Vergelijk autoverzekeringen voor de beste prijs

Verzekeringsmaatschappijen hanteren hun eigen eisen en bepalen ook zelf de premie. Vanwege deze reden kunnen kosten sterk verschillen per verzekeraar. Goed je autoverzekering vergelijken met andere aanbieders kan zorgen voor de goedkoopste verzekering.

Autoverzekering vergelijken

1. Waar en hoe een autoverzekering vergelijken?

Veel mensen vergeten autoverzekeringen te vergelijken en zij zijn bang dat vergelijken veel tijd kost, dit is echter niet het geval. Zij gaan voor gemak en kiezen voor de verzekeraar waar bijvoorbeeld ook hun partner of ouders zitten of voor de verzekeraar waar zij al hun andere verzekeringen hebben lopen.

Gratis online taxatie

Makkelijk en soms kan collectief verzekeren een korting opleveren. Maar de grootste korting krijg je door autoverzekering vergelijken.

Beslis eerst welke autoverzekering bij jouw auto past. Het is belangrijker om goed verzekerd te zijn dan onderverzekerd te zijn. Heb jij een verzekering uitgezocht slechts op basis van de prijs, kan het zomaar zijn dat je hoge kosten gaat betalen zodra je een ongeluk maakt. In verhouding zal dit dan zorgen voor meer kosten dan een goede dekking. Nadat je weet of WA, WA Casco of All risk bij je past begin je met online autoverzekering vergelijken.

Autoverzekering vergelijken op basis van reviews

Kies de beste autoverzekeringen met de voorwaarden waarin jij je kunt vinden. Online zijn er veel autoverzekering vergelijkingssites. Maar zorg dat je niet alleen kijkt naar de kosten en de voorwaarden. Kijk vooral wat andere klanten vinden. Ga naar de website van de Consumentenbond of Radar en kijk wat mensen aanbevelen op basis van prijs en kwaliteit.

2. Stop niet met het vergelijken van je autoverzekering

Het komt veel voor dat verzekeraars hun prijzen aanpassen. Over een jaar kun jij dus teveel geld betalen voor een autoverzekering omdat je bent gestopt met vergelijken. Wij raden aan om elke paar maanden een vergelijking te doen om zo de laagste premie te houden.

Een voorbeeld: Voor verzekeraar A val jij tot je 24e in de risicogroep. Tot deze leeftijd betaal jij extra premie. Voor verzekeraar B val jij tot je 30e in de risicogroep. Dan kan de premie die je betaalt tot en met jouw 24e levensjaar bij verzekeraar B goedkoper zijn dan bij verzekeraar A. Toch is het vaak handig om de overstap te maken, want eenmaal uit de risicogroep gaat jouw premie aanzienlijk omlaag. Autoverzekeringen vergelijken geeft jou de goedkoopste premie.

Ook als je een nieuwe auto aanschaft is het verstandig om te kijken of deze bij een andere verzekeraar voor een lagere premie verzekerd kan worden.

Tips autoverzekering vergelijken

Maak gebruik van online vergelijkingssites en de volgende tips:

  • Vergelijk de autoverzekeringen al voordat je de auto hebt aangeschaft. Misschien kom je erachter dat deze auto erg duur is in verzekeren en wil jij dat geld maandelijks niet kwijt.
  • Vergelijk zowel bekende, grote aanbieders als kleinere. Veel kleine, onbekende maatschappijen hebben aantrekkelijke voorwaarden.
  • Neem de tijd voor het autoverzekering vergelijken.

De goedkoopste autoverzekering krijg je door genoeg tijd te stoppen in een goede vergelijking.

Laat je auto nu taxeren:
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet