Prijzen tweedehands auto's berekenen

Je komt een tweedehands auto tegen en wilt weten hoe het met de waarde auto zit. Vergelijkbare advertenties bekijken geeft een indruk, maar geen exacte waarde.

Andere advertenties worden ook door particulieren geplaatst. Zij baseren de prijzen allemaal op een andere manier, waardoor je nooit de exacte dagwaarde van de auto weet.

Met de tool op onze website bepaal je de prijzen van alle tweedehands auto’s. Is het kenteken bekend? Vul deze dan in onze taxatietool in. Zonder kenteken vraag je ook de prijs van het voertuig op. Vul hiervoor het merk, model bouwjaar en kilometerstand in.

Online
evaluatie
Verkoopafspraak
maken
Gratis online taxatie van je auto
Kenteken
Vul je kenteken in

Ik weet mijn kenteken niet

Online taxatie van jouw auto

Vrijblijvende taxatie door een expert

Verkoop alleen als jij dat wilt

1. Autoprijzen vergelijken of zelf ontdekken?

auto waarde

Prijzen tweedehands auto berekenen is niet gemakkelijk. Je kunt uren besteden aan het vergelijken van autoprijzen op autoverkoop sites. Om een vergelijkbare occasion te vinden als jouw tweedehands auto is bijna onmogelijk. Zo moet je bij het prijzen vergelijken letten op het bouwjaar, model en het aantal kilometers op de teller. Waar het voertuig geproduceerd is kan ook een prijsverschil opleveren. En wat dacht je van de extra accessoires? De exacte tweedehands auto prijs match vinden is als het zoeken naar een naald in een hooiberg. Er zijn dus bepaalde factoren die meespelen wanneer je autoprijzen vergelijkt. Niet alleen deze factoren spelen mee in het tweedehands auto prijzen vergelijken, ook waar je deze occasions zoekt heeft een invloed op de autoprijs vergelijking.

Auto verkoopsites bieden een platform en in ruil daarvoor pakken ze een deel mee op de autoprijs. Dit zijn dikwijls niet de objectieve autoprijzen waarnaar jij op zoek bent. Is het dan beter om zelf de prijs tweedehands auto te berekenen? Ja! Met onze gratis online taxatietool vul je simpelweg je kenteken in en onze waardebepaling geeft je een actuele dagwaarde. Binnen 30 seconden ontvang je de prijs tweedehands auto. Deze dagwaarde kan verschillen van de werkelijke prijs tweedehands auto. Aangezien we eventuele schade of andere mankementen pas bij de taxatie kunnen waarnemen, is de autoprijs die je online van ons ontvangt de waarde van een occasion in optimale staat. Houd hier rekening mee bij het autoprijzen vergelijken. Het beste is om je occasion bij een van onze 25+ vestigingen langs te brengen zodat je de werkelijke prijs tweedehands auto weet.

2. Dé tool voor prijzen tweedehands auto's

Niet van plan je oude occasion te verkopen, maar juist op zoek een nieuwe tweedehands wagen aan te schaffen? Dan is het autoprijzen vergelijken net zo ingewikkeld. Vraagt de eigenaar of dealer op internet teveel of juist te weinig? Ten eerste is het lastig auto's vergelijken wanneer je slechts kunt afgaan op foto's en klopt de kilometerstand wel of is er mee gesjoemeld? Dit is natuurlijk altijd een risico die je loopt bij het tweedehands auto kopen, maar je kunt het risico verkleinen door de juiste autoprijs te betalen. Bij het betalen van accurate autoprijzen voor tweedehands auto's helpt onze taxatie je ook bij. Vul het kenteken in van het potentiële voertuig en je ontvangt direct een indicatie van de prijs tweedehands auto. Autoprijzen vergelijken wordt hierdoor een stuk makkelijker.

Prijs tweedehands auto berekenen door taxatie

Onthoud dat onze berekening gebaseerd is op gemiddeldes, de echte verkoopwaarde kunnen we niet van een afstand bepalen. Daarom bieden wij, als erkend RDW bedrijf, een gratis taxatie aan voor iedere auto. In één van onze 25+ vestigingen worden dagelijks meer dan honderd prijzen tweedehands auto's bepaald, helemaal gratis! Tijdens de taxatie wordt de staat van de tweedehands auto uitgebreid onderzocht. Denk hierbij aan de staat van onderhoud, lak, banden, APK geldigheid enzovoortz. Ook als je de auto niet aan ons verkoopt is onze service gratis en vrijblijvend, zonder addertjes onder het gras. Ben je tevreden met het bod? Dan maken wij de verkoop in orde en krijg je de RDW vrijwaring direct mee naar huis!

Gratis online taxatie

3. Prijzen tweedehands auto berekenen bij wijkopenautos.nl

Nadat je jouw tweedehands auto prijs hebt ontvangen via de online kenteken check, maak je ook via de tool een afspraak. Kies een locatie, datum en tijd die jou het beste uitkomen en rij op de gekozen dag langs onze vestiging. Onze taxateur begint dan gelijk aan zijn checklist en maakt een testrit. Als professional is hij uiteraard op de hoogte van de tweedehands auto prijzen op de markt, daardoor kan hij goed beoordelen wat jouw occasion echt waard is. De expert controleert de staat van de motor en kijkt of de occasion geen roestplekken heeft. Ook de binnenkant van de wagen wordt geïnspecteerd. Na de volledige taxatie, inclusief testrit, heeft onze professional een goed beeld van de prijs tweedehands auto. Hij geeft je vervolgens informatie over de markt prijzen tweedehands auto's en doet op basis daarvan en de staat van de auto je een vast bod. Accepteer je het bod dan is je tweedehands auto verkocht voor een goede prijs!

Maak je geen zorgen als je occasion niet meer in goede staat is. wijkopenautos.nl doet ook aan de inkoop van schadeauto’s. Ook deze auto’s onderwerpen wij aan een uitgebreide taxatie, om ze van een juiste prijs te voorzien.

Als je ervoor kiest om je occasion aan ons te verkopen, handelen wij alle administratie voor je af. Dit betekent dat jij je dus geen zorgen hoeft te maken over de afmelding en de vrijwaring van het voertuig. Ook het geld staat na twee werkdagen op je rekening. Zo verloopt de hele verkoop zorgeloos.

Wil jij jezelf niet vermoeien met het opzoeken van prijzen tweedehands auto’s of met een onderzoek naar de mogelijkheden van auto export? Maak dan een afspraak bij een wijkopenautos.nl vestiging bij jou in de buurt voor een gratis taxatie en een snelle verkoop!

Hoe onze klanten onze service beoordelen

geweldige service top
F.R. P. | Groningen | Toyota HiAce, 1996 28.11.2017
Super afwikkeling en een mooie prijs gehad.
R. V. | Amersfoort | BMW X5, 2009 06.08.2017

Gratis online taxatie