Service Hotline 085 - 888 77 99

De leukste verkeersborden op een rijtje

Verkeersborden: iedere dag leiden ze het verkeer op de Nederlandse wegen in goede banen. Vaak gaat dit goed, maar heel soms ook niet. Dan resulteren de goedbedoelde verboden, geboden en adviezen in absurde, soms gevaarlijke maar meestal zeer vermakelijke situaties. Wijkopenautos.nl heeft de leukste en opmerkelijkste verkeersborden voor jou op een rijtje gezet.

Facebook  Twitter  Google

Het werk van de Franse street artist Clet Abraham is door heel Europa te vinden. Ook in Amsterdam fleuren zijn creaties de verkeersborden op.

Mogen vrachtwagens nu wel of niet doorrijden? Deze verkeersbord-combinatie stelt menig vrachtwagenbestuurder voor een raadsel.

Heb je net een paarse auto gekocht om overal te kunnen inhalen, zijn die bordenmakers je toch weer te slim af.

Dove kat op de weg? Dan heeft toeteren geen zin. Gelukkig vond de bond voor auditief gehandicapte katten de oplossing.

Om de jaarlijkse paddentrek zo goed mogelijk te laten verlopen, zijn duidelijke afspraken tussen padden en weggebruikers noodzakelijk.

Laagvliegende koeien of flink uitgevallen ganzen? Waar dit bord nu precies voor waarschuwt, blijft onduidelijk.

Niets nodigt meer uit tot artistieke expressie dan het witte vlak. Wel binnen de lijntjes blijven hè, Rembrandt!

Zorg dat je veilig de bus entert als de bus op de rijbaan halteert, want er kunnen hier ook auto’s voorbijkomen die niet op tijd stopperen.

Een vertederend beeld dat bij menigeen een lach op het gezicht tovert: moeder eend en haar jonge grut. Dit bord zorgt ervoor dat het lachen je niet vergaat.

Pas op: er zijn hier dieven actief die planken jatten. Zorg ervoor dat je plank altijd goed op slot staat.

Goed dat je gewaarschuwd wordt voor deze valkuil op weg naar Amsterdam CS. Ook de buitenlandse toeristen die er wel in vielen, weten inmiddels wat valkuil betekent.

Niet echt een verkeersbord maar wel opmerkelijk: om te voorkomen dat de buurtvis zich verslikt, worden de stratenmakers gevraagd rustig aan te doen.

Naast padden en eenden zijn ook overstekende ouderen een terugkerend fenomeen. Voorzichtigheid is daarom geboden.

Een bord om mensen er aan te herinneren dat ze geen alcohol mogen drinken op de fiets? Wij vermoeden dat de bordenmaker er één teveel op had.

Duidelijk: verboden in te rijden voor brom(fietsers) en tractors. Maar niet voor tractors. Die mogen hier wel inrijden. Of toch niet? Of toch wel...

Het omfietsen is dankzij dit bord iets minder vervelend. Misschien toch maar dat kroketje eten tijdens de lunch!

Helder: een eenrichtingsweg die voor vrachtwagens bij een zes-meter brede ‘smalle’ brug doodloopt. Vraag blijft: hoe kom je dan weer terug?

Het is fijn dat je in ieder geval weet waar je heen moet als je wilt winkullen. De maker had zelf beter nog een paar jaar het bord sgool kunnen volgen.

Facebook  Twitter  Google
Alle foto’s in dit overzicht zijn gevonden op het web. Wij hebben, wanneer mogelijk, geprobeerd contact op te nemen met de auteursrechtelijke eigenaren om de publicaties te autoriseren. Wanneer de eigenaren van de foto’s bezwaar hebben tegen de publicatie, kunnen zij contact met ons opnemen (partner@wijkopenautos.nl) en zullen wij de foto’s zo snel mogelijk verwijderen.

Over wijkopenautos.nl

“Waar kan ik gemakkelijk mijn auto verkopen?” Dat is een veelgestelde vraag met een eenvoudig antwoord, namelijk aan wijkopenautos.nl. Wijkopenautos.nl is een full-service bedrijf, dat geheel vrijblijvend én gratis jouw auto taxeert en koopt. Bij ons weet je zeker dat je je auto snel kan verkopen, want wij kopen álle auto’s.

Weet je niet goed waar je moet beginnen met de verkoop van je auto? Wij geven je auto verkopen tips, zodat het verkoopproces soepel verloopt. Wij weten namelijk welke punten van belang zijn tijdens de verkoop van je auto. Daarom adviseren we je om om eerst de dagwaarde van je auto te berekenen met onze taxatietool. Vervolgens ben je van harte welkom in een van onze vestigingen verspreid door heel Nederland, om je auto door een ervaren taxateur te laten taxeren. Je auto aan ons aanbieden gaat heel gemakkelijk, want onze taxateurs staan zes dagen per week voor je klaar. Je voertuig verkopen kan dus erg snel gaan!

Ga naar wijkopenautos.nl en ontdek hoe snel en gemakkelijk jij je auto kan verkopen. Zo ben je snel van je auto af en kan je overgaan tot de auto aankoop van je dromen.

Laat uw auto nu taxeren:

Wijkopenautos.nl staat voor je klaar: