Waarom een zakelijke autoverzekering?

Jouw werknemers stuur je alleen veilig de weg op met de juiste zakelijke autoverzekering. Lees hier welke voordelen er zijn te halen als je een bedrijfswagen verzekeren wilt.

Zakelijke autoverzekering

Bij het in gebruik nemen een zakelijke auto is een particuliere autoverzekering niet dekkend. Een particuliere autoverzekering is gericht op normaal gebruik. Zakelijke auto’s of bedrijfswagens worden vaak veel intensiever gebruikt en dienen daar ook naar verzekerd te worden. Daarom is er een zakelijke autoverzekering in het leven geroepen.

Gratis online taxatie

1. Bedrijfsauto verzekeren

Met soms veel wisselende bestuurders, een hoop kilometers en veel ritten, is het belangrijk dat een zakelijke autoverzekering correct afgesloten wordt. De inzittende moeten goed beveiligd zijn en voorbereid op het ergste. Maar hoe krijg je de goedkoopste zakelijke autoverzekering?

De goedkoopste zakelijke autoverzekering

Er zijn een aantal manieren om een zakelijke autoverzekering zo goedkoop mogelijk te houden. Bij het zakelijk gebruiken van een bedrijfsauto komen een aantal belastingvoordelen:

  • Vrijstelling BPM: Bij een zakelijke autoverzekering kun je aangeven dat je de BPM wilt verrekenen. Bij een bedrijfsauto verzekeren betaal je op deze manier minder premie.
  • BTW aftrek: Je kunt de BTW aftrekken van je zakelijke auto en deze laten verrekenen. De cataloguswaarde is hierdoor lager en dit zorgt voor een lagere premie.
  • Lager tarief wegenbelasting

Wat is een collectieve autoverzekering?

Heb je meer dan 5 bedrijfswagens? Een collectieve autoverzekering kan dan geld besparen. In dit geval worden er met de verzekeringsmaatschappij afspraken gemaakt over de voorwaarden van een bedrijfsautoverzekering voor meerdere auto's tegelijk.

In sommige gevallen kun je ook privé auto's meeverzekeren bij een collectieve autoverzekering. Wel zo voordelig!

2. Zakelijke autoverzekering regelen

Zakelijke autoverzekering regelen

Een zakelijke auto verzekeren kan zowel als bedrijf zijnde in een collectieve vorm, net zoals een ZZP’er dit kan regelen voor het gebruik van een enkele auto.

Zakelijke autoverzekering voor bedrijven

Voor elke auto een passende verzekering. Een bedrijf kan dit regelen met een collectieve autoverzekering. Hierin wordt opgenomen welk soort voertuig het is en wat de risico’s zijn, zo is het hele wagenpark goed verzekerd.

Zakelijke autoverzekering ZZP

Werk je voor jezelf dan heb je een zakelijke autoverzekering ZZP nodig. De hoogte van de premie van jouw zakelijke autoverzekering wordt bepaald aan de hand van de volgende factoren:

  • Soort voertuig: Verzeker bijvoorbeeld je een bestelbus of personenauto?
  • Risico: Is er een verhoogd risico in de branche waar je actief bent?
  • Brancheorganisatie: Heb je een lidmaatschap bij een brancheorganisatie?

Daarnaast bieden veel maatschappijen voordeelpakketten aan voor een zakelijke autoverzekering ZZP. Bij deze pakketten combineer je voordelig verschillende verzekeringen.

3. Zakelijke auto ook privé gebruiken

Een zakelijke auto kan ook deels privé gebruikt worden. Jouw verzekeraar dient hiervan wel op de hoogte te zijn. Als de wagen ook privé gebruikt wordt dient er bijtelling betaalt te worden.

Gebruik je de auto helemaal niet privé? Dan moet je een ‘verklaring geen privégebruik auto’ te tekenen. Naast deze verklaring is het dan ook belangrijk om een rittenadministratie bij te houden.

Bijtelling en jouw zakelijke autoverzekering

De bijtelling die je moet betalen als je ook privé kilometers maakt met jouw bedrijfswagen, hoef je pas te betalen als je meer dan 500 km maakt. Ook moet je de BTW verrekenen als je de bedrijfsauto privé wilt gebruiken. Deze BTW betaal je over het werkelijke privégebruik. Belangrijk is goed je rittenadministratie bij te houden of je betaalt een vast aantal procent.

Ook als je en bedrijfsauto verzekeren wil, neem de tijd en haast niet. Er valt genoeg te besparen op jouw zakelijke autoverzekering als je eerst vergelijkt voor je een contract afsluit.

Laat je auto nu taxeren:
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet