5 punten die je helpen om de waarde van je auto te bepalen

Wil je graag weten welke factoren bijdragen aan de beste prijs voor je tweedehands auto?

12.01.2018

Autowaarde bepalen punten

In het bepalen van je autowaarde zijn merk, model en bouwjaar natuurlijk zeer belangrijke factoren, maar het is altijd goed om geïnformeerd te blijven over andere factoren. Hoe meer je weet over hoe je auto wordt getaxeerd, hoe meer voordeel je kan halen uit de verkoopovereenkomst.

Gratis auto taxatie in slechts één stap

#1 Kilometerstand, staat en extra’s

De kilometerstand is cruciaal in het bepalen van de autowaarde, maar het hangt ook nauw samen met het bouwjaar en de staat van de auto. Geluidssysteem, zonnedak, uitschuifbaar dak en gelijkbare dingen kunnen bijdragen aan de beste prijs voor de auto die je wilt verkopen. Deze dingen beïnvloeden niet de leeftijd van je auto, maar kunnen de waarde zeker een boost geven.

Kilometerstand

#2 Waar je je auto wilt verkopen

Het bod kan verschillen afhankelijk van de dealer waar je je auto verkoopt, bijvoorbeeld zijn locatie of de omvang van de dealer. Als je direct je auto verkoopt aan een particulier kun je misschien een hogere prijs verwachten (maar je gaat door een stressvoller process). Wijkopenautos.nl is een goed voorbeeld van hoe een bedrijf simpel maar ook winstgevend kan zijn voor beiden partijen. Je bent niet afhankelijk van je overtuigingskracht gezien de prijs die je krijgt al de de beste prijs is. Geen advertenties, geen nutteloze e-mail uitwisselingen, geen verspilde tijd.

Ontdek jouw autowaarde, gratis in slechts twee muisklikken.

De beste prijs! Meer dan 1.000.000 autoverkopers in Europa zijn overtuigd.

#3 De kracht van het onderhandelen

De beste waarde voor je auto hangt voornamelijk af van feitelijke dingen, zoals de kilometerstand en extra’s. Maar bij de particuliere verkoop moet je voornamelijk vertrouwen op je eigen overtuigingskracht. Benadruk de extra’s en de staat. Als je niet weet hoeveel je ongeveer kan vragen voor je auto kun je Wijkopenautos.nl’s evaluatietool gebruiken of zelfs je auto aan hen verkopen.

onderhandelen over autowaarde

#4 Het personaliseren van auto’s kan de waarde schaden

Dingen zoals oversized wielen, speakers of een achterspoiler voegen zelden waarde toe. Smaak verschilt namelijk. De vorige auto eigenaar zal een andere kijk hebben op hoe grandioos de auto is dan de nieuwe eigenaar. Als je auto stoelhoezen met zebraprint heeft of zwart getinte ramen is het beter deze te verwijderen. Zo niet, dan koopt Wijkopenautos.nl altijd ieder auto. Los van de smaak van de eigenaar.

Audi rood

Wat is mijn auto nog waard?

In 1 minuut jouw auto waarde. Ontvang de beste prijs en verkoop je occasion direct!

#5 De noodzaak om inventaris kwijt te raken

Wanneer auto’s te lang bij een dealer staan, verliezen ze niet alleen waarde, maar nemen ze ook nog ruimte in beslag. Ruimte die gebruikt kan worden voor meer recente en dus ook meer waardevolle auto’s. Dit noemt men de houdbaarheidstermijn. Het risico om voor lange tijd vast te zitten met een auto kan invloed hebben op de verkoopprijs. Wijkopenautos.nl heeft een groot netwerk, verspreid over heel Europa, dus het is geen probleem om een koper te vinden, zelfs al is er geen vraag naar.

Veel factoren worden meegenomen in het bepalen van de waarde van een tweedehands auto. Maar de regels staan niet vast: wat waar is voor een sportauto met versnellingsbak hoeft niet waar te zijn voor een familieauto. Zou het niet fijn zijn om geen zorgen te hebben over de bovengenoemde punten en gewoon je auto in zou kunnen leveren bij een dealer die je kunt vertrouwen? Probeer Wijkopenautos.nl en het hele verkoopprocess wordt voor je geregeld.

Gratis waardetaxatie in slechts één stap