verschil in bedrag loopt tot in de duizenden op bij sommige auto’s. De nieuwe voertuigen worden duurder en je oude auto zal weer een jaar ouder worden en dus minder waard zijn. Verkoop je auto daarom nog voor 2017. Wil je een nieuwe kopen zonder de nieuwe hoge belastingen? Wees er dan snel bij!

Nieuwwaarde auto's moet transparanter

08-10-2016 Van onze redactie

DEN HAAG - De Nederlandse ACM (Autoriteit Consument en Markt) is erin geslaagd om transparantie aan te brengen in de prijsopbouw van nieuwe auto's. Wie een nieuwe auto kocht krijgt te maken met kosten voor het 'rijklaar maken', bovenop de adviesprijs. Dat is vanaf vandaag verleden tijd.

De nieuwwaarde van een auto bij de dealer lijkt in reclames en in aanbiedingen altijd bijzonder voordelig, maar dat is vaak doordat bij deze adviesprijzen nog niet de kosten voor het rijklaar zijn inbegrepen, zoals de registratie bij de RDW. Deze kunnen soms oplopen tot wel €1.500,- en zijn nodig om de auto de garage uit te kunnen laten rijden. Bij het verkopen zie je vervolgens helemaal niets meer terug van deze kosten, waardoor kopers van nieuwe auto's verlies lijden op de dagwaarde. Vanaf 1 november geldt de nieuwe regel alleen voor nieuwe auto's, het doel is om dit ook voor tweedehands auto's te laten gelden.

Omhoog

Laat je auto nu taxeren: