De top 10 bestemmingen voor met de auto

Er zijn meer mooie bestemmingen op rijafstand dan je in eerste instantie denkt. Wie niet van vliegen houdt heeft veel plezier met het lijstje Top 10 bestemmingen van wijkopenautos.nl. Wij hebben schitterende locaties op een rijtje gezet samen met de brandstof kosten en andere interessante informatie.

21.12.2018

Top 10 Bestemmingen
Gratis online taxatie

Ben jij benieuwd om welke steden het gaat? Bekijk dan snel welke bestemmingen wijkopenautos.nl voor je op een rijtje hebben. Voor het geval je niet kunt wachten hebben we ook alvast de afstand en reistijd vanaf Utrecht én de aanwezigheid van tolwegen en vignet-verplichtingen voor je opgezocht. Een schatting van de brandstofkosten (benzine, 1 op 14) maakt de reisinformatie compleet. Laat het aftellen beginnen!

Met zijn alle reizen we steeds verder en bezoeken we steeds meer exotische plekken. We leren over nieuwe culturen en ontdekken nieuwe streken. Met het vliegtuig komen we steeds verder, maar er zijn genoeg prachtige plekken te ontdekken die op rijafstand zijn. Dus voor ieder die liever het vliegtuig aan de grond laat of verrast wil worden door de locaties die met de auto te bereiken zijn, is deze lijst perfect.

Deze Top 10 bestemmingen zijn op aanraden van reizigers zelf. Wat is jouw favoriete vakantieland?

10. Novi Sad, Servië


» Afstand: 1.647 kilometer
» Reistijd: 15 uur en 55 minuten
» Vignet: €19,96
» Brandstofkosten: €164,35
» Novi Sad heeft een oud karakteristisch en multicultureel centrum. Een bestemming waar alles te beleven is: Oostenrijks-Hongaarse architectuur, het populaire strand aan de rivier de Donau en ontdek het prachtige landschap en de Fruška Gora-heuvels. Genoeg wandelpaden en wijnkelders om te ontdekken in en rondom deze prachtige stad.

9. Istanbul, Turkije


» Afstand: 2.633 kilometer
» Reistijd: 25 uur en 36 minuten
» Vignet: €29,-
» Tolwegen: €38,24
» Brandstofkosten: €269,70
» Istanbul is een stad met een rijke historie en prachtige monumenten. Bezoek de stad en geniet van alle culinaire hapjes en gerechten dit land te bieden heeft. Bezoek echte çay bahçesis (thee tuinen) en geniet van een kopje echte Turkse thee.

8. Marrakech, Marokko


» Afstand: 1.557 kilometer
» Reistijd: 31 uur en 15 minuten
» Tolwegen: €131,10
» Brandstofkosten: €298,13
» Marrakech staat ook zeker in onze top 10 als het gaat om prachtige bestemmingen. Bezoek Bahia Palace of de Dar Si Said. Dat de architectuur in Marrakech werkelijk prachtig is kunnen we niet omheen. Maar in deze culturele stad kun je meer dan lekker eten. Bezoek marktjes en wat denk je van de Medina? Verdwaal in het centrum van Marrakech met de oranjerode muren en geniet van de uitbundig met mozaïek, stuc- en houtsnijwerk versierde muren en deuren.

7. Praag, Tsjechië


» Afstand: 861 kilometer
» Reistijd: 8 uur en 21 minuten
» Vignet: Tsjechië €12,50
» Brandstofkosten: €84,91
» Praag heeft met stip het beste bier in Europa zeggen ze, maar dat kun je zelf uitvinden. Deze Europese hotspot staat bekend om de uitgesproken architectuur en de kunst die overal te vinden is. Deze plek is razend populair onder de fans van middeleeuwse kerken, leuke cafés en uitdagende uitgaansleven.

6. Barcelona, Spanje


» Afstand: 1.497 kilometer
» Reistijd: 14 uur en 34 minuten
» Tolwegen: Frankijk/Spanje €94,40
» Brandstofkosten: €149,54
» Wat heeft Barcelona niet? Cultuur, architectuur, winkelen, geweldig eten en de stad ligt ook nog eens naast het strand. Als je echt iets nieuws wil doen in Barcelona raden wij het MACBA (museum voor moderne kunst) aan.

5. Kreta, Griekenland


» Afstand: 3.221 kilometer
» Reistijd: 41 uur
» Vignet: Tsjechië €24,00
» Tolwegen: €70,79
» Brandstofkosten: €282,86
» Veerboot Piraeus - Heraklion: Variërend tussen €150,- en €300,- (2 personen + auto / tarieven verschillen per periode)
» Kreta heeft misschien wel de mooiste stranden en het is natuurlijk de geboorteplaats van Zeus. De landschappen van Kreta zijn echt ongelofelijk. Geniet van al het moois dat Kreta te bieden heeft zoals de Samariakloof. Waan je weer terug in de tijd als je de historische gebouwen ziet in Kreta.

4. Kopenhagen, Denemarken


» Afstand: 748 kilometer
» Reistijd: 8 uur en 5 minuten
» Brandstofkosten: €72,94
» Kopenhagen, een nieuwe parel waar we dol op zijn. De Scandinavische menu's zijn om van te smullen, net als de streetfood. Bezoek de Refshaleøen waar de Reffenmarkt is. Wij begrijpen wel waarom Kopenhagen zo populair wordt. De stad is groen en schoon en vol met gave barretjes en mooie parken.

3. Rome, Italië


» Afstand: 1.595 kilometer
» Reistijd: 16 uur en 15 minuten
» Vignet: Zwitserland €35,75
» Tolwegen: Italië €47,30
» Brandstofkosten: €163,10
» Rome heeft natuurlijk het lekkerste ijs en de lekkerste pizza. Eet jezelf niet te vol want het is slenteren geblazen. Bezoek het Colloseum en wandel door Rome's mooiste tuin vol rozen. Deze indrukwekkende stad laat je direct voelen hoe de sfeer was in de Romeinse tijd.

2. Londen, Verenigd Koninkrijk


» Afstand: 494.5 kilometer
» Reistijd: 5 uur en 48 minuten
» Vignet: €12,82
» Brandstofkosten: €47,38
» Londen is erg indrukwekkend en je kunt hier heerlijk shoppen. Bezoek een van de leuke streetfood marktjes of ga naar Covent Garden Market. Je favoriete musical of theaterstuk zien? Wij raden aan om dit in Londen te doen. Naast de shows zijn ook de locaties prachtig. En voor de museumliefhebbers raden wij het British Museum aan!

1. Zadar, Kroatië


» Afstand: 1.557 kilometer
» Reistijd: 15 uur en 25 minuten
» Tolwegen: €37,32
» Vignet: €24,20
» Brandstofkosten: €162,89
» Zadar zetten wij ook onze top 10. En dat zul je begrijpen als je naar Zadar gaat. Deze levendige stad heeft een oud centrum met marmeren straten, prachtige architectuur en leuke musea. Reis je tot net buiten de stad vind je prachtige bebosde gebieden en kusten met rotsen en gouden stranden. Neem een duik in het helder blauwe water en geniet van het lekkere eten in Zadar.