5 punten die je helpen om de waarde van je auto te bepalen

Wil je graag weten welke factoren bijdragen aan de beste prijs voor je tweedehands auto? Of ben jij op zoek naar de waarde van een gave occasion die je op het oog hebt? Deze 5 punten helpen je op weg naar de echte waarde.

12.01.2018

Autowaarde bepalen punten
Gratis online taxatie

Tijdens het bepalen van je autowaarde zijn merk, model en bouwjaar natuurlijk zeer belangrijke factoren, maar het is altijd goed om geïnformeerd te blijven over andere factoren. Hoe meer je weet over hoe je auto wordt getaxeerd, hoe meer voordeel je kan halen uit de verkoop.

1. Kilometerstand, staat en extra’s

Kilometerteller

De kilometerstand is cruciaal in het bepalen van de autowaarde, maar het hangt ook nauw samen met het bouwjaar en de staat van de auto. Controleer altijd de kilometerstand van een auto omdat hier vaak mee gesjoemeld wordt.

Een goed geluidssysteem, zonnedak, uitschuifbaar dak en gelijkbare dingen kunnen bijdragen aan een hogere prijs voor de auto die je wilt verkopen.

Deze dingen beïnvloeden niet de leeftijd van je auto, maar kunnen de waarde zeker een boost geven.

2. Waar je je auto wilt verkopen

Waar verkoop jij jouw auto

Het bod kan verschillen afhankelijk van de dealer waar je je auto verkoopt, bijvoorbeeld zijn locatie of de omvang van de dealer. Als je direct je auto verkoopt aan een particulier kun je misschien een hogere prijs verwachten, maar je gaat door een stressvoller proces. Denk aan het maken van een pakkende advertentie en het contact tussen jou en de koper.

wijkopenautos.nl is een goed voorbeeld van hoe een bedrijf simpel maar ook winstgevend kan zijn voor beide partijen. Je bent niet afhankelijk van je overtuigingskracht gezien de prijs die je krijgt al de de beste prijs is. Geen advertenties, geen nutteloze e-mail uitwisselingen, geen verspilde tijd.

3. De kracht van het onderhandelen

Onderhandelen

De beste waarde voor je auto hangt voornamelijk af van feitelijke dingen, zoals de kilometerstand en extra’s. Maar bij de particuliere verkoop moet je voornamelijk vertrouwen op je eigen overtuigingskracht. Benadruk de extra’s en de staat. Wees overtuigend zodat de koper een goed gevoel krijgt bij jouw auto.

Als je niet weet hoeveel je ongeveer kan vragen voor je auto kun je wijkopenautos.nl’s evaluatietool gebruiken of zelfs je auto aan hen verkopen.

4. Het personaliseren van auto’s kan de waarde schaden

Gepersonaliseerde auto

Dingen zoals oversized wielen, speakers of een achterspoiler voegen zelden waarde toe. Smaak verschilt namelijk. De vorige auto eigenaar zal een andere kijk hebben op hoe grandioos de auto is dan de nieuwe eigenaar.

Als je auto stoelhoezen met zebraprint heeft of zwart getinte ramen is het beter deze te verwijderen. Zo niet, dan koopt wijkopenautos.nl altijd iedere auto. Los van de smaak van de eigenaar.

5. De noodzaak om inventaris kwijt te raken

Inventaris/showroom

Wanneer auto’s te lang bij een dealer staan, verliezen ze niet alleen waarde, maar nemen ze ook nog ruimte in beslag. Ruimte die gebruikt kan worden voor meer recente en dus ook meer waardevolle auto’s. Dit noemt men de houdbaarheidstermijn.

Het risico om voor lange tijd vast te zitten met een auto kan invloed hebben op de verkoopprijs. wijkopenautos.nl heeft een groot netwerk, verspreid over heel Europa, dus het is geen probleem om een koper te vinden, zelfs al is er geen vraag naar.

Veel factoren worden meegenomen in het bepalen van de waarde van een tweedehands auto. Maar de regels staan niet vast: wat waar is voor een sportauto met versnellingsbak hoeft niet waar te zijn voor een familieauto.

Zou het niet fijn zijn om geen zorgen te hebben over de bovengenoemde punten en gewoon je auto in zou kunnen leveren bij een dealer die je kunt vertrouwen? Probeer wijkopenautos.nl en het hele verkoopprocess wordt voor je geregeld.