Tweedehands cabrio kopen bij wijkopenautos.nl

Welke tweedehands cabrio ga jij kopen?

Een cabrio is het ultieme gevoel van vrijheid. Een open dak en de zon op je hoofd. Met een regenbui klap je het dak simpelweg in en rij jij alsnog als een baas rond. Maar zoveel keuze, dus welke cabrio ga jij kopen?

Cabrio

We denken het allemaal wel eens: Had ik maar een cabrio. Als jij de knoop hebt doorgehakt en er een wil kopen, is het nog de vraag welke het moet worden. Ben jij op zoek naar een kleine cabrio met hardtop of zoek jij een 4 persoons cabrio? In ieder geval kies je voor een cabrio occasion, want zo bespaar jij kosten. Mits je er een koopt op de juiste plek.

1. Welke cabrio kopen?

Weet jij al welke cabrio occasion jij wil kopen of weet je dat nog niet? We snappen dat de keuze moeilijk is. Daarom helpen wij je de keuze makkelijker te maken door je wat te vertellen over de auto's net open dak. Per auto verschilt er nogal wat, weet jij de verschillen?

Er zijn 4 verschillende soorten cabrio daken:

 • Met hardtop - Dit is een metalen schuifdak.
 • Met softtop - Dit is een schuifdak van stof.
 • Met roldak/schuifdak - Hier heb je slechts een opening boven je hoofd.
 • Met targa-dak - Bij een targa-dak wordt alleen het dak boven de bestuurder en de bijrijder verwijderd, de achterruit blijft vaak op zijn plaats.

Welk dak past bij jou?

De voor- en nadelen per soort dak:

Cabrio met hardtop

 • ✔  Door de hardtop is er minder kans op inbraak.
 • ✔  Vaak minder windgeruis dan een stoffen dak.
 • ✘  Het ingeklapte dak gaat ten koste van de bagageruimte.
 • ✘  Door de hardtop is het ‘cabrio gevoel’ minder groot.
 • ✘  Vaak minder zicht doordat de raamstijl verder doorloopt.

Cabrio met softtop

 • ✔  Met de softtop ervaar je het echte ‘cabrio gevoel’.
 • ✘  Het is beter om een cabrio met softtop niet te reinigen in de wasstraat.
 • ✘  Het is beter om niet te parkeren onder een boom of in de volle zon.
 • ✘  Pas op met een vuile of natte softtop, klap je deze in dan kunnen er lelijke plekken ontstaan.

Cabrio met roldak/schuifdak

 • ✔  De auto behoudt de stevigheid, omdat het dak nog aanwezig is en dat zorgt voor veiligheid.
 • ✘  Alleen het stukje dak boven je hoofd is open, een echt ‘cabrio gevoel’ zul je hier niet mee krijgen.

Cabrio met targa-dak

 • ✔  Alle voordelen van een open auto, maar toch het comfort van een gesloten auto.
 • ✘  De achterruit blijft staan, dit kan een nadeel zijn.

Weeg alle voordelen en nadelen tegen elkaar af en maak zo een keuze waar je geen spijt van gaat krijgen!

Meer lezen over de onderhoud en het reinigen van het cabriodak? Lees dan ons artikel Cabriodak reinigen.

2. Wat is de beste cabrio occasion?

Heb jij nog niet gekeken welke auto bij jou past? Of welk merk je interessant lijkt? Je weet in ieder geval welke verschillende soorten er zijn en je hebt vast ook bepaald welk soort dak jij het fijnst vindt. Wij helpen je in ieder geval door je wat interessante opties te bieden. wijkopenautos.nl heeft een lijst gemaakt met de leukste merken en de beste cabrio's.

Een van de auto’s die in het rijtje thuishoort is een model van Fiat, namelijk: de Fiat 500 cabrio. Deze auto is de favoriet van vele doordat het de perfecte stadsauto is. Deze kleine cabrio richt zich qua prijs helemaal op mensen die niet al te veel geld willen uitgeven en toch willen genieten van een open auto.

Een cabrio van BMW is onder de liefhebbers zeer populair. Voor een leuke prijs kun je een tweedehands BMW 318 cabrio of een BMW Z4 Roadster op de kop tikken. De BMW 318 en BMW Z4 Roadster zijn beide sportieve wagens met een softtop.

De Mercedes E-klasse cabrio is een perfecte auto voor wie een luxueuze cabrio occasion wil. Ook de C-klasse biedt een prachtige 4 persoons cabrio met softtop dat opgevouwen wordt in de kofferbak. En wist je dat de cabrio’s van Mercedes een leuk snufje hebben, namelijk: Airscarf? Tijdens het rijden wordt je nek verwarmt met een heerlijk warme lucht stroom!

Vaak geziene cabrio's zijn de Peugeot 206 CC en 207 CC. Beide zijn uitgerust met een hardtop en bieden plaats aan 2 volwassenen. De achterbank is wat klein, daarom is het niet aan te raden deze auto te kopen als je iets zoekt waar 4 personen in passen. Wel is deze aan te raden als je een goedkope cabrio zoekt.

De compacte MINI Cooper cabrio is een 4 persoons auto voorzien van een softtop. MINI is al jaren een populaire auto en de uitvoering met open dak steelt natuurlijk wederom alle harten. MINI heeft inmiddels al 6 verschillende modellen om uit te kiezen waaronder ook de Cooper S, Cooper D, Cooper SD en de MINI One cabrio.

3. Cabrio kopen bij wijkopenautos.nl

Wil jij een cabrio kopen? Hak dan nu de knoop door en bekijk snel het aanbod van wijkopenautos.nl. Wij hebben een groot aanbod van de beste tweedehands cabrio’s voor jou verzameld.

Wij hebben een transparant aankoopproces en de mooiste modellen voor jou zodat een cabrio kopen een geweldige ervaring wordt!

Naast de koop van een cabrio occasion ben jij ook welkom voor de verkoop hiervan, of de auto verkoop van elk ander model.