Een auto lening voor jouw wagen

Niet het volledige bedrag beschikbaar, maar wel op zoek naar een nieuwe auto? Dan kun je altijd nog een auto kopen met lening om zo te betalen voor die nieuwe bak.

Geld lenen voor auto

Niet iedereen vindt geld lenen voor een auto verstandig. Gelukkig zijn er naast geld lenen ook nog andere manieren om aan geld te komen voor jouw nieuwe auto.

Gratis online taxatie

In dit artikel van wijkopenautos.nl nemen we de verschillende opties met je door en kijk jij of je een auto lening afsluit of dat je op een andere manier geld leent voor je auto. Voordat je een nieuwe auto koopt zorg je natuurlijk dat je oude auto is verkocht, daarvoor kom je naar wijkopenautos.nl. Wij helpen je met een gratis taxatie en hulp bij de verkoop veilig op weg.

1. Waarom een auto lening?

Veel mensen hebben niet direct budget vrij om een nieuwe auto te kopen. Een voor de hand liggende optie voor velen is het afsluiten van een autolening. Auto rijden komt hierdoor voor veel mensen een stuk dichterbij.

Maar dan rijst voor veel mensen de vraag: ‘Hoe kan ik geld lenen voor een auto?’. Het antwoord op deze vraag is simpel, er zijn verschillende manieren. Zo kun je een persoonlijke autolening afsluiten of een lening bij de dealer. Maar ook kun je gaan voor private lease om jouw auto te bekostigen. Wat past bij jou en wat is de goedkoopste autolening?

Persoonlijke lening

  • De auto is van jou maar dient als onderpand als je niet betaald
  • Rente staat vast tijdens de leenperiode
  • Vaak kun je boetevrij extra aflossen

Een persoonlijke auto lening is goede optie als je geld wil lenen voor een auto. Bij een persoonlijke lening auto heb je het geld in één keer direct op de bank. Het voordeel is dat je schadevrije jaren opbouwt omdat de auto van jou is.

Lening bij de dealer

  • Na volledige afbetaling is de wagen van jou
  • Hogere rente
  • Extra aflossen is vaak niet mogelijk

Veel mensen lenen geld voor een auto door een autolening bij de dealer af te sluiten. Deze promoot vaak met een 'ballooncontract'. De maandelijkse aflossing lijkt laag, maar aan het eind van het contract moet je vaak een hoog restbedrag betalen. Wat vaak leidt tot een hoger kostenplaatje.

Private lease

  • Na de lease periode lever je de auto weer in
  • Eerder stoppen met het leasecontract kost geld
  • Verlies van schadevrije jaren
  • Vaste maandlasten, vaste rente en vaste looptijd
  • Restbedrag mogelijk

Wil jij geld lenen voor een auto die écht van jou is? Dan is private lease misschien niet de juiste auto lening. De auto moet je na lease periode weer inleveren. Vaak verlies je bij afsluiting van een leasecontract ook je opgebouwde schadevrije jaren.

Naast deze nadelen zijn er ook voordelen. Zo betaal je een vast bedrag per maand en in ruil daarvoor worden naast de auto ook vaak de verzekering, wegenbelasting en het onderhoud gedekt.

Waar op letten bij het kiezen van een auto lening?

Bij het kiezen van een autolening is het belangrijk dat je vooral rekening houdt met de volgende aspecten:

  • Wat is het rentepercentage?
  • Wat is de looptijd van de lening?
  • Wat zijn de bijkomende kosten?
  • Hoeveel bedraagt het eigen risico?
  • Hoe betrouwbaar is de kredietstrekker? Check reviews en beoordelingen!

Geef antwoord op alle vragen en krijg voor jezelf duidelijk welke kredietstrekker de meest voordelige auto lening heeft.

Gelijk budget vrij voor een nieuwe auto? Maak dan gebruik van deze wijkopenautos spaartip: Bereken de afschrijving van jouw oude wagen, spaar deze afschrijving jaarlijks. Bij verkoop van jouw oude wagen heb je direct budget voor een nieuwe (restwaarde oude auto + afschrijving over de jaren = nieuwe auto).

2. De goedkoopste autolening krijg je door te vergelijken

Goedkoopste autolening

Hou er rekening mee dat je met een auto lening altijd meer geld kwijt bent. Je krijgt de goedkoopste autolening door niet met de eerste kredietverstrekker in zee te gaan, maar door online autolening vergelijken.

Voordat je een lening afsluit is het belangrijk op de hoogte te zijn van het bedrag dat je wilt lenen. Zoek vervolgens online naar verschillende kredietverstrekkers en zet de voor en nadelen op een rijtje. Wat past het best bij jou en niet geheel onbelangrijk: Wat is de goedkoopste autolening?

Het JKP (jaarlijks kostenpercentage) van een auto lening is ongeveer 0,65% oplopend tot meer dan 5%. Direct kiezen voor het laagste percentage is een slechte keuze. Kijk goed naar verborgen kosten, aanbetalingen en andere eisen.

Voordat je een keuze maakt moet je een auto lening berekenen. Dit kun je zelf doen via auto lening simulaties, maar ook met behulp van de kredietstrekker kun je een opgaaf maken van wat jij jaarlijks gaat betalen. Het berekenen van de kosten van jouw auto lening zorgt ervoor dat je niet achter blijft met verrassingen en de risico’s die hierbij komen.

Kun jij jouw auto lening niet meer betalen? Lastig en vervelend, want dit levert schulden op. Bij een persoonlijke lening met auto als onderpand, wordt de wagen ingenomen bij niet betalen. Vergelijk dus niet alleen de kosten van de lening auto, maar vergelijk ook de risico’s.

De goedkoopste autolening? Gebruik de wijkopenautos auto lening tips: Probeer zoveel mogelijk zelf te sparen om de lening zo laag mogelijk te houden. Dit scheelt in kosten.

Welke documenten nodig voor lening auto?

Bij het aanvragen van een lening is het van belang in bezit te zijn van een aantal documenten. Deze documenten zullen de kredietverstrekker inzicht geven in jouw financiële situatie:

  • Geldig legitimatiebewijs
  • Overzicht van al bestaande leningen
  • Salarisstrook of bewijs van bron van inkomsten
  • Bewijs over eventueel andere inkomsten
  • Extra informatie; spaarrekeningen, fondsen e.d.

Op basis van deze documenten en de data van het BKR (Bureau Krediet Registratie) zal jouw lening aanvraag goed of afgekeurd worden.

3. Hou rekening met de financiële risico's

Als je geld wilt lenen moet je altijd in je achterhoofd houden: geld lenen, kost geld. Ga bij jezelf goed na of geld lenen een optie is voor jou.

Bij aanvraag van een auto lening wil de kredietverstrekker onder andere weten of jij de lening kunt betalen en of je een postieve of negatieve BKR registratie hebt. Een lening kan zorgen voor schulden en financiële problemen.

Vanwege financiële risico's wil niet iedereen een auto lening afsluiten. Kijk dus goed naar de voorwaarden die de kredietverstrekkers hanteren en bereken goed of jij aan de maandelijkse kosten kan voldoen voordat je een contract tekent.

Laat je auto nu taxeren:
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet