Een autoverzekering voor jongeren? Gebruik onze tips!

Een autoverzekering jongeren kost meer dan een normale autoverzekering. Hoe komt het dat je als jeugdige bestuurder meer premie en/of eigen risico betaalt?

Autoverzekering jongeren

Net je rijbewijs en eerste auto: Dan is het nu tijd voor een goede verzekering. Een autoverzekering voor jongeren kost doorgaans meer omdat jongeren en studenten binnen de risicogroep vallen. Wat dat is en hoe jij een goedkope autoverzekering jongeren afsluit lees je hier.

Gratis online taxatie

1. Goedkope autoverzekering jongeren door te vergelijken

Als je als student of jongere een autoverzekering wilt afsluiten, kom je een aantal obstakels tegen. Als je begint met goed onderzoek dan kom je erachter dat niet elke verzekeraar alle leeftijden accepteert.

Daarnaast betalen jongeren vaak meer premietoeslag (denk aan: soms wel 4 keer meer premie). Wat ook zorgt voor hogere kosten is een auto met veel PK.

Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen val je in de risicogroep tot en met je 24e.

Een autoverzekering jongeren of een goedkope autoverzekering student krijg je door goed te vergelijken. De premie kan namelijk per verzekeringsmaatschappij sterk verschillen.

Doe je voordeel en vraag bij meerdere maatschappijen een berekening. Voor een 18-jarige kan het verschil tussen de goedkoopste en de duurste autoverzekering jongeren oplopen tot wel €2.000 per jaar.

Welke jongeren autoverzekering past bij jou?

Over het algemeen maken jongeren meer ongelukken. Dat verschilt natuurlijk sterk per persoon, maar dat neemt niet weg dat iemand die nieuw op de weg is minder ervaring heeft. Neem dus een verzekering die alles dekt dat voor jou belangrijk is.

Een WA verzekering dekt alleen schade die je maakt aan andere voertuigen en bij een WA Casco ben je beter beschermt. Zo ben je bij WA Casco ook gedekt tegen ruitschades, diefstal en storm- en brandschade en All risk geeft je een volledige bescherming. Bij All risk ben je ook beschermt tegen schade aan je eigen voertuig (mits het een ongeluk is) en vandalisme.

Autoverzekering op naam ouders

Begrijpelijk! Je vindt dat een autoverzekering wel erg duur wordt op deze manier. Een oplossing is om een autoverzekering af te sluiten op de naam van een van de ouders. Hier zitten wel een aantal eisen aan. Zo is het een eis dat je bij je ouders woont.

Een autoverzekering op de naam van je ouders heeft ook nadelen. Zo bouw je zelf geen schadevrije jaren op. En maak jij een ongeluk waarbij jij de schade moet claimen? Dan zal je ma of pa meer premie moeten betalen voor alle auto's verzekerd op zijn of haar naam. Ook niet ideaal!

2. Tips voor een goedkope autoverzekering jongeren

Tips goedkope autoverzekering jongeren

Op zoek naar een goede verzekering? Hou de volgende tips van wijkopenautos.nl voor een goedkope autoverzekering jongeren nog even in de gaten:

  • Vergelijk: Veel jongeren kiezen dezelfde verzekeraar als hun ouders. Er bestaat een grote kans dat er een andere verzekeraar is die een lagere premie heeft voor jongeren.
  • Vergelijk online: Er zijn verzekerings websites waar je gemakkelijk verschillende verzekeraars met elkaar vergelijkt.
  • Auto op eigen naam: Het is slim om te beginnen met het sparen van schadevrije jaren op je eigen naam. Vaak is er meer geld voor een auto als je ouder bent, een duurdere auto kost meer premie. Heb jij al schadevrije jaren opgebouwd? Dan krijg je een goede korting.
  • Rijstijl Polis/ rijgedragverzekering: Sommige verzekeraars bieden een rijstijl polis. Via een app of apparaatje wordt jouw rijstijl vastgelegd. Bij veilig rijgedrag kun je 10 tot 35% korting krijgen.
  • Eigen risico: Verhoog je het eigen risico, dan gaat de premie omlaag. Maar hou er wel rekening mee: Bij een ongeval betaal je eerst uit je eigen portemonnee.
  • Kilometers: Het aantal kilometers dat je rijdt verhoogt je premie. Rij jij minder kilometers? Dan gaat je premie omlaag.
  • Soort auto: Heb jij die dure auto écht nodig? Of is een betaalbare occasion misschien beter als eerste auto? Een dure auto is natuurlijk ook duurder in verzekeren.
  • Betaal jaarlijks: Vaak bespaar je geld als je jouw autoverzekering jaarlijks betaalt in plaats van maandelijks.

Vergelijk goed en krijg zo de goedkoopste autoverzekering voor jongeren. Autorijden is al duur genoeg en zo hou jij nog lekker een zakcentje over voor een roadtrip met je vrienden! Succes met het vinden van een geschikte autoverzekering jongeren en het vinden van een leuke eerste auto!

Laat je auto nu taxeren:
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet