5 manieren waarop car sharing je leven verandert

Als je overweegt om je auto weg te doen om gebruik te maken van car sharing dan vind je hier 5 waardevolle redenen om dit te doen.

15.01.2018

Car Sharing
Gratis online taxatie

Meer dan 60 jaar geleden kwam het concept van car sharing tot stand in Zwitserland. Het idee had decennia nodig om volwassen te worden en in 1987 kwam het eerste bedrijf tot stand die professionele car sharing als service aanbood, zoals we die vandaag de dag kennen. Als je nadenkt over een service om een auto te huren voor korte periodes dan weet je dat dit een interessant onderwerp is. Denk je eraan om je auto te verkopen en terug te vallen op car sharing? Nog niet voldoende redenen gevonden om dit wel te doen? Laat het duidelijk worden met de onderstaande redenen.

1. Je realiseert je hoeveel je jouw auto werkelijk gebruikt

De gemiddelde tijd dat een auto in de stad wordt gebruikt is 8 dagen per jaar. Wanneer je je bedenkt hoe lang je erover doet om op je werk te komen en hoe lang je auto vervolgens stilstaat op de parkeerplaats dan is te concluderen dat de auto 80% van de tijd niets doet. Je zult erover denken om je auto te verkopen en het geld voor iets beters te gebruiken. Met car sharing kun je wel zien hoeveel jij je auto gebruikt.

2. Je komt af van vaste lasten die niet goed zijn voor je portemonnee

Elke auto heeft bepaalde vaste lasten waar je niet vanaf komt, zoals verzekeringen, wegenbelasting en onderhoud en reparaties. Aan het eind van de dag geef je veel geld uit aan iets dat je niet zoveel gebruikt. Met car sharing betaal je alleen voor de rit zelf. Des te sneller jij je auto verkoopt, des te meer geld je bespaart.

3. Je hoeft geen tijd te verspillen aan parkeren

Iedereen weet wat een gedoe het parkeren van je auto kan zijn, helemaal in een grote stad. Wanneer je gebruik maakt van car sharing dan weet je van tevoren dat er een plek beschikbaar zal zijn voor de auto. Dit bespaart niet alleen brandstof wat goed is voor het milieu, maar ook veel van je kostbare tijd.

4. Je voorkomt het kopen van een tweede familie auto

Zeker wanneer je een familie hebt is het lastig om flexibel te zijn zonder een tweede auto te kopen. Aan het eind van de dag zal de prijs die je familie betaalt voor car sharing nog niet de helft zijn van de waarde van twee auto’s (onderhoud, benzine etc.). Je kunt je geld in iets anders investeren of overwegen om je huidige auto te verkopen.

5. Je kunt iedere dag een andere auto hebben

Met car sharing heb je veel keuze als het gaat om het voertuig. Maak gebruik van een verhuiswagen op de dag dat je moet verhuizen, maar ga voor een kleine milieuvriendelijke hybride om de boodschappen te doen. Een dagtrip maken? Ga dan voor een cabriolet. Is dit het geval, verkoop dan je huidige auto en geniet van de diversiteit. Altijd.

Stop voor een tijdje na het lezen van deze redenen en laat het bezinken. Je auto verkopen is niet altijd een simpele beslissing, maar sommige dingen kunnen je helpen om de sprong te maken. Je kunt beginnen met te controleren hoeveel je krijgt voor je huidige auto. Ben je blij met het bedrag, volg dan de stappen om te verkopen.