Hoe financier je een nieuwe auto? 6 manieren om dit te doen

Er zijn tegenwoordig veel manieren om je nieuwe auto te financieren. Ontdek de beste hier!

05.01.2018

Auto financieren

Overweeg jij om een nieuwe auto te nemen? Maar ben je er nog niet zeker van hoe je deze moet financieren? De meeste mensen kiezen ervoor om hun auto te financieren. Dit zijn de 6 meest gebruikelijke manieren om dit te doen. Welke methode past het beste bij jou?

Gratis auto taxatie in slechts één stap

#1 Neem een persoonlijke lening bij een financiële instelling

Dit is de meeste gebruikelijke manier van financiering en het wordt vaak aangeboden door banken en financiële instelling. Je krijgt alleen een lening wanneer je kunt aantonen dat je een goede kredietwaardigheid hebt en dat je het geld op tijd terugbetaalt. De rente en totale kosten kunnen sterk verschillen tussen verschillende instelling, waardoor de aanschaf van de auto duurder kan zijn.

financiele instellingen

Onthoud dat de instelling zal vragen om andere bezittingen waarmee de lening veilig wordt gesteld. Met de lening breng je de andere bezittingen misschien in gevaar.

Voordeel: Het is eenvoudig te regelen en de bedragen zijn vaak direct beschikbaar.

Nadeel: Het risico en de rente kunnen hoog zijn.

#2 Lenen van vrienden of familieleden

Een andere manier is door een lening te nemen van een vriend, familielid of een kennis in plaats van een instelling. In dat geval is het belangrijk om de lening tot in detail te bespreken en alles op papier vast te laten leggen, zodat toekomstige discussies worden voorkomen.

Voordeel: Je krijgt niet te maken met financiële instellingen en je hebt de mogelijkheid om flexibel terug te betalen. Afhankelijk van de relatie die je hebt met de persoon die jou geld leent is de rente lager of je betaalt zelfs helemaal geen rente.

Nadeel: Je brengt de relatie of vriendschap in gevaar.

Ontdek jouw autowaarde, gratis in slechts twee muisklikken.

De beste prijs! Meer dan 1.000.000 autoverkopers in Europa zijn overtuigd.

#3 Huurkoopovereenkomst

Deze methode van financiering bestaat in feite uit het betalen in termijnen. Je tekent een contract bij de dealer (lokaal of internationaal) waarin je akkoord gaat dat je een auto koopt over een bepaalde periode. Ondertussen ben jij in staat om gebruik te maken van de auto en betaal je een vast maandelijks bedrag totdat het bedrag is voldaan. Jij bent de geregistreerde gebruiker en verantwoordelijk voor het onderhoud en de verzekering, maar de dealer is de wettelijke eigenaar tot de laatste betaling. Daarna zal de auto in zijn geheel van jou zijn.

Voordeel: De dealer biedt dit direct aan, het is eenvoudig en snel te regelen, de betalingen zijn flexibel en normalerwijs is de borg laag.

Nadeel: Uiteindelijk betaal je vaak meer vanwege de hoge rente, welke op zichzelf ook een nadeel is. De andere kant van flexibele financiering is dat je vaak niet de mogelijkheid hebt om de auto voor een ander model te verwisselen.

#4 Een flexibele financiering

Sommige automerken bieden de mogelijkheid aan om flexibel te betalen. Dit is vergelijkbaar met het vorige argument alleen wel met een paar verschillen. In tegenstelling met de vorige methode kun je zelf beslissen of je de auto behoudt of terugbrengt zonder enige verplichtingen of hem in te ruilen voor een ander model van hetzelfde merk en het verschil te betalen.

flexibele financiering auto

Je kunt overleggen over korting voor het nieuwe model. Deze optie wordt normaal gesproken alleen aangeboden voor specifieke modellen van het merk en niet voor alle beschikbare auto’s.

Voordeel: Aan het eind van het contract kun je nog van gedachten veranderen over welke auto je wilt hebben. Je hebt het vertrouwen van een grote autofabrikant.

Nadeel: De voorwaarden in het contract zijn vaak minder flexibel om over te onderhandelen dan bij een huurkoopovereenkomst.

Audi rood

Wat is mijn auto nog waard?

In 1 minuut jouw auto waarde. Ontvang de beste prijs en verkoop je occasion direct!

#5 Een auto leasen

Als je eraan denkt om een auto te leasen dan betaal je een maandelijks bedrag aan de dealer om gebruik te maken van de auto. De enige vereiste is dat de kilometerstand niet over een bepaalde waarde heen mag komen. Aan het einde van het contract moet het voertuig worden teruggebracht naar de dealer of kan deze worden gekocht voor de restwaarde (niet alle dealers bieden deze optie aan).

Voordeel: Je hoeft je geen zorgen te maken over de afschrijving van de auto en je kunt gemakkelijk overgaan op een ander model.

Nadeel: De totale kosten kunnen hoog zijn vanwege de vele inbegrepen services en je moet wellicht betalen wanneer de kilometerstand over de limiet heen gaat.

#6 Spaar en betaal met spullen die je niet gebruikt

Je hoeft niet betrokken te raken met een financiële deal wanneer je al wat geld hebt gespaard, geld hebt geërfd of een oude auto hebt om te verkopen. Ook andere spullen die je kunt verkopen kun je gebruiken om de nieuwe auto mee te financieren. Tot slot kan het onwaarschijnlijke, maar mooie situatie waarbij jij de loterij wint ook voordoen. In dat geval heb jij waarschijnlijk genoeg geld om het voertuig van te betalen.

Voordeel: Je betaalt geen rente of bent niet afhankelijk van iemand anders.

Nadeel: Het kan langer duren dan andere alternatieven, het is in veel gevallen duurder en niet iedereen kan gebruik maken van deze mogelijkheid.

Tot slot hoeft een nieuwe auto kopen niet te veel moeite te kosten. Er is een alternatief voor iedere behoefte, levensstijl en portemonnee. Verkoop dus nu je oude auto en neem een nieuwe! Je kunt beginnen door te ontdekken hoeveel je voor je huidige auto krijgt.

Gratis waardetaxatie in slechts één stap