1.000.000 auto occasions verkocht in Europa

Met meer dan 1.000.000 gekochte occasions in Europa en 27 vestigingen is wijkopenautos.nl expert binnen de huidige occasionmarkt.

De occasion markt blijft groeien. Er wordt steeds meer gehandeld in auto occasions op tweedehands auto verkoop sites. Maar het kopen of verkopen van een occasion online komt met risico’s.

Voor een betrouwbare service kom je langs bij wijkopenautos.nl. Vul onze online kenteken check in en maak direct een afspraak voor een gratis taxatie op locatie.

Taxeren
Afspraak maken

Gratis online taxatie van je auto

Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Professionele taxatie

Gratis bod dat je kunt vergelijken met anderen

Verkoop direct als je dat wilt

Auto occasions verkopen bij wijkopenautos.nl

auto occasions

Wat classificeren we als een auto occasion? Een occasion is een term die wordt gebruikt om een tweedehands auto of gebruikte auto aan te duiden. Zoals eerder vermeld is het occasion kopen en verkopen in de laatste jaren toegenomen met de opkomst van online verkoop sites.

Een occasion kopen is goedkoper dan het aanschaffen van een gloednieuwe wagen, maar de occasion verkoop en inkoop komt met risico's. In de gemiddelde auto occasions zijn al velen kilometers gereden en heeft dus meer onderhoud nodig. Zit er ook nog wel een apk op de wagen en hoe is er met het voertuig in het verleden omgegaan? Daarnaast kun je via een foto niet opmaken of de motor wel goed loopt. Via een online occasion auto marktplaats is het mogelijk om een proefrit af te spreken. De verkoper heeft hier helaas niet altijd tijd voor of jij hebt er geen tijd voor. Maar hoe weet je of de auto occasion aanbieder er dan de juiste prijs ervoor vraagt? wijkopenautos.nl kan je bij het auto occasions kopen assisteren. Wij helpen je te manoeuvreren tussen de duizenden auto occasions die per dag worden aangeboden op tweedehands auto verkoop sites. Hoe?

Auto occasion prijs indicatie

Honderden sites, honderden verschillende prijzen voor dezelfde auto occasion. Vanwaar deze verschillen in prijs? Ten eerste verschillen de auto occasions wellicht in bouwjaar of aantal gereden kilometer. Ten tweede kan het prijsverschil liggen aan de staat waarin de wagen verkeerd. Eventuele krassen of andere schade dat de occasion over de jaren heeft opgelopen verlaagt de occasion waarde. De staat van auto occasions op een online marktplaats is lastig te bepalen en men moet afgaan op wat te zien is op foto's en op de verkopers eerlijkheid in de beschrijving. Een betrouwbare occasion marktplaats vinden is daarom van belang bij het auto occasions kopen. Ten derde kunnen de wagens van hetzelfde model en merk verschillen in prijs doordat verschillende occasion dealers of online occasion verkoop sites een bepaald percentage claimen op de verkoopprijs. De waarde van de occasion is dus nooit de objectieve waarde. Daarnaast willen particulieren ook nog zo veel mogelijk aan de tweedehands auto verdienen. Logisch, maar hoe weet je wat de werkelijk prijs occasion is? wijkopenautos.nl heeft dé oplossing. Vul het kenteken in van jouw potentiële occasion en ontvang de huidige dagwaarde direct en gratis online. Hoe meer informatie je hebt over de occasion, zoals het aantal gereden kilometer en het bouwjaar hoe preciezer de waarde. Let hierbij wel op dat de staat van de occasion hierin niet wordt verwerkt, evenals de eventuele extra accessoires. Maar onze waardebepaling geeft je een start waarde, waarnaar je een betere schatting kan maken hoeveel de occasion werkelijk waard is. Trek van onze occasion waarde de reparatiekosten af en je hebt een objectieve occasion verkoop prijs.

Gratis occasion taxatie

De staat van een voertuig is moeilijk in te schatten als je geen expert in auto's bent, laat staan de staat van een gebruikte auto. Waar moet je op letten bij het auto occasions kopen? Bekijk de foto's online zorgvuldig. Zijn er foto's van zowel het exterieur als het interieur? Voorkant, achterkant en beiden zijkanten? Daarnaast is het belangrijk dat verkoper een gedetailleerde beschrijving geeft van de gebruikte auto. De auto occasions beschrijvingen moeten het bouwjaar, de huidige kilometerstand en het schadeverleden vermelden om betrouwbaar te zijn. Bij een proefrit met de occasion moet je vooral letten op het gebruik van de koppeling, het geluid van de motor en de soepelheid van de wagen.

Mocht je toch nog onzeker zijn bij of na aankoop, breng de wagen bij een van onze 27 vestigingen langs voor een gratis taxatie door onze experts. Wij inspecteren de wagen aan de hand van onze checklist en maken vervolgens een proefrit met de occasion om de bovengenoemde factoren te evalueren. De occasion taxatie duurt niet langer dan 30 minuten. Hierna geven onze professionals jou de waarde van jouw auto. Mocht je na aankoop van een tweedehands auto niet tevreden zijn? Maak dan direct een afspraak met wijkopenautos.nl voor deze gratis taxatie en wij doen jou een mooi en eerlijk bod zodat je snel weer een nieuwe occasion kopen kan. Laat de sleutel bij ons achter en wij geven je gratis het vrijwaringsbewijs mee en wijkopenautos.nl zorgt voor de overige administratieve afwikkeling. Simpeler kan het auto occasions verkopen niet!

Gratis online taxatie