Op zoek naar een goedkope autoverzekering?

Het hebben van een autoverzekering is verplicht. We gaan allemaal op zoek naar een goedkope autoverzekering, want autorijden is al duur genoeg.

Goedkope autoverzekering

1. Waarom een goedkope autoverzekering?

Maandelijks zijn we een hoop kwijt voor autorijden. Vanwege deze reden willen we allemaal de goedkoopste autoverzekering van Nederland. Is de goedkoopste autoverzekering ook de beste keuze en hoe krijgen we deze?

Gratis online taxatie

Een goedkope autoverzekering hangt af van een aantal factoren. Daarnaast is de goedkoopste autoverzekering niet altijd de beste keuze bij elke auto.

Hoe houd je een autoverzekering goedkoop?

Bij een autoverzekering betaal je premie, deze betaal je maandelijks of jaarlijks. Naast deze premie is het mogelijk dat er een deel eigen risico is.

LET OP: Een goedkope autoverzekering heeft vaak een hoger eigen risico.

Een goedkope autoverzekering krijg je door goed onderzoek te doen en niet direct de eerste verzekering af te sluiten. Maar je krijgt dit vooral als je een autoverzekering kiest die echt bij jouw auto past. De goedkoopste autoverzekering is niet altijd de beste.

2. Hoe kun jij je auto goedkoop verzekeren?

Hoe een goedkope autoverzekering afsluiten

Een auto moet minimaal WA-verzekerd zijn. Bij een WA-verzekering ben je slechts verzekerd tegen schade die jij aanbrengt bij een ander. Je kunt denken: Dat is de goedkoopste autoverzekering! Die wil ik!

De goedkoopste WA-autoverzekering is leuk, maar daarmee ben jij niet verzekerd tegen alle mogelijke schades. Een ongeluk zit in een klein hoekje dus de goedkoopste autoverzekering WA is niet in alle gevallen aan te raden.

Rijd jij in een dure sportwagen? De goedkoopste autoverzekering is WA, maar deze is niet aan te raden voor een sportwagen. Bij het raken van een paaltje moet je zelf betalen. Dan kun je beter wat meer betalen voor een verzekering.

Een tweedehands auto gekocht? Vaak is een WA-verzekering genoeg voor auto’s van 10 jaar of ouder. Maar ga natuurlijk niet alleen uit van de leeftijd.

Let op de volgende punten bij het kiezen van een goedkope autoverzekering:

  • Waarde van je auto: De waarde van een auto hangt niet altijd samen met de leeftijd. Een auto van ouder dan 10 jaar kan nog makkelijk een hoge waarde hebben.
  • Een gefinancierde auto: Heb jij jouw auto gefinancierd? In sommige gevallen verplicht de kredietstrekker jou om je auto All-risk te verzekeren. Is dat niet het geval, dan is het soms alsnog interessant om een All-risk verzekering af te sluiten. Minder goedkoop, maar je hebt een lager financieel risico omdat je het geld voor jouw auto hebt geleend.
  • Schadevrije jaren: Veel schadevrije jaren betekent een lagere premie. Soms is de premie die je betaalt voor een WA+ of All risk niet eens veel hoger dan een WA als je veel schadevrije jaren hebt.

TIP: Soms is het interessant om je eigen risico te verhogen om zo de goedkoopste autoverzekering te krijgen.

3. Wat beïnvloedt de hoogte van jouw autoverzekering?

Naast de waarde van jouw auto en welke eisen jij stelt aan de dekking zijn er meer factoren die beïnvloeden of jij een voordelige autoverzekering af kunt sluiten.

Welke auto is goedkoop in verzekering?

Jij wilt je auto goedkoop verzekeren: We hebben al uitgelegd dat de waarde en leeftijd van een auto belangrijk zijn. Maar wist je ook dat de auto zelf een grote factor speelt in de hoogte van jouw autoverzekering?

Wil jij een goedkope autoverzekering voor een snelle wagen? Dat wordt lastig. Vaak gaat je premie omhoog gaat als je een auto hebt met een hoog aantal PK’s. Voor verzekeraars zijn snelle auto’s een risico en sommige verzekeraars sluiten snelle bolides zelfs uit.

Daarnaast zit er bij snelle wagens vaak een leeftijdsgrens aan verbonden. Zit jij onder deze leeftijdsgrens, maar wil jij toch een auto verzekeren met een hoge PK? Reken dan maar op een hogere premie.

Privé situatie

Een verzekeraar kan ook meer premie vragen op basis van postcode. Zij kunnen namelijk zien hoe hoog het risico is in bepaalde gemeenten op het rijden van schade. Zo is het risico in de stad hoger dan op het platteland en telt het ook mee of je in een ‘veiligere’ buurt woont of in een buurt waar veel wordt gestolen of vandalisme is.

Leeftijd speelt vaak ook een rol. Jonge bestuurders maken meer ongelukken dan ervaren rijders. Hierdoor is de premie voor jonge mensen vaak hoger. Maar niet alleen jonge mensen, bij sommige verzekeraars is de premie ook hoger als je boven een bepaalde leeftijd komt.

Aanvullende opties

Je krijgt niet de goedkoopste autoverzekering als je veel aanvullende opties neemt. Deze kunnen interessant klinken, maar voor sommige dingen ben je al verzekerd. Vaak kun je kiezen voor: pechhulp, een inzittendenverzekering of rechtshulp.

Controleer bij jouw andere verzekeringen waarvoor je bent verzekerd en zorg dat je niet dubbel betaald voor verzekeringen.

Wil jij de goedkoopste autoverzekering van nederland? Zorg dan dat je rekening houdt met de bovengenoemde factoren. En hou er rekening mee dat: De goedkoopste autoverzekering is niet altijd de beste! Kies waar jij profijt van hebt zodat je op lange termijn goedkoop uit bent!

Veel succes met het vinden van een goedkope autoverzekering!

Laat je auto nu taxeren:
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet