Gratis online taxatie van je auto
Onze hoofdlocaties

Amsterdam - Rotterdam - Utrecht - Zwolle - Arnhem - Eindhoven

Heb je nog vragen?

Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 09 tot 21 uur en op zaterdag van 09 tot 16 uur bereikbaar voor een persoonlijk gesprek.

Onze Hotline

085 - 888 77 99

 • Je ontvangt het geld direct na de verkoop.
 • Onze service is 100% gratis.
 • Wij melden je auto gratis en vertrouwd af en sturen je hiervan de bevestiging.

Auto occasion verkopen?

Het verkopen van een tweedehands auto of occasion kan een hele uitdaging zijn, zeker als je er een goed bedrag aan over wilt houden. Het internet biedt particuliere autoverkopers een breed scala aan mogelijkheden die de verkoop van een tweedehands auto occasions niet gegarandeerd gemakkelijker maakt. Denk hierbij aan de vele verkoop- en veilingsites waar je als verkoper te maken krijgt met veel andere advertenties. Dit komt de zichtbaarheid van je eigen advertentie niet ten goede en zal je uiteindelijk ook meer geld zal gaan kosten om op te vallen met jouw advertentie. Daarnaast is het niet gemakkelijk om een serieuze koper te vinden die voldoet aan jouw vraagprijs. Een koper voor je occasion vinden die bereid is een goede prijs te betalen is namelijk moeilijker dan je in eerste instantie zou denken. Hoe kom je dan toch op een gemakkelijke manier van je beste auto occasion af? Goede vraag! We zullen het je uitleggen.

Wijkopenautos.nl koopt niet alleen de beste occasion, ongeacht merk, bouwjaar en kilometerstand tegen een goede prijs. Door middel van een vakkundig uitgevoerde taxatie weten wij iedere auto op de juiste waarde van de occasion. We streven ernaar om jouw occasion binnen 24 uur van je over te nemen door middel van de snelle en efficiënte service.

Direct na de taxatie doet onze taxateur een definitief bod. Accepteer je dit bod? Dan is je occasion succesvol verkocht en maken we het geld direct over. Als je besluit om je occasion aan ons te verkopen zorgen wij er ook voor dat jij je niet meer bezig hoeft te houden met de administratieve zaken die komen kijken bij de verkoop van een auto.

Onder onze service valt:

Vrijblijvende waardebepaling
Gratis vrijwaring
Auto snel verkopen
RDW-erkende taxateurs
Verschillende locaties in Nederland

Hoe onze klanten onze service beoordelen

Erg nette afhandeling. En prima prijs voor mijn auto ontvangen. (30-06-2016 door Bas K uit 's Hertogenbosch)

Mijn occasion is professioneel gekocht door de heren van Wijkopenautos.nl. Prima aanbeveling, volgende keer weer!" (11-04-2016 door Ferdi D. uit Schagen)
Alfa Romeo 156, BJ 2004
Alfa Romeo 156, BJ 2004
Fiat Panda, BJ 2008
Fiat Panda, BJ 2008
Mercedes Benz Vito, BJ 01
Mercedes Benz Vito, BJ 01
Laat je auto nu taxeren:
Onze locaties
Selecteer je stad:
 • » Amsterdam
 • » Rotterdam
 • » Utrecht
 • » Zwolle
 • » Eindhoven
 • » Groningen
 • » Arnhem
 • Alle 25 vestigingen
Beoordelingen van klanten
24-09-2016 door Marc van N. uit Amersfoort

Het ging bij Wijkopenautos.nl allemaal vlotter dan ik had verwacht! Occasion verkocht voor een prima prijs en alles ging snel.


03-10-2016 door Antonius B. uit Tilburg

Mijn auto is altijd goed onderhouden geweest, daar heb ik nu van geprofiteerd. Goeie prijs, goeie taxatie en lekker vlug.

Waarde occasions

Je oude occasion verkopen is vaak het begin van een langdurig en tijdrovend proces. Wijkopenautos.nl biedt tweedehands autoverkopers de mogelijkheid hun occasion toch gemakkelijk, snel en voor een goed bedrag te verkopen. Dit doen wij door juist duidelijkheid te scheppen, waarover normaal gesproken zoveel onzekerheid bestaat; de waarde van het voertuig. Door middel van een vakkundig uitgevoerde taxatie bepalen wij de exacte waarde van auto occasions op dit moment. Of het nu gaat om auto's die zo goed als nieuw zijn of om occasions, alle voertuigen worden bij ons aan dezelfde zorgvuldige procedure onderworpen. Hoe gaan wij te werk? De taxatie bestaat uit twee onderdelen; allereerst bieden wij jou onze online taxatietool aan, een gebruiksvriendelijk hulpmiddel dat je binnen enkele minuten een prijsindicatie van de occasion waarde kan geven. Op basis van merk, bouwjaar en kilomterstand maken wij een schatting welke prijs je bij ons voor je occasion kan verwachten. Deze gratis dienst is geheel vrijblijvend te gebruiken en is vooral bedoeld om jou inzicht in de waarde van je auto te geven.
Is het bedrag dat voort komt uit de online taxatie interessant voor jou?

Occasion taxeren, occasion verkopen!
Ben jij benieuwd naar de waarde van jou occasion? Maak dan direct een afspraak bij één van onze vestigingen bij jou in de buurt voor een uitgebreide taxatie door één van onze RDW-erkende taxateurs en kom te weten hoeveel je occasion op dit moment waard is. Onze ervaren taxateurs kijken naast merk, bouwjaar en kilometerstand vooral naar de staat waarin de auto verkeert. De staat van de motor, eventuele schade, het exterieur en interieur; alles wordt beoordeeld en meegenomen in het bepalen van de uiteindelijke occasion waarde. Zo streven wij naar een hoge mate van objectiviteit en transparantie, waarmee we ons op de automarkt ten opzichte van anderen onderscheiden. Alle voertuigen, zowel een BMW uit 2014, een Peugeot 107 uit 2006 of bijvoorbeeld een Audi A3 uit 2004 ondergaan bij ons dezelfde professionele behandeling. Op basis van het taxatierapport brengt de taxateur vervolgens een bod uit, dat recht doet aan de occasion en de staat waarin deze verkeert. Accepteer je het bod? Dan zit jouw deel van het werk erop. Als full-service bedrijf regelen wij zowel de afmelding als de vrijwaring van je auto en maken we bovendien het geld nog dezelfde dag naar je over. Zo staat het binnen twee werkdagen op je rekening; makkelijk, betrouwbaar en snel!

Occasions verkopen simpel gemaakt
Bij wijkopenautos.nl weten we waar we het over hebben. Gezien het aantal auto's dat wij dagelijks inkopen kunnen we goed inschatten wat een auto waard is en hebben we goed zicht op de tweedehands automarkt. We specialiseren ons daarom op de vraag die vanuit de markt komt. Uit onderzoek is gebleken dat de Ford Ka, de Toyota Aygo, de Peugeot 107, de Volkswagen Golf, de Opel Corsa en tot slot de Volkswagen Polo de meest verkochte occasions zijn van 2015. De tweedehands verkoop van de Volkswagen Golf is in 2015 zelfs met bijna 12% gestegen ten opzichte van 2014. Hieruit kan geconcludeerd worden dat de kleinere auto's hoog scoren als het gaat over het aantal occasions dat werd verkocht in het afgelopen jaar. Audi en BMW scoren ook goed op de tweedehands automarkt, met name de Audi A3 en de BMW 3-serie zijn modellen die hun waarde goed behouden en mede daarom zo geliefd zijn. Toyota, het meest waardevolle automerk ter wereld, begint ook steeds prominenter aanwezig te zijn in de Nederlandse tweedehands automarkt. De Toyota Auris en de Toyota Yaris zijn de modellen die we steeds vaker voorbij zien rijden. De Toyota Auris behoort tot de top 10 meest verkochte auto's van 2015, de hybride-versie was in dit jaar de meest gewilde auto van Nederland. Dit komt mede door zijn lage verbruik en gunstige bijtelling voor leaserijders. Al met al kunnen we concluderen dat vooral de merken Audi, BMW, Toyota, Volkswagen en Peugeot goed in de markt liggen en erg populair zijn bij onze verkopers. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je nu een Renault rijdt en graag over wilt stappen naar een Toyota. Daarom helpen we je ook graag verder met het kopen van een nieuwe auto. Deze merken zijn niet voor niets zo populair, het mes snijdt aan twee kanten. Ben jij op zoek naar bijvoorbeeld een nieuwe Audi, verkoop dan eerst je occasion!

Meest verkochte auto's en de beste occasions

De beste occasions en hun klasse
Auto’s worden ingedeeld in klassen naar grootte en verkoopprijs. Deze classificatie wordt niet alleen door de Europese Commissie gebruikt, maar ook door autoverhuurbedrijven, verzekeringsmaatschappijen en dealers. De autoklasse maakt het mogelijk om automerken onderling te vergelijken.


Niet elke auto is even gemakkelijk te verkopen. Met name lease occasions zijn vaak een geval apart. Zo zijn er veel vooroordelen ten opzichte van de voormalige bedrijfswagens die de prijs kunnen beïnvloeden en jou als verkoper teleurgesteld achterlaten. Vaak gaat het bij een lease auto om een intensief gebruikte auto die ondanks de relatief hoge kilometerstand prima nog jaren mee kan. Wijkopenautos.nl biedt ook de verkoper van een lease auto een correcte prijs.

Door gebruik te maken van ons gestandaardiseerde taxatie-model bepalen wij van iedere occasion de waarde, zonder vooroordelen of vooringenomen standpunten. Of het nu gaat om lease occasions of een auto die klaar is voor de sloop, bij ons is iedereen die zijn auto wil verkopen welkom, ongeacht het merk; van Audi tot BMW, van Peugeot tot Toyota.

Of het nu gaat om een relatief nieuwe auto of een lease occasion, het verkopen van zelfs de beste tweedehands auto voor een goede prijs blijft een uitdaging. Je kunt je occasion online proberen te verkopen door middel van een advertentie op veiling- en verkoopsites. Nadelen hiervan zijn dat je nooit weet hoe lang het zal duren voordat je reacties krijgt en dat de meeste websites niet gratis zijn, het is dus moeilijk in te schatten hoe lang het zal gaan duren en wat het zal gaan kosten voordat jouw occasion verkocht is. Voor velen die een balans zoeken tussen efficiëntie, betrouwbaarheid en gemak is wijkopenautos.nl de ideale optie. Door ons vakkundige onderzoek krijg je bij ons altijd de prijs die je auto verdient!

Binnen 24 uur kan je occasion aan ons verkocht zijn en binnen twee werkdagen kan je het bedrag dat wij betalen voor je occasion op je rekening verwachten. Wacht daarom niet te lang en gebruik vandaag nog onze online taxatietool. Ontvang direct de dagwaarde van je auto in je mailbox en maak vervolgens een afspraak bij onze dichtsbijzijnde vestiging en kom te weten hoeveel je auto precies waard is. Wijkopenautos.nl; het verkopen van een auto was nog nooit zo simpel!


Nummer Merk Model
1. Volkswagen Golf
2. BMW 318i
3. Audi A1
4. Renault Clio
5. Opel Mocca
6. Toyota Yaris
7. Ford Fiesta
8. Peugeot 207
9. Volvo S40
10. Fiat 500
11. Kia Cee'd
12. Nissan Qashqai
13. Seat Altea
14. Mini Cooper
15. Citroën C4
Hoe het werkt
1. Advies

Bij de vestiging zal één van onze experts je auto taxeren.

2. Betaling

Op basis van de taxatie komen we tot een bod op je auto, het geld wordt direct overgemaakt.

3. Afmelding

De afmelding wordt door ons geregeld en je ontvangt hiervan een bevestiging.

Wat onze klanten stemmen
Wat onze klanten zeggen
Laat je auto nu taxeren: