De peperdure patserbakken en meer bescheiden bolides van onze voetballers

Het voetbalseizoen is in volle gang en het Nederlands elftal heeft de kleine kans om zich te plaatsen voor het EK in Frankrijk verspeeld door het dramatische verlies tegen Tsjechië.

08.10.2015

Voetballers en hun autos

Bovendien heeft Turkije ons ook niet bepaald geholpen door wél te winnen. Over Turkije gesproken: in welke auto cruisen Wes en Yo eigenlijk door Istanbul? En in welke auto kwamen onze jongens naar de training voor de kwalificatiewedstrijden? Wie heeft de grootste en meeste extravagante patserbak en wie rijdt er in een boodschappenkarretje?

Wij hebben ons eigen elftal van Nederlandse voetbalspelers samengesteld aan de hand van hun auto’s. We hebben geselecteerd op basis van snelheid, agressie, en acceleratievermogen, maar ook bescheidenheid en je ondergeschikt maken aan het team. Drie keer raden waarin Georgino Wijnaldums auto uitblinkt!

1. Wesley Sneijder
Aanvallende middenvelder, Galatasaray

Foto: © CC 2.0 2 Top

Wesley Sneijder reed voorheen in een BMW M5 F10. Momenteel is het niet duidelijk in welke hij auto hij rijdt. In Istanbul heeft hij namelijk een rijontzegging opgelegd gekregen door Galatasaray. Deze maatregelen zijn getroffen uit veiligheidsoverwegingen. Istanbul is een erg chaotische stad, waarin ‘Kabouter Wesley’ geen risico mag lopen in het drukke verkeer.

Foto: © CC 2.0 nakhon100

2. Robin van Persie
Aanvaller, Fenerbahçe

Foto: © CC 2.0 alegermino

Blijkbaar mag Robin van Persie van zijn club Fenerbahçe wel door Istanbul rondrijden in zijn Porsche Cayenne Turbo S. Deze auto is een goede combinatie van een gezins- en een sportauto. ‘The Flying Dutchman’ heeft er maar liefst 222.000 euro voor neergelegd.

Foto: © CC 2.0 Yahya S.

3. Arjen Robben
Vleugelspeler, Bayern München

Foto: © CC 2.0 Dmitriy Neymyrok

Waarom slechts één auto kopen als je er twee kan hebben? Arjen Robben bezit een robuuste BMW 6-serie, waarin ‘De Man van Glas’ graag veilige roadtrips maakt met zijn vrienden. Ook heeft hij een Audi Q7 in zijn garage staan. De avontuurlijke vleugelspeler kiest buiten het veld duidelijk voor degelijkheid.

Foto: © CC 2.0 LotPro Cars

4. Gregory van der Wiel
Rechtsback, Paris Saint-Germain

Foto: © CC 2.0 TBWA\Busted

Gregory van der Wiel heeft voor een Amerikaanse auto gekozen: de Chevrolet Callaway Camaro SC572. Callaway staat bekend om zijn indrukwekkende tuningprojecten van onder andere Corvette en Chevrolet Camaro. Deze bolide past volgens ons perfect bij ‘Blackcard Greg’, die ook graag zijn eigen lichaam tunet met de nodige tattoos.

Foto: © CC 2.0 Bull-Doser

5. Memphis Depay
Linksbuiten, Manchester United

Foto: © CC 2.0 Kathi Rudminat

De 21-jarige Memphis heeft zijn transfer van afgelopen zomer naar Man United meteen omgezet in een nieuwe aanwinst: een Mercedes S63 AMG coupé. De auto heeft een matte zwarte kleur, wat behoorlijk de aandacht trekt. Dat mag ook wel, want zijn auto kostte maar liefst 160.000 euro. Wij hopen dat deze patserbak een glanscarrière niet in de weg staat.

Foto: © CC 2.0 Damian Morys

6. Daley Blind
Verdedigende middenvelder, Manchester United

Foto: © CC 2.0 Kathi Rudminat

Sinds Daley Blind bij Manchester United speelt, is hij ook in het bezit van een Corvette Stingray, met een startprijs van 125.000 euro. Blind is een multi-inzetbare speler en dit leverde hem bij Man United de bijnaam Mr. Versatile op. Dit geldt ook voor zijn auto’s. Naast een aanvallende Stingray heeft hij ook een robuuste verdediger op zijn oprit staan: de Mercedes CLA250.

Foto: © CC 2.0 Tokumeigakarinoaoshima

7. Jeffrey Bruma
Verdediger, PSV

Foto: © CC 2.0 Jimmy Baikovicius

Jeffrey Bruma is, net zoals zijn collega Robben, in het bezit van een Audi Q7. Vorig jaar zat de schrik er goed in toen hij in Eindhoven onderweg naar de training een aanrijding veroorzaakte. Twee vrouwen moesten uit hun auto bevrijd worden door de brandweer. Bruma hield er, behalve de schrik, niks aan over.

Foto: © CC 2.0 RL GNZLZ

8. Jeroen Zoet
Keeper, PSV

Foto: © CC 2.0 Вячеслав Евдокимов

De 24-jarige goalkeeper is de eerste keus van coach Phillip Cocu voor PSV. Als een van de beste keepers in de Eredivisie, rijdt hij in een bescheiden Mercedes C - Klasse Coupé. Dat hij erg zuinig op zijn auto is, is wel duidelijk. Er is wrapfolie op zijn auto aangebracht om de originele lak tegen krassen en verkleuringen te beschermen. How sweet, Jeroen!

Foto: © CC 2.0 RL GNZLZ

9. Georginio Wijnaldum
Aanvallende middenvelder, Newcastle United

Foto: © CC 2.0 Nikontino

Deze middenvelder blijft met beide benen op de grond staan. Geen gepimpte auto of Porsche, maar een Volkswagen Up is het favoriete vervoermiddel van Georginio Wijnaldum. Of zijn recente transfer naar Newcastle United hem op andere gedachten brengt weten we niet. Wij waarderen in ieder geval zijn bescheidenheid.

Foto: © CC 2.0 Bruno Kussler Marques

10. Anwar El Ghazi
Rechtsbuiten, Ajax

Foto: © CC 2.0 Илья Хохлов

Het veelbelovende talent Anwar El Ghazi heeft geen beste reputatie. Hij heeft een groot ego te en kan lastig zijn. Het niet bekend in welke auto hij momenteel rijdt, maar er gaan geruchten dat de 20-jarige speler zich al in een Mercedes van A naar B verplaatst. Onlangs werd hij in VI nog vergeleken met een autoverkoper, dus wie weet heeft hij zijn auto wel van de hand gedaan.

Foto: © CC 2.0 N.Oberson

11. Davy Klaassen
Aanvallende middenvelder, Ajax

Foto: © CC 2.0 Илья Хохлов

Ook Davy Klaassen laat graag zijn auto zien. De middenvelder is in het bezit van een Mercedes A180 ter waarde van ongeveer 28.000 euro. Toch een vrij bescheiden prijs als je dat vergelijkt met de bolide van Van Persie. Vooralsnog lekker gewoon gebleven.

Foto: © CC 2.0 michel