7 Redenen waarom het lastig is om je auto op te geven

Vraag jij je af waarom het zo lastig is om je auto weg te doen? Hier vind je 7 redenen die je weerhouden van het verkopen van je auto.

12.11.2017

Selfie im Auto
Gratis online taxatie

De gedachte om een nieuwe auto te kopen komt vaak vanzelf, maar men denkt er niet aan wat ons weerhoudt om de huidige auto te verkopen. Hier ontdek je 7 argumenten die het moeilijk maken om gedag te zeggen tegen je oude auto.

1. Je denkt dat het is alsof jij je comfortzone verlaat

Na verloop van tijd ontwikkel je een comfortabel gevoel met je auto. Afscheid nemen van je auto kan aanvoelen alsof je uit je comfortzone stapt en misschien ben je bang dat je niet makkelijk een andere auto tegenkomt die je hetzelfde gevoel geeft. Als je zorgt dat je niet te gehecht aan de auto raakt dan zal het lukken om er een nieuwe eigenaar voor te vinden.

2. Je hebt er teveel herinneringen in zitten

Hoe langer je een auto hebt hoe groter de kans is dat je er veel mooie herinneringen in hebt. De herinneringen verdwijnen niet als jij je auto verkoopt en je kunt altijd nieuwe herinneringen maken in een nieuwe auto.

teveel herinneringen

3. Je denkt niet te wennen aan een automaat

Het is heel begrijpelijk dat je er gewend aan bent geraakt. Maar houd in gedachten dat een automatische versnellingsbak zich beter aanpast, soepeler werkt en minder onderhoud nodig heeft dan een handmatige versnellingsbak. Je zult je er snel aan aanpassen!

4. Je denkt bureaucratisch

bureaucratie

Je auto verkopen kan een behoorlijke hoofdpijn veroorzaken, omdat jij je met zoveel dingen bezig moet houden. Zou het niet fijn zijn als jij alleen achterover hoeft te zitten en het verkoopproces voor jou wordt gedaan? Gelukkig zijn er bedrijven, zoals Wijkopenautos.nl die dit voor je doen zonder dat jij hoeft te onderhandelen bij een autodealer of bij inruilen.

5. Je denkt dat niemand is geïnteresseerd om je oude auto te stelen

Ben jij er bang voor dat je een nieuwe auto koopt en deze makkelijk gestolen wordt? Oudere auto’s zijn makkelijker uit elkaar te halen dan moderne nieuwe auto’s. Dit maakt het aantrekkelijk voor mensen die geld willen verdienen door auto-onderdelen te verkopen. Je oude auto is ook geld waard. Check hier hoeveel deze waard kan zijn.

6. Je denkt dat je niet genoeg geld hebt om een nieuwe auto te kopen

Denk je dat je niet genoeg geld hebt om een nieuwe auto te kopen? Je kunt altijd een goed en goedkoop model vinden of een tweedehands auto kopen die beter voldoet aan jouw behoeften. Een gedeelte van de kosten dek je door je oude auto te verkopen. Begin met je auto te taxeren om een idee te krijgen hoeveel de auto opbrengt.

7. Je wilt geen geld uitgeven aan een nieuwe auto

Denk je dat jij je geld beter aan iets anders uit moet geven? Stel jezelf deze vraag: wil ik deze auto echt houden? Als het antwoord nee is dan moet je de auto absoluut verkopen. Je kunt daarna meteen beginnen met sparen voor andere dingen.

Je kunt altijd een excuus vinden om iets niet te doen, zoals je huidige auto te verkopen. Desondanks rechtvaardigen deze redenen lang niet altijd de beslissing. Er zijn ook argumenten om het wel te doen. Begin met het online en gratis taxeren van je auto.