De populairste auto accessoires

Wat hoort er allemaal bij in de auto? De populaire auto accessoires, die tijdens een rit niet mogen ontbreken, variëren van persoon tot persoon. Maar er zijn patronen.

28.12.2018

Auto accessoires
Gratis online taxatie

Veel mensen in Nederland gebruiken dagelijks hun auto. Ongeacht of je gaat winkelen, op bezoek gaat bij familie of een reis gaat maken, de juiste uitrusting is belangrijk tijdens het rijden.

Naast items die fijn zijn om bij je te hebben in de auto zijn er ook items die verplicht zijn in de auto. Bovendien maken een hoop accessoires het autorijden in veel situaties ook een stuk makkelijker.

Maar wat hoort er allemaal bij in de auto? Wij vertellen je welke auto accessoires het meest populair zijn onder mannen, wat de top 5 auto accessoires vrouwen zijn of wat gezinnen meenemen tijdens een trip. Wat is verplicht is in een auto lopen we ook even door.

1. De meest populaire auto accessoires

Natuurlijk is het een kwestie van persoonlijke smaak welke accessoires jij meeneemt in de auto. Sommige autobezitters hebben het streven het voertuig zo schoon en opgeruimd mogelijk te houden. Zij zijn daarvoor dan ook goed uitgerust.

Bepaalde patronen kunnen bij autobezitters worden herkend. In de auto van een man zijn vaak hele andere dingen te vinden dan in de auto van een vrouw.

Vijf dingen die echt bij elke auto horen

 • Parkeerschijf
 • Zonnebril
 • Deken
 • Reservewiel
 • Autokrik en een kruissleutel

Een parkeerschijf in de auto is handig, zelfs essentieel. Op sommige plekken in bijvoorbeeld binnensteden kun je gratis parkeren, maar is wel een vaste maximale parkeertijd. Met een parkeerschijf geef je aan om de aankomst van je auto aan te geven in dat gebied.

Door zonneschijn wordt je snel verblind. Dit is met name het geval in de herfst en in de winter, omdat de zon dan relatief laag staat. Hierdoor verlies je zicht en veiligheid. Met een zonnebril kun je dit voorkomen.

Een warme deken kan ook heel handig zijn in de auto. Sta je lang in de file of kom je stil te staan op een koude winteravond? Dan kan een dikke deken je veel plezier doen.

Zelfs met nieuwe banden ben je niet verzekerd dat er niks kan gebeuren met jouw band. De band kan altijd beschadigen als je over een scherp voorwerp rijdt. Een reservewiel is in dit geval praktisch maar ook essentieel. Het wachten op de hulpdienst omdat jouw band kapot is kan namelijk ook een tijd duren. Naast een reservewiel is het ook handig om het juiste gereedschap bij je te hebben - dus een krik en een kruissleutel - om van wiel te wisselen.

Afhankelijk van het seizoen, veranderen de dingen die logisch zijn in elke auto. Tijdens de koude maanden, komt de vorst vaak op de ramen voor. Daarom wordt het aanbevolen om op dit moment een ijskrabber en een antivriesspray te hebben. Daarentegen is het in de zomer niet nodig om deze accessoires voor de auto te dragen.

Top 5 auto accessoires voor een herenauto

Auto accessoires herenautoNederlandse mannen zijn over het algemeen echte autoliefhebbers. Een hoop auto eigenaren beschikken over wat technische kennis, zodat ze zelf kleine reparaties kunnen uitvoeren. Daarnaast willen veel auto eigenaren zichzelf veiligstellen in een ongeval of pech situatie. Als gevolg hiervan ziet de top 5 auto accessoires in een mannen auto er als volgt uit:

 • Auto Jump Starter
 • Motor olie
 • Noodhamer
 • Zaklamp
 • Draagbare luchtcompressor

Als je een lege accu hebt, dan heb je een andere auto nodig om hem te helpen starten. Niet iedereen heeft een startkabel in de auto liggen of soms is er niemand in de buurt. Daarom is het raadzaam om een Auto Jump Starter in de kofferbak te bewaren. Het meebrengen van motor olie blijkt ook in veel gevallen erg praktisch.

Bij een verkeersongeval, kan een noodhamer je leven redden. Met dit handige gereedschap heb je de mogelijkheid om de veiligheidsgordel door te snijden en met de metalen hamerkop kun je de zijruiten verbrijzelen.

Een zaklamp is altijd een betrouwbare hulp als je in de nacht vast komt te staan en een kleine reparatie moet uitvoeren. Een draagbare luchtcompressor komt ten goede als je een lekke band hebt, maar geen tijd hebt om hem te verwisselen.

Top 5 auto accessoires vrouwen

Auto accessoires vrouwenVrouwen zijn over het algemeen minder enthousiast over auto's dan mannen. Hier dient het voertuig in de eerste plaats primair als een zuiver transportmiddel. Daarom is de interesse in de onderliggende technologie lager. Wanneer vrouwen wordt gevraagd welke dingen onmisbaar zijn in hun auto, zijn de antwoorden vaak als volgt:

 • Beauty bag
 • Comfortabele sneakers
 • Setje kleding
 • Paraplu
 • Muntjes voor het winkelwagentje

Veel vrouwen hechten waarde aan hun uiterlijk. Vanwege deze reden hebben vrouwen vaak een tasje met essentiële schoonheidsproducten bij zich. Dit is niet alleen make-up, maar ook medicijnen of hygiëneproducten. Vrouwen zeggen ook vaak een extra paar schoenen in de auto te hebben. Meestal is dit een paar comfortabele sneakers om te verwisselen voor het rijden. Autorijden op hakken of slippertjes gaat over het algemeen een stuk minder aangenaam.

Een acute weersverandering? Dat is in Nederland niet geheel onlogisch. Vrouwen vinden het belangrijk om voorbereid op weg te gaan en goed gekleed te zijn in alle weersomstandigheden. Daarom hebben zij vaak een kledingstuk of een complete outfit in de auto liggen.

Een ander populair item is een paraplu. Voorkom dat je nat wordt als het begint te regenen. Daarnaast denken vrouwen ook vooruit als het om winkelen gaat: Het boodschappenmuntje ligt vaak in elke vrouwenauto.

De populairste auto accessoires voor gezinnen

Auto accessoires gezinnenOngeacht je een korte reis maakt of een reis van een paar weken: Als je een kind aan boord hebt, zijn de populairste auto accessoires weer een beetje anders.

Kleine kinderen hebben vaak het probleem dat ze niet lange tijd stil kunnen zijn.

Zorg dat er geen verveling ontstaat tijdens de reis en neem genoeg vermaak mee voor de kinderen. Als zij vermaakt en rustig zijn, kun jij je concentreren op de weg. De lijst met populairste auto accessoires voor gezinnen ziet er als volgt uit:

 • Kinderboekjes/ kinder cd’s
 • Speelgoed
 • Favoriete knuffeldier
 • Snacks
 • Natte doekjes en zakdoeken

Boeken en ander speelgoed zijn perfect om kinderen lang bezig te houden. Besteed aandacht aan de bijzondere omstandigheden in de auto. Er is bijvoorbeeld een stevig oppervlak vereist om een kleurboek of een tekenblok te gebruiken.

Voor langere reizen bieden ook zogenoemde magnetische reisspellen een oplossing. De favoriete knuffel of deken van je kind zal je kind helpen ontspannen en misschien zelfs helpen in slaap te vallen in de auto.

Vooral tijdens langere reizen gebeurt het dat kinderen vroeg of laat honger krijgen. Om deze reden is het aan te raden om altijd een paar kleine hapjes bij je te hebben. Onze tip: Ga voor zoveel mogelijk kruimelvrije snacks. Om vuile monden en handen schoon te maken na het eten hebben ook veel ouders zakdoekjes of vochtige doekjes bij zich.

2. Wettelijke vereisten: Wat is verplicht in de auto?

Wat is verplicht in de auto: Emergency kitIn sommige landen zijn er een aantal auto accessoires verplicht in je auto. Wat is verplicht in de auto in Nederland? Hier hebben wij geen items die je verplicht bij je moet hebben. Toch zijn er een aantal items die zo goed als verplicht zijn en sterk worden aangeraden mee te nemen in de auto:

 • Veiligheidshesje
 • Gevarendriehoek
 • Verbanddoos/ brandblusser
 • Reserve lampen

Vaak wordt ook aangeraden een extra lamp mee te nemen. Stopt jouw licht er onverhoopt mee? Dan voorkom je een boete door het lampje direct te vervangen.

Vergeet niet dat naast de onverplichte auto accessoires er wel een aantal documenten verplicht zijn. Zo ben je verplicht om je rijbewijs bij je te dragen en de originele auto papieren (kentekenbewijs). Bij het niet kunnen tonen van de juiste documenten kun je een boete verwachten bij politiecontrole.

3. Conclusie - Persoonlijke voorkeuren bepalen de items in de auto

Wat hoort er nou werkelijk in de auto? Deze vraag is moeilijk te beantwoorden omdat dit te maken heeft met persoonlijke voorkeur. Het hangt af van individuele smaak en waarvoor het voertuig wordt gebruikt. Ook maakt het verschil of de auto wordt gebruikt voor een korte rit of een lange reis naar het buitenland. Houd er dan ook altijd rekening mee dat in het buitenland wel vaak een aantal auto accessoires verplicht zijn in de auto.