Verspil geen tijd tijdens je autoverzekering afsluiten!

In Nederland geldt een verzekeringsplicht. Na aankoop van een auto moet deze verzekerd zijn als hij op de openbare weg staat en als je erin wilt rijden. Een autoverzekering afsluiten is verplicht en bij verzuim heb je kans op een boete. Daarnaast is het ook ontzettend gevaarlijk.

Autoverzekering afsluiten

Een makkelijke manier is een autoverzekering online afsluiten. Een verzekering kun je al met 15 minuten geregeld hebben. Maar nog gemakkelijker is de auto verzekeren als je de auto op jouw naam laat zetten. Lees hier wat je nodig hebt voor een autoverzekering en hoe je snel een goedkope autoverzekering kunt afsluiten.

Gratis online taxatie

1. Hoe een goedkope autoverzekering afsluiten

Wat kost een autoverzekering per maandHet vergt goed onderzoek als je een goedkope autoverzekering afsluiten wilt. Bekijk verschillende aanbieders online en beslis welke dekking jij nodig hebt voor jouw auto. Sommige verzekeringen vragen minder premie, maar daar tegenover staat een hoger eigen risico.

Autoverzekering online afsluiten

Manieren om een autoverzekering af te sluiten zijn: Online, telefonisch of je kunt langs bij de verzekeringsmaatschappij. Een manier om snel en gemakkelijk je autoverzekering af te sluiten is online.

Binnen 15 minuten kun je jouw autoverzekering online afsluiten. Zorg dat je alle documenten bij de hand hebt om het proces zo snel mogelijk te laten verlopen. Een autoverzekering online aanvragen kan een goede oplossing zijn als je de wagen nog niet voor aankoop hebt verzekerd.

Autoverzekering afsluiten via de telefoon

Ook via de telefoon is het mogelijk om een autoverzekering af te sluiten. Heb jij alle documenten gereed? Dan is een belletje van 15 minuten met de verzekeringsmaatschappij genoeg om een verzekering aan te vragen.

Autoverzekering direct afsluiten - Direct de weg op?

Bij het online afsluiten van een autoverzekering, mag je soms direct de weg op. De bevestiging die je na het auto verzekeren krijgt (via de e-mail), heb je nodig om aan de politie te laten zien bij controle. Maar er zijn uitzonderingen.

In sommige gevallen duurt het langer voordat jouw aanvraag wordt geaccepteerd. Een verzekeraar geeft in zulke gevallen vaak een tijdelijke dekking. Dit werkt bij elke verzekering anders, lees goed de voorwaarden door.

Autoverzekering op naam partner

Je kunt kosten besparen op een autoverzekering door de wagen te verzekeren op de naam van een partner. Soms is het goedkoper om dit te doen als een van partners een hoog aantal schadevrije jaren heeft. De premie hierdoor blijft hierdoor laag. Een goedkope autoverzekering afsluiten op deze manier is alleen mogelijk als jullie beide op hetzelfde adres ingeschreven staan.

2. Wat heb je nodig voor een autoverzekering

Wat heb je nodig voor autoverzekering afsluiten

Bij het afsluiten van een autoverzekering is het belangrijk dat je de juiste documenten hebt en geen fouten maakt bij het doorgeven van informatie. Wat heb je nodig om een auto te verzekeren lees je hier:

  • Meldcode: Deze code zijn de laatste vier cijfers van je chassisnummer. Ook is deze code te vinden op het tenaamstellingsverslag en de kentekencard.
  • NAW-gegevens: Naam, adres en woonplaats
  • Kenteken
  • Verzekeringsvorm: Neem jij WA, WA Casco of All risk?
  • Schadevrije jaren: Veel schadevrije jaren geven korting op de premie.
  • Kilometers: Vaak wil een verzekeraar ook het aantal kilometers weten dat je jaarlijks rijdt.

Acceptatievragen

Een autoverzekering afsluiten kan niet zonder de verplichte 'acceptatievragen'. Deze vragen moet je naar waarheid beantwoorden en zijn zeer belangrijk voor de verzekeringsmaatschappij.

Vragen die aan bod komen kunnen betrekking hebben op jouw schadeverleden, voormalige rijontzeggingen of andere strafrechtelijke geschiedenis. Ook je betalingsgeschiedenis komt aan bod en willen ze vaak weten of je lichamelijke gebreken hebt.

3. De juiste autoverzekering afsluiten

Een autoverzekering afsluiten is zo gebeurd, maar wij raden aan om toch al voor de koop een verzekering af te sluiten. Mocht je niet direct geaccepteerd worden en geen tijdelijke dekking krijgen, kun je bij het tijdig regelen van een verzekering toch nog direct naar huis rijden.

Bij op tijd uitzoeken welke verzekering bij jou past, kom je ook niet voor verassingen te staan en zit je niet aan een verzekering vast die niet volledig bij je past! Met geduld en goed zoeken kun je zeker een goedkope autoverzekering afsluiten.

Laat je auto nu taxeren:
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet