7 tips om je auto winterklaar te maken

Deze tijd van het jaar kan het lastig worden voor je auto. Hier vind je 7 tips die het makkelijker maken voor jou en je auto om de winter door te komen.

06.12.2017

Auto winterklaar maken

De winter komt eraan! Zijn jij en je auto er klaar voor? Net zoals jij je gepast moet kleden heeft je auto ook wat extra aandacht nodig, zodat die blijft werken gedurende deze tijd van het jaar. Zorg dat jij goed voorbereid bent aangezien de Nederlandse winters veel van de auto vragen. Lees verder om te ontdekken hoe je auto ongedeerd de winter door komt.

Gratis auto taxatie in slechts één stap

#1 Controleer of de antivries goed werkt

Dit is het product dat ervoor zorgt dat je motor niet bevriest, zelfs in de koudste periodes van de winter. Je kunt de hoeveelheid controleren door de handleiding te lezen. Voordat de winter begint is het belangrijk om het koelvloeistof systeem goed door te spoelen. Zorg dat deze niet lekt en vervang de koelvloeistof.

antivries checken

#2 Vermijd buiten parkeren

Heb je een garage? Gebruik deze dan om je auto in te zetten. Op deze manier bescherm je de verf en bevriezen de ruiten niet (met alle andere vloeistoffen en/of water in de radiator). Indien je geen garage hebt ga dan voor een hoes over je auto (die heb je al voor €20,-). Dit beschermt de vloeistoffen niet tegen het bevriezen, maar het zal de verf wel beschermen tegen ijs en sneeuw.

Ontdek jouw autowaarde, gratis in slechts twee muisklikken.

De beste prijs! Meer dan 1.000.000 autoverkopers in Europa zijn overtuigd.

#3 Check de ruitenwissers

Na verloop van tijd slijten je ruitenwissers en worden ze harder. Dat betekent dat ze vervangen moeten worden. Wanneer je dit doet, vervang ze dan met ruitenwissers waar antivries in zit. Op deze manier zullen de ruitenwissers beschermd zijn tegen de kou gedurende de hele winter.

Audi rood

Wat is mijn auto nog waard?

In 1 minuut jouw auto waarde. Ontvang de beste prijs en verkoop je occasion direct!

#4 Neem een “wintervoorraad” mee in je kofferbak

Stel je voor dat je 's avonds op een slecht verlichte weg rijdt en plotseling gaat je auto kapot! Geeft het jou geen beter gevoel als je de gereedschappen bij je hebt om een winterse nacht zonder problemen door te komen? Hier is een lijst met dingen die je altijd bij je moet hebben: een zaklamp, een waarschuwingsbord, een eerstehulpdoos, extra kleren en een telefoonoplader.

autovoorraad meenemen in de winter

#5 Controleer de bandendruk

Met kwaliteitsbanden heb je meer grip op de weg, voornamelijk wanneer er ijs en sneeuw op de weg ligt. Controleer de bandendruk met een simpele bandendrukmeter en pomp ze op indien dit nodig is. Kijk ook of ze nog genoeg profiel hebben.

Als ze vervangen moeten worden overweeg dan om winterbanden te kopen voordat het seizoen begint. Volgens de wet mag de profieldiepte niet kleiner zijn dan 1,6 millimeter.

#6 Switch naar winterolie

Des te kouder het weer wordt des te dunner de olie hoort te zijn, zodat het sneller door de motor gaat en minder snel bevriest. Wanneer je het hele jaar door 10W-30 olie gebruikt, overweeg dan om 5W-30 te gebruiken voor de winter. Nieuwere auto’s komen met een multi-viscositeit olie, wat betekent dat je niks hoeft te veranderen. Ga voor een auto die niet full-time om jouw aandacht vraagt en verkoop je oude auto.

#7 Voeg een laag wax toe aan je auto

Overweeg om een laag wax aan te brengen over je auto voordat het begint met sneeuwen. Zo bescherm je de auto tegen zout en vuil van de wegen. Zout is een goede manier om van de sneeuw af te komen, maar het tast de verflaag op je auto ook aan. Breng wax aan op de onderste gedeelten van je auto waar de meeste sneeuw en zout vast komt te zitten (achter de wielen, de zijpanelen en het voorrooster).

Gebruik wax in de winter

Net zoals jij jezelf voorbereid op de winter dien je ook je auto voor te bereiden. Net zoals jij niet ziek wilt worden, wil je vier wielen vriend dat ook niet. Je auto jaarlijks voorbereiden op de winter is een heel gedoe. Heb je er al aan gedacht om een nieuwe auto te nemen? Verkoop je huidige auto aan wijkopenautos.nl en denk eraan om voor jezelf een auto te kopen die al deze wintervoorbereidingen niet nodig heeft.

Gratis waardetaxatie in slechts één stap