Zo werkt het: Een auto afmelden bij wijkopenautos.nl

Bij verkoop van jouw auto wordt de afmelding geregelt door wijkopenautos.nl. Na verkoop kan je direct naar huis en hoef jij je nergens meer zorgen om te maken. Wij zorgen dat alles goed komt en dat je de bevestiging van afmelding ontvangt. Hoe gaat dat allemaal in zijn werk?

1. Welke documenten hebben wij nodig voor afmelding

documenten auto afmelden Voor het afmelden van uw auto zijn er een aantal documenten verplicht. Zorg dat jij bij jouw keuring alle documenten bij je hebt, zodat bij eventueel verkoop we direct kunnen starten met de procedure.
De volgende documenten heeft wijkopenautos.nl nodig om jouw auto af te melden:

  • Kentekenbewijs (Verplicht)
  • Tenaamstellingscode (verplicht)
  • Onderhoudshistorie
  • APK keuringsbewijs
  • Machtigingsformulier

Daarnaast is het belangrijk dat het Export Formulier wordt ingevuld. Dat formulier is hier (Export Formulier) te downloaden.

Bevestiging afmelding

Bevestiging van uw afmelding sturen wij binnen een week via de e-mail naar u toe.

2. Is het mogelijk om een auto zelf af te melden?

Ja, het is mogelijk om als consument jouw auto zelf af te melden. Echter niet in alle gevallen, het is alleen mogelijk als het om een remarketing verkoper gaat.

Hoe lang heb je om je auto af te melden?

Het is van belang dat de afmelding van jouw auto gebeurd voor de taxatie en voordat we overgaan tot kopen van jouw auto. Vergeet niet de kentekenplaat te verwijderen van de auto en alle documenten voor afmelding mee te nemen.

3. Is het mogelijk een auto te verkopen die al afgemeld is?

auto afmelden en verkopen Ja, het is mogelijk om een auto te verkopen die al is afgemeld. Om deze auto te verkopen hoeven er geen extra stappen genomen te worden. Het enige dat wijkopenautos.nl nodig heeft zijn de registratie papieren en de papieren voor afmelding.

4. Waar en hoe wordt jouw auto afgemeld?

Het hele afmeldingsproces wordt gedaan in het hoofdkantoor in Nederland. Na verkoop van jouw auto vragen wij de kentekenkaart aan bij de RDW. Het is belangrijk dat wijkopenautos.nl de unique code op het kenteken heeft. Zodra wij alle gegevens en informatie hebben uploaden wij alles in CTBE (Cars To Be Exported). Als de afmelding compleet is, wordt het tweede deel van de registratie documenten geprint en samen met de kentekenkaart opgestuurd naar de verkoper!

Laat je auto nu taxeren:
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet