Handig, zo'n tijdelijke autoverzekering. Maar waarvoor?

Auto importeren of exporteren? Of ga jij op een roadtrip en heb jij zo'n leuke vintage Volkswagen bus gekocht? Zorg dat je altijd goed verzekerd op weg gaat met een tijdelijke autoverzekering!

Tijdelijke autoverzekering vakantie

Rij je onverzekerd rond heeft dit grote risico's. Niet alleen kan de RDW en de politie jou een boete geven. Ook heb je grote problemen als je een ongeval veroorzaakt met een onverzekerd voertuig. Dit is vervelend en een nieuwe aanvraag voor een autoverzekering kan hierdoor geweigerd worden. Onverzekerd rondrijden? Niet doen dus, zelfs niet voor 1 dag! Lees hier hoe je een tijdelijke autoverzekering regelt.

Gratis online taxatie

1. Waarom heb je een tijdelijke autoverzekering nodig?

Het is verplicht om verzekerd rond te rijden. Soms komt het voor dat je tijdelijk geen verzekering hebt. Toch moet dit. Hoe krijg je een tijdelijke autoverzekering en vanwege welke redenen kun je er een nodig hebben?

Redenen voor een tijdelijke autoverzekering:

  • Autoverzekering buitenland/vakantie
  • Kortlopende autoverzekering import/export
  • Tijdelijke autoverzekering bij wissel van verzekeraar

2. Tijdelijke autoverzekering buitenland/vakantie

Wat kost een autoverzekering per maandKorte vakantie of trip naar het buitenland, maar geen verzekering voor de auto die je gaat gebruiken? Je kunt een kortlopende verzekering afsluiten bij bijna elke verzekeraar. Verzekeringen zijn tegenwoordig bijna overal dagelijks op te zeggen. Een tijdelijke autoverzekering vakantie of buitenland is dus gemakkelijk te regelen en op te zeggen.

Zo'n kortlopende autoverzekering kun je soms ook afsluiten voor een dag of 15 en is op basis van een WA-verzekering. Controleer wel altijd goed in welke landen de tijdelijke autoverzekering geldig is.

3. Kortlopende autoverzekering import/export

Kortlopende autoverzekering import/exportDroomauto op het oog, maar staat deze in het buitenland? Dan kun je een import auto verzekeren voor een dag als je hier op de Nederlandse wegen wil rijden.

Voordat de auto écht de weg op mag moet je deze laten keuren bij de RDW: Een auto die nog niet gekeurd is door de RDW, kan geen autoverzekering afsluiten. Bij de RDW kun je dan een eendagskenteken aanvragen voor de keuringsdag bij de RDW. Je kunt ook bij sommige verzekeringen je auto laten verzekeren voor deze dagen: Een autoverzekering voor 1 dag. Nadat alles is geregeld bij de RDW, kun je direct zorgen voor een volledige autoverzekering.

4. Tijdelijke autoverzekering bij wissel van verzekeraar

Tijdelijke autoverzekering bij wissel van verzekeraarEr kan een reden zijn dat je van verzekeraar wilt wisselen. Meestal wordt een aanvraag direct geaccepteerd, maar in enkele gevallen kan dit een paar dagen duren. In veel gevallen biedt de verzekeraar een tijdelijke dekking aan tot jouw aanvraag is goedgekeurd. Omdat je hier niet altijd van uit kunt gaan is het verstandig om de voorwaarden van de verzekeraar goed door te lezen.

Is jouw verzekering direct geaccepteerd? Mooi. Je hebt alleen de groene kaart nog niet binnen. Dat betekent niet dat jij niet de weg op mag. De bevestiging die de verzekeringsmaatschappij je via de e-mail toestuurt kun je aan de politie laten zien bij controle.

Laat je auto nu taxeren:
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet