Auto met financiering verkopen bij wijkopenautos.nl!

Een auto financieren door een lening af te sluiten, wordt steeds gemakkelijker. Maar de wagen is tot de volledige afbetaling niet van jou. Toch wil je hem verkopen. Kan dit of zit jij tot het eind van het contract aan de auto vast?

Je auto verkopen tijdens afbetaling hoeft geen probleem te zijn. Voordat je jezelf in de verkoop stort neem je eerst contact op met je leasemaatschappij. Kom daarna naar wijkopenautos.nl voor gratis taxatie.

Na taxatie vertellen wij jou de mogelijke verkoopopties. Om je zorgen uit handen te nemen regelt wijkopenautos.nl alles met de autofinanciering tot aan de vrijwaring. Maak een afspraak online en kom langs bij onze vestiging. Wij helpen je daar graag verder met het beantwoorden van je vragen rondom het auto verkopen met financiering.

Taxeren
Afspraak maken

Gratis online taxatie van je auto

Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Professionele taxatie

Gratis bod dat je kunt vergelijken met anderen

Verkoop direct als je dat wilt

1. Wat houdt auto financieren in?

auto financieren

Het kopen van een voertuig kost een hoop geld. Vandaar dat veel mensen kiezen voor auto financieren. Auto financieren houdt in dat je een lening bij de bank of dealer afsluit waardoor je die nieuwe auto kan veroorloven. Je lost maandelijks een bedrag inclusief rente af aan de financieringsmaatschappij. Bij het financieren auto maakt het niet uit of je een nieuwe of een tweedehands auto financieren wilt. Hou wel in je achterhoofd dat het maandelijkse bedrag een stuk lager is bij het financieren van een tweedehands auto.

Hoe meer je van deze lening hebt betaald, hoe meer het voertuig van jou is. Uiteindelijk, wanneer de laatste betaling is voldaan, mag je het voertuig op jouw naam laten registreren. Als je de wagen nog niet officieel op jouw naam staat, omdat de lening niet is afgelost, kan je alleen verkopen als je toestemming hebt van de financieringsmaatschappij. Zij willen eerst de volledige betaling ontvangen voordat ze akkoord gaan met de verkoop.

Doordat er veel verschillende aanbieders van autofinancieringen zijn, raden wij aan eerst goed onderzoek te doen voordat je een autofinanciering afsluit. Let op de levensduur van het voertuig. Ben je van plan niet langer dan 2 jaar met de auto te rijden, zorg er dan voor dat de looptijd van de lening ook maximaal 2 jaar is. Is de looptijd van de autofinanciering langer dan zit je nog steeds met restschuld.

Waar laat je de auto financieren?

Auto financieren kan via bank of een autodealer. Een autofinanciering afsluiten bij een bank of dealer maakt geen verschil. Wat een verschil maakt zijn de voorwaarden die de financieringsmaatschappijen aanbieden. Bij de ene dealer kan de rente lager zijn dan bij de andere dealer. Of een bank biedt een lening aan met verzekeringsvoordeel.

Tegenwoordig bieden veel autodealer ook een fifty-fifty regeling aan. Dat houdt in dat je de helft van de lening betaalt en de andere helft over 2 jaar, vaak zonder rente. Een auto financieren kan dus op verschillende manieren bij verschillende aanbieders. Doe goed onderzoek naar autofinancieringen voordat je leningen afsluit.

TIP: Banken en autodealers hanteren verschillende rentepercentages betreft financiering auto. Een verschil in rente op een bedrag van 25.000 kan een flink verschil maken. Doe dus onderzoek naar de verschillende financiering auto voor de beste rente voordat je een auto financiering afsluit.

Valkuilen en vragen bij financieren auto

Heb jij een auto nodig maar heb je de financiële middelen momenteel niet om hem te bekostigen? Dan kan een auto leasen met financiering een uitweg zijn. Heb jij interesse in een auto financieren door middel van leasing? Hou rekening met een aantal valkuilen en zorg dat je altijd goed onderzoek doet.

Een auto financieren met negatieve BKR - kan dat wel?

Het is wettelijk verplicht om als kredietverstrekker aan het BKR (Bureau Krediet Registratie) te melden wanneer zij een lening verstrekken en aan wie. Betekent dat dan dat je geen lening meer kunt afsluiten voor een auto? Nee. Als jij altijd netjes aan je betalingsverplichtingen hebt voldaan dan is een auto financieren geen probleem.

Heb jij echter niet aan je betalingsverplichtingen voldaan, dan kan het zijn dat je een BKR codering hebt. Een auto financieren met een negatieve BKR codering wordt wat moeilijker dan zonder BKR. Toch zijn er een aantal kredietverstrekkers die toch een auto financieren zonder BKR toetsing. Heb jij een bank of autodealer gevonden die akkoord gaat met een auto financieren zonder BKR toetsing? Dan is het wijs om dit alsnog even te vergelijken bij andere dealers.

Goedkoop auto financieren en auto financieren zonder rente

Een auto financieren tegen 0% rente, dat klinkt te mooi om waar te zijn. En toch adverteren een hoop kredietverstrekkers hier mee. Breng jezelf niet in financiële problemen omdat iets goedkoper lijkt dan het is. Zo kan het zijn bij een auto financieren zonder rente dat het ‘voorschot’ kan oplopen tot 30% van de nieuwprijs of zijn er verborgen kosten. Ook niet geheel onbelangrijk: Zoek uit wie de eigenaar is van de wagen. Ben je na volledige afbetaling pas eigenaar van de wagen? Dan kun jij jouw auto niet zomaar verkopen zonder toestemming van je kredietverstrekker. Hou er rekening mee dat geld lenen, geld kost. Een auto financieren kost je dus geld en goedkoop auto financieren is iets wat eigenlijk niet bestaat.

2. Auto met financiering verkopen of auto inruilen met financiering?

Een auto kopen is een grote investering. De kosten lopen hoog op als particulier. Vandaar dat veel particulieren of bedrijven ervoor kiezen om een autolening of autofinanciering af te sluiten. Zo wordt het bedrag verspreid over een aantal maanden of jaren. Zo hoef je niet in één keer het volledige bedrag af te tikken.

Autolening afsluiten noemt men dus auto financieren. Auto financieren kan uitkomst bieden, maar wat als door gezinsuitbreiding de wagen met autofinanciering te klein is en het bedrag dat nog afgelost moet worden te hoog is? Er zijn twee opties om een grotere wagen aan te schaffen. De auto inruilen met financiering of de auto met financiering verkopen.

Auto inruilen met financiering

De wagen is te klein geworden, maar de autolening nog niet afgelost? Dan kan inruilen met financiering een optie voor jou zijn. De wagen gekocht bij een dealer, bijvoorbeeld een Opel dealer dan kan je hem daar inruilen met autofinanciering. Lever de oude wagen in en zij regelen de afbetaling.

Inruilen met financiering is daar dus mogelijk en voor een bijkomend bedrag kan je die mooie en grote wagen aanschaffen. Houd er wel rekening mee dat het auto inruilen met financiering meer geld kost dan het aflossing van de lening en vervolgens een nieuwe wagen aanschaffen. Mocht er tijdsdruk op staan, bijvoorbeeld door een gezinsuitbreiding, dan zou auto inruilen met financiering een uitkomst bieden. Het ligt hierbij wel aan de voorwaarden van de lening of auto inruilen met financiering mogelijk is.

Auto met financiering verkopen

Een wagen kopen met autofinanciering is een stuk eenvoudiger dan een voertuig verkopen met autofinanciering. Auto financieren betekent dat de wagen niet op jouw naam staat en als particulier moet je eerst toestemming hebben van de bank of dealer. Bovendien moet je in één keer het resterende bedrag aflossen. Een autofinanciering kan het auto verkopen lastig maken.

Gelukkig maken wij het verkopen met lening een stuk gemakkelijker. Bij wijkopenautos.nl verkoop je de wagen zonder problemen. Hoe? Onze experts vertellen jou na taxatie de verkoopopties voor jouw auto. Verkoop je jouw auto aan ons? Dan betalen we met de koopsom de lening af en maken we het resterende bedrag direct naar je rekening over. Geen administratief gedoe, want wijkopenautos.nl regelt de complete administratieve afhandeling. Zo heb je binnen 24 uur gemakkelijk en snel je auto met lening verkocht bij wijkopenautos.nl! Wij maken de auto financieren beslissing makkelijker.

Wat je moet doen is simpel. Vul je kenteken in hierboven in en vermeld bij het maken van een afspraak de autofinanciering. Breng de wagen naar een van onze vestigingen voor een professionele taxatie. Het voertuig met autofinanciering kan je direct verkopen en het auto financieren is geen obstakel meer. Auto financieren is nog nooit zo makkelijk geweest!

TIP: Pas op een financiering auto is niet gratis!
Laat je jouw auto financieren en sluit je een financiering auto af dan betaal je per maand rente aan de bank of autodealer. Uiteindelijk ben je dus meer geld kwijt aan een auto financiering dan als je de wagen in een keer koopt zonder financiering auto.

Veelgestelde vragen over auto financiering.

Q: Welke lening past bij mij?

A: Welke lening bij jou past, hangt af van jouw persoonlijke situatie en jouw persoonlijke wensen. Mocht je graag een nieuwe wagen willen aanschaffen en dus een autolening afsluiten, dan heb je een eenmalige lening en los je maandelijks een vast bedrag af inclusief rente. Of je betaald per drie maanden, het hangt volledig af van je krediet en je wensen.

Leningen vergelijken is dus belangrijk. Wat zijn de voorwaarden van de lening? Wat is het maandbedrag plus rente wat je moet aflossen? En is de lening geschikt voor wat je wilt aanschaffen? Contact dus verschillende banken en verzekeraars en vraag een offerte aan. Kies niet direct voor de goedkoopste lening maar zoek uit welk krediet bij jouw persoonlijke situatie past.

Q: Kan ik mijn auto verkopen tijdens afbetaling?

A: Een wagen met auto financiering verkopen is mogelijk, maar er zijn beperkingen. Stel je hebt een autolening afgesloten waarbij er maandelijks een bedrag inclusief rente van je bankrekening wordt afgeschreven. Een auto met financiering inruilen betekent dan dat het resterende bedrag en de rente nog steeds afgelost moet worden. Hier kan een autobedrijf of dealer bij helpen. Bij hen kan je de auto met financiering inruilen voor een andere wagen. Let op dit kost geld. Je ruilt de oude wagen in maar je betaald nog een flink bedrag voor de nieuwe wagen en je houdt er een hogere lening op na, met een hogere rente.

Bij wijkopenautos.nl kun je de auto tijdens afbetaling verkopen. Wij bieden je een mooi bedrag voor het voertuig en daarmee is de lening afgelost en hou je wellicht nog een mooi bedrag over. Dus kom langs voor een taxatie!

Q: Regelt wijkopenautos.nl de afbetaling van de auto financiering?

A: Een wagen met auto financiering verkopen kan bij wijkopenautos.nl. Breng het voertuig langs en na een zorgvuldige taxatie brengen wij een bod op de wagen met financiering uit. Wij betalen de auto financiering af mits het bod gelijk of hoger is dan de resterende financiering auto. Is dit het geval, mooi! Dan is je auto financiering volledig afbetaald. Is dit helaas niet het geval? Dan kun je het resterende bedrag bij betalen en is alsnog de auto financiering afgelost. wijkopenautos.nl regelt al het papierwerk omtrent de auto financiering.

Gratis online taxatie