De nieuwe autowereld

Als auto koper of verkoper is het belangrijk om op de hoogte te zijn van het laatste autonieuws in de autowereld.

Per dag ontvangen we een wirwar aan informatie op onze nieuwsfeed. Dit maakt het lastig om informatie te vinden die relevant is voor jou. Als je van plan bent om je wagen te verkopen is het belangrijk om op de hoogte te zijn van het laatste autonieuws.

Met meer dan 1.000.000 gekochte auto’s in Europa zijn wij altijd op de hoogte van het laatste autonieuws. Wij gebruiken onze expertise om het auto verkopen zo gemakkelijk mogelijk te maken. Binnen 24 uur ben je van je gratis van je wagen af. Als auto inkoop expert delen we graag onze kennis.

Online
evaluatie
Verkoopafspraak
maken
Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Online taxatie van jouw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als jij dat wilt

1. Een autowereld van verschil

autowereld

De autowereld zoals we die nu kennen, is bezig met een reuze verandering. Van motorbrandstoffen naar elektrisch en van zelf sturen naar volledig autonoom. Maar de autowereld zoals we die nu kennen, kennen we nog niet eens zo heel lang. In 1886 bouwde Carl Benz de eerste gemotoriseerde auto. Vanaf dit moment is het autotijdperk begonnen. Dat is nog niet eens zo heel lang geleden als we kijken bij welke ontwikkelingen we nu al zijn. En wist je dat het Nederlandse wagenpark op 1 januari in 1900 maar 200 auto's besloeg? Op 1 januari 2018 is dit aantal 8.594.600!

We hebben auto's op onder andere benzine gezien, op diesel en LPG. Er zijn brandstoffen bijgekomen die minder milieu belastend zijn zoals waterstof, aardgas, groengas en elektriciteit. Constante verandering in het autolandschap en constante verbetering. Schonere auto's, minder uitstoot en vooral veel technologisering. Auto's vermengen zich steeds meer met het digitale. Zo staan veel nieuwe auto's in contact met het internet en kunnen we in de toekomst praktisch alles vanuit de auto regelen. Maar ook de auto zelf ondergaat wat technische veranderingen. Van zelf sturen naar hulp bij het sturen naar niet meer sturen. Hoe dan? Tesla heeft hem al. Een zelfrijdende auto. Maar helemaal achterover leunen en een dutje doen in de auto, dat is nog niet aan te raden!

Auto verkopen

De gemiddelde leeftijd van een personenauto is 11 jaar. Alhoewel in veel gevallen een auto wel 15 tot 20 jaar mee gaat! De kwaliteit wordt beter en we vervangen een auto steeds minder snel. Maar het moment dat je hem toch wil verkopen is daar. Sommige mensen verkopen hem na een aantal jaar al en andere mensen rijden hem liever op.

Een auto verkopen is lastig. Op welke manier zet je jouw occasion te koop? Of ruil je de wagen in bij de autodealer in de buurt? Er zijn vele manieren om jouw auto te koop aan te bieden in de autowereld. Je kan je auto particulier verkopen middels een advertentie. Je meldt je aan bij een platform en plaats een informatieve en korte advertentie met een beschrijving van de auto, duidelijke foto’s en een gedetailleerd overzicht van de staat van de wagen. Dan is het wachten op reacties en hopen dat de koper het bedrag geeft wat je voor de occasion in gedachten had. Dit proces kost tijd en moeite. Wie hier geen zin in heeft, wisselt zijn occasion in bij de autodealer. Ondanks dat het proces je minder tijd kost dan het plaatsen van een advertentie, verlies je hier wel meer geld op omdat je te maken hebt met een tussenpersoon. De autodealer moet winst maken op jouw occasion.Heb je geen zin in beiden opties, kies dan voor wijkopenautos.nl. Wij bieden jou een gratis en gemakkelijke oplossing. In deze autowereld bestaat er een manier om al binnen 24 uur je auto te verkopen, namelijk bij wijkopenautos.nl. Hoe werkt het?

Gratis online taxatie
  1. Online taxatietool: Vul onze online taxatietool in bovenaan deze nieuwspagina. Vul hier jouw kenteken in of de andere gegevens van de wagen (type, kilometerstand) en jouw e-mailadres. Onze handige en snelle tool berekent in een halve minuut de dagwaarde van jouw auto.
  2. Afspraak in de vestiging: Maak online een afspraak en kom langs in onze vestiging. Binnen een half uur doen wij een professionele taxatie. De exacte waarde van jouw occasion is de prijs die wijkopenautos.nl biedt voor jouw auto.
  3. Verkoop: Bepaal zelf of jij jouw auto verkoopt aan wijkopenautos.nl of dat jij het zelf gaat proberen nu je de waarde weet!

De keuze is geheel aan jou! wijkopenautos.nl biedt de taxatie volledig gratis aan en het is geheel vrijblijvend. Het bod dat wij doen, is 5 dagen geldig, je hoeft dus niet direct te beslissen. Maar het kan wel, in dat geval heb jij jouw auto direct verkocht. Waar anders verkoop je jouw auto zo snel? En het geld dat maken we dezelfde dag over dus na 2 dagen kun jij het gebruiken voor iets anders. Verkoop jij jouw auto aan ons dan heb je niets te maken met papierwerk, vrijwaring en afmelding doen wij en de bewijzen hiervan die krijg jij.

2. Autowereld nieuws

Fabrikanten niet klaar met sjoemelen

25-07-2018 Van onze redactie
DEN HAAG - Uitstoot auto's wordt weer kunstmatig verandert.


We weten allemaal het dieselschandaal nog, waarbij Volkswagen de strenge milieueisen probeerde te ontlopen. Met speciale software leek de uitstoot minder schadelijk dan deze in werkelijk is.
Fabrikanten die nu cijfers aanleveren die de uitstoot in 2021 voorspellen zouden 4,5% hoger uitvallen. Auto’s moeten gemiddeld 15% minder uitstoten in 2021 en om hier gemakkelijker aan te voldoen wordt de uitstoot nu kunstmatig verhoogd. Vermoedelijk hebben fabrikanten een nieuwe manier gevonden om te sjoemelen. Het onderzoek loopt nog.

Occasions winnen aan populariteit

24-07-2018 Van onze redactie
AMSTERDAM - De markt trekt aan. 2018 wordt een goed jaar voor de automotive branche.


2016 was een rampzalig jaar voor de automotive industrie. Met 382.825 nieuwe verkochte auto’s was dit het slechtste resultaat in 47 jaar. In 2017 leken we ook te eindigen in de min. Maar in de laatste 2 dagen van 2017 zijn zoveel occasions verkocht dat we zijn geëindigd met een groei van 0,1%.
Maar 2018 gaat het goed maken, in de eerste helft van 2018 zien we een stijgende populariteit in occasions. De B2C verkopen staan al op +9% en de C2C op +2,8%. De kwaliteit van auto’s gaat omhoog en auto’s gaan een stuk langer mee. Een goede reden voor de consument om niet te kiezen voor een nieuwe auto maar voor een tweedehands!

Auto's beter beveiligd

08-07-2018 Van onze redactie
DEN HAAG - Auto's worden steeds beter beveiligd tegen diefstal. Dit jaar weer minder auto's gestolen.


Wakker worden om naar je werk te gaan en merken dat jouw auto niet meer op de oprit staat? Het zal je maar overkomen! In het eerste half jaar van 2018 zijn er al 3.643 auto’s gestolen. In dezelfde periode vorig jaar, was dat zo’n 14 procent meer. De Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit denkt dat dit komt door betere beveiliging vanuit de fabriek maar ook door een betere samenwerking tussen Europese opsporingsdiensten. Gestolen voertuigen worden makkelijker opgespoord door gps-volgsystemen en door de anpr-camera’s die bij grenzen kentekens scannen.

De zelfrijdende auto. Droom of nachtmerrie?

27-06-2018 Van onze redactie
AMSTERDAM - Het autonoom rijden komt steeds dichterbij. Sterker nog: het is er al.

Je handen van het stuur of misschien wel helemaal geen stuur. In ieder geval rijden de eerste zelfrijdende auto’s op de weg. Moeten we dit zien als een zegen of een ware hel? Want in Arizona heeft inmiddels een zelfrijdende auto van Uber een dodelijk ongeluk veroorzaakt. En ook is er in San Francisco voor het eerst een boete uitgedeeld door een motoragent aan een zelfrijdende auto. De toekomst is hier maar er moet nog veel worden aangepast wil de autonome auto echt veilig zijn.

Niet iedereen kan deze technologische ontwikkeling bijbenen. De wet- en regelgeving bijvoorbeeld. Hoe bepaal je bij een ongeluk of het een fout was van de zelfrijdende auto of van de bestuurder zelf?

Blauwe diesel

03-05-2018 Van onze redactie
FRIESLAND - Dalende verkopen door het dieselschandaal in 2015. Toenemende verkoop in 2018 en een nieuw soort diesel: Blauwe diesel. Hoop voor de dieselauto?

Dé duurzame dieselbrandstof van dit moment. Zo wordt hij genoemd. Deze brandstof, blauw van kleur, is gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Hij is CO2-neutraal, emissiearm en biologisch afbreekbaar. In Friesland hebben straks 8 tankstations de blauwe diesel.
De grondstof wordt gemaakt van afval. Resten van plantaardige olien kunnen worden omgezet in blauwe diesel. Dat betekent dat we afval dat normaal wordt gestort of verbrand nu kunnen hergebruiken. Nog een voordeel van deze diesel brandstof is, is dat aanpassing aan de dieselmotor niet nodig is. Technisch is het zelfs beter dan gewone diesel! Maar wil jij straks zuiniger de weg op? Dan betaal je wel 18 cent meer aan de pomp!

Omhoog

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Uitstekende behandeling en het geld stond er heel snel bij .
M. G. | Den Haag | Daewoo Matiz, 2003 20.11.2017
Prima service, goede prijs!
Sebastiaan G. | Amsterdam | Citroen C5, 2008 25.07.2017

Gratis online taxatie