Een youngtimer kopen begint bij wijkopenautos.nl

Youngtimers te koop bij wijkopenautos.nl

Een youngtimer kopen kan een aantrekkelijke beslissing zijn. Het aantal youngtimers is sinds 2008 al meer dan verdubbeld, niet zonder reden! Er zijn tal van voordelen die het rijden in een youngtimer met zich mee brengt. Wil jij een youngtimer aanschaffen? Dan zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden zodat jij de beste youngtimer kunt kopen!

youngtimer kopen

Een youngtimer is niet altijd voordeliger dan een jonger exemplaar - althans, het maakt niet uit voor een particulier. Ben je een ondernemer? Dan kun je nadenken welke youngtimer kopen interessant is voor jou! Want wist je dat er veel fiscale voordelen aan een youngtimer kleven?

1. Wat is een youngtimer en wanneer is een auto een youngtimer?

Een auto is een youngtimer wanneer deze 15 jaar of ouder is. Om te kijken of jouw auto een youngtimer is wordt de eerste toelating gebruikt om de leeftijd te bepalen. Het maakt niet uit of de eerste toelating nationaal of internationaal is.

2. Wat zijn de voordelen van een youngtimer?

Een youngtimer heeft verschillende voordelen:

 • Een nieuwe auto heeft veel afschrijving - een youngtimer heeft al deze afschrijving al gehad. Je verliest dus aan het eind van de rit minder geld.
 • Een auto die 15 jaar geleden als premium merk de deur uit ging is nu hartstikke betaalbaar! Een youngtimer kopen betekent dus helemaal niet dat je moet rijden in een oude saaie auto! Een youngtimer kopen betekent rijden in je droomauto!
 • Een youngtimer voor zakelijk gebruik? De bijtelling op een youngtimer bij privé gebruik is hartstikke gunstig!

Lees meer over de voordelen van de youngtimer regeling.

3. De beste youngtimer met onze ‘Youngtimer kopen - tips’

Een youngtimer is een risico, maar in principe is het kopen van elke tweedehands auto een risico. Om de risico’s bij het kopen van een youngtimer zo klein mogelijk te houden zetten wij de volgende ‘Youngtimer kopen - tips’, voor je op een rij:

 • Koop een youngtimer bij een erkend bedrijf.
 • Koop een youngtimer waarvan de onderhoudshistorie bekend is.
 • Koop de beste youngtimer. Oftewel: een betrouwbaar merk - youngtimers van Volvo, Mercedes en BMW zijn populair en betrouwbaar.
 • Zelf geen kennis van youngtimers? Schakel een expert in die je kan adviseren.
 • Maak geen overhaaste beslissingen en neem alleen genoegen met het beste.
 • Wees realistisch! Een youngtimer die in 2003 heel duur was, zal nu ook veel kosten op het moment dat er onderdelen vervangen moeten worden.
 • Let op de brandstof! Een youngtimer die op diesel rijdt is waarschijnlijk niet de juiste keuze, dan mag je binnen no-time het centrum van de stad niet meer in!
 • Een youngtimer kopen in Duitsland is ook een goede tip. Waarom? Vaak hebben youngtimers uit Duitsland minder kilometers op de teller en zitten ze vol met opties, want je betaalt over de grens nu eenmaal minder voor een auto.

4. De beste youngtimer volgens rijdend Nederland

Het is verstandig om een youngtimer te kopen waarvan bekend is dat zij na 15 jaar op de weg nog steeds te vertrouwen zijn. Een auto die je nu voor een prikkie kunt kopen is natuurlijk fantastisch, maar een risico. Het is daarom totaal niet raar dat jij je afvraagt welke youngtimer je moet kopen.

Populaire youngtimers onder privé rijders zijn merken als Opel, Volkswagen en Peugeot. De beste youngtimer is dan ook een Opel Astra of Corsa, een Volkswagen Golf of Polo of de bekende Peugeot 206.

De beste youngtimer voor een ondernemer is vaak een Volvo youngtimer of een BMW of Mercedes. De Volvo V70 is een populair model en de BMW 3 en 5 serie doen het ook goed als youngtimer. De C en E-klasse van Mercedes zijn ook populaire youngtimers.

5. De beste youngtimer kopen bij wijkopenautos.nl

Ben jij op zoek naar de beste youngtimer? Neem dan een kijkje tussen de youngtimers van wijkopenautos.nl.

Bij ons kun je een betrouwbare youngtimer kopen voor een aantrekkelijke prijs. Je kunt bij wijkopenautos.nl zelfs een youngtimer uit Duitsland kopen!

Voordelen van een youngtimer kopen bij wijkopenautos.nl

 • Transparant verkoopproces
 • Eerlijke prijzen
 • Betrouwbare voertuigen
 • Groot assortiment
 • Specialist in youngtimer verkoop
 • Naast verkoop is ook auto verkoop mogelijk

Een youngtimer kopen? Kies dan voor wijkopeautos.nl als jouw partner voor een soepele youngtimer koop!